Νέα Mercedes-Benz C-Class

Νέα Mercedes-Benz C-Class

Το πιο πετυχημένο μοντέλο της Mercedes-Benz μπαίνει στην πέμπτη της χρονιά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πολλά νέα χαρακτηριστικά. Τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Το μοντέλο έχει πουλήσει συνολικά 415.000 μονάδες και στις δύο εκδόσεις, Saloon και Estate και η πλούσια γκάμα υβριδικών κινητήρων, χαρίζουν υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση, αλλά […]

Το πιο πετυχημένο μοντέλο της Mercedes-Benz μπαίνει στην πέμπτη της χρονιά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πολλά νέα χαρακτηριστικά. Τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Το μοντέλο έχει πουλήσει συνολικά 415.000 μονάδες και στις δύο εκδόσεις, Saloon και Estate και η πλούσια γκάμα υβριδικών κινητήρων, χαρίζουν υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση, αλλά και εκπομπές ρύπων.

Με EQ Boost

Μια νέα γενιά μοτέρ εγκαινιάζεται στη C-Class και όλα εφοδιάζονται με έναν 48-βολτο εναλλάκτη. Η C 200 και C 200 4MATIC έχουν μοτέρ στα 1.5 λίτρα, ενώ η 2λιτρινη μονάδα θα ακολουθήσει αργότερα. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να προσθέσει ακόμα 10-12 άλογα, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση του αυτοκινήτου και το καλύτερο από όλα, είναι πως κατά τη διάρκεια της πέδησης, ο εναλλάκτης μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια, φορτίζοντας την μπαταρία.

Υπάρχει και ένα σύστημα, μάλιστα, το οποίο μειώνει την τριβή στους κυλίνδρους, με συνέπεια να υπάρχουν λιγότερες φθορές και ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση. Για πρώτη φορά, μάλιστα, υπάρχει και υβριδικό σύστημα σε κινητήρα diesel.

Στη C 220 d, ο νέος κατά 16% ελαφρύτερος κινητήρας, αποδίδει 194 άλογα, ενώ αυτός στο μοντέλο AMG, 390. Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με 9-τάχυτο κιβώτιο.

Αναλυτικά…

C 200-4κύλινδρος, χωρητικότητα 1.497, ισχύς 184, Boost 12, Επιτάχυνση 7,7 (7,9), Τελική 239 (235), Κιβώτιο 9G-TRONIC

C 200 4MATIC-4κύλινδρος, χωρητικότητα 1.497, ισχύς 184, Boost 10, Επιτάχυνση 8,1, Τελική 234, Κιβώτιο 9G-TRONIC

C 220 d-4κύλινδρος, χωρητικότητα 1.951, ισχύς 194, Boost 12, Επιτάχυνση 6,9 (7,0), Τελική 240 (233), Κιβώτιο 9G-TRONIC

C 43 4MATIC-V6, χωρητικότητα 2.996, ισχύς 390, Boost 10, Επιτάχυνση 4,7 (4,8), Τελική 250**, Κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT TCT 9G

*Στην παρένθεση οι επιδόσεις για το Estate
**Περιορισμένη ηλεκτρονικά

Το εξωτερικό…

Το facelift της C-Class είναι περισσότερο ορατό στον σχεδιασμό τόσο των εμπρός φώτων όσο και των πίσω. Η γρίλια σε σχήμα διαμάντι είναι το σήμα κατατεθέν, ενώ οι μπροστινοί προφυλακτήρες είναι επανασχεδιασμένοι για όλα τα μοντέλα. Αυτοί έχουν είτε ασημένια λωρίδα στον στάνταρ εξοπλισμό, είτε χρωμιωμένη (με το εξωτερικό AVANTGARDE) είτε τριών μερών χρωμιωμένη (στο εξωτερικό EXCLUSIVE). Ο πίσω προφυλακτήρας έχει νέο κάτω τμήμα και το σχέδιό του μαζί με το αντίστοιχο της εξάτμισης ποικίλλει ανάλογα με τον εξοπλισμό.

Το εσωτερικό…

Το σπορ εσωτερικό περιλαμβάνει μοντέρνα πολυτέλεια, καθώς ο τρισδιάστατος καπλαμάς, δίνει μια ωραία αίσθηση στο αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει επιλογή διαφορετικού χρώματος για τις ζώνες ασφαλείας, που είναι magma γκρι και όχι κρυσταλλικό γκρι.

Η λειτουργία KEYLESS-GO είναι στάνταρ με σχεδιασμό τουρμπίνας και το κλειδί μπορεί να επιλεχτεί με νέο σχέδιο και πιο συγκεκριμένα με τρία.

Υπάρχουν και διάφορες λειτουργίες που κάνουν πιο ευχάριστο το περιβάλλον της καμπίνας και ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού, υπάρχουν επτά διαφορετικές ηχητικές καταστάσεις. Τα συστήματα πολυμέσων έχουν διάφορες εξατομικεύσεις με το Audio 20, που διαθέτει θύρες USB, δυνατότητα εισαγωγής SD και Bluetooth.

Συγκρότημα οργάνων

Το βασικό μοντέλο έχει μια οθόνη 5,5 ιντσών, ενώ προαιρετική είναι η οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών. Υπάρχουν σε αυτό τρία διαφορετικά στιλ εμφάνισης «Classic», «Sport» και «Progressive», με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα μέσω του τιμονιού, να ελέγχει τόσο το συγκρότημα οργάνων όσο και το σύστημα ψυχαγωγίας. Όλα αυτά, δίχως να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι, το οποίο ανταποκρίνεται με κινήσεις σαν σε smartphone.

Ασφάλεια τελευταίας τεχνολογίας

Η νέα C-Class διαθέτει τα τελευταία συστήματα υποστήριξης του οδηγού και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και αυτόνομα. Για να γίνει αυτό, μια βελτιωμένη κάμερα και τα συστήματα ραντάρ, μπορούν να εποπτεύουν τον χώρο έως και 500 μέτρα μακριά. Οι σένσορες και οι αισθητήρες, μπορούν να ανιχνεύουν τα πάντα από το μπροστινό μέρος έως 250 μέτρα, 40 στο πλάι και 80 στο πίσω μέρος. Περιττό να αναφερθεί πως έχουν βελτιωθεί όλα τα άλλα συστήματα, όπως το Active Lane Change Assist και το Active Emergency Stop Assist, αλλά και άλλα.

Προβολείς MULTIBEAM: Βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες

Είναι προαιρετικοί, αλλά νέοι στη σειρά C. Περιλαμβάνουν 84 ανεξάρτητα ελεγχόμενα φώτα LED, που είναι ακριβή στη λειτουργία τους και εγκλιματίζονται στις ανάγκες του δρόμου. Το σύστημα περιλαμβάνει μερικές νέες λειτουργίες, όπως είναι οι: φωτισμός διασταύρωσης, φωτισμός περιβάλλοντα χώρου, φωτισμός πόλης και φωτισμός κακών καιρικών συνθηκών. Όσον αφορά στο Adaptive Highbeam Assist Plus, όταν μπροστά υπάρχει ευθεία και η ταχύτητα του οχήματος είναι πάνω από 40 χ.α.ω., τότε παράγεται η μέγιστη ένταση φωτός, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία.

Τέλος, υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού κατά των κλοπών και σύστημα αναγνώρισης ζημιών κατά τη στάθμευση, στέλνοντας μήνυμα στο smartphone, το οποίο θα πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα ασφαλείας της Mercedes-Benz. Οι παραγγελίες ξεκινούν τον Ιούνιο.

Πηγή: Mercedes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ