Cupra e-Racer

Cupra e-Racer

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε το Cupra e-Racer, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αγώνων τουρισμού. Βασισμένο στο Leon Cup Racer του TCR International Series, το e-Racer είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα και η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται και για την ανάκτηση ισχύος υπό συνθήκες πέδησης και επιβράδυνσης. Η επιτάχυνση είναι καλύτερη από ένα συμβατικό αυτοκίνητο […]

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε το Cupra e-Racer, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αγώνων τουρισμού. Βασισμένο στο Leon Cup Racer του TCR International Series, το e-Racer είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα και η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται και για την ανάκτηση ισχύος υπό συνθήκες πέδησης και επιβράδυνσης.

Η επιτάχυνση είναι καλύτερη από ένα συμβατικό αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα και η μέγιστη ροπή του, είναι διαθέσιμη από τη στιγμή που πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού. Εν αντιθέσει με τα κοινά αυτοκίνητα, που χρειάζονται ένα εύρος στροφών για να αποδώσουν τη μέγιστη ισχύ τους.

Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν πολλές σχέσεις, παρά μόνο μία, που συνδυάζεται με το Torque vectoring, σύστημα το οποίο διανέμει τη ροπή στους τροχούς, στους πίσω εν προκειμένω.

Το Cupra e-Racer είναι εξοπλισμένο με μια νέα τεχνολογία οπίσθιας όρασης που εμφανίζεται μέσα στο ταμπλό. Το όχημα χρησιμοποιεί τρεις κάμερες αντί για τους παραδοσιακούς καθρέφτες.

Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 270 χ.α.ω., τα πρώτα 100 έρχονται σε 3,2δλ και τα 200 σε 8.2.

Κατά τη διάρκεια του 2018, ειδικές εκδηλώσεις θα παρουσιάσουν περισσότερα στοιχεία για το Cupra e-Racer και ένας αγώνας για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τουρισμού, αναμένεται μέσα στο 2019.

Πηγή: Cupra

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ