BMW Concept M8 Gran Coupe

BMW Concept M8 Gran Coupe

Τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW καταδεικνύει η Concept M8 Gran Coupe. Χαμηλό, φαρδύ και εντυπωσιακό αυτοκίνητο, που συνδυάζεται με μυώδεις ακμές σε πολλά σημεία, κάτι που αποτυπώνεται, άλλωστε και στο μπροστινό μέρος. Εκεί όπου οι καμπύλες της μάσκας δημιουργούν «νεφρά», με τους προβολείς να είναι λίγο πιο πάνω από αυτά, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση […]

Τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW καταδεικνύει η Concept M8 Gran Coupe. Χαμηλό, φαρδύ και εντυπωσιακό αυτοκίνητο, που συνδυάζεται με μυώδεις ακμές σε πολλά σημεία, κάτι που αποτυπώνεται, άλλωστε και στο μπροστινό μέρος. Εκεί όπου οι καμπύλες της μάσκας δημιουργούν «νεφρά», με τους προβολείς να είναι λίγο πιο πάνω από αυτά, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση πως «κάθονται» χαμηλότερα, τονίζοντας έτσι τη μικρή απόσταση που έχει από το έδαφος, το όχημα. Μάλιστα, έχουν υιοθετηθεί και μερικά στοιχεία από το αυτοκίνητο αγώνων αντοχής, το M8 GTE, με την τεχνολογία φωτισμού, να προέρχεται από αυτό.

Στο προφίλ, το αυτοκίνητο φαίνεται πως είναι μακρύ. Καθώς έχει μεγάλο μεταξόνιο, μακρύ καπό, γλυκιά γραμμή οροφής, με το τελείωμά της να συναντά τους μυώδεις «ώμους» και τα «φουσκωμένα» φτερά, που «αγκαλιάζουν» τους πίσω τροχούς. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα, μειώνοντας το βάρος και χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους, έτσι όπως είναι σχεδιασμένη. Τέλος, ανάλογα με το φως και τον τρόπο που πέφτει επάνω στο όχημα, η βαφή Salève Vert, αλλάζει από πράσινη σε γκρι μπλε.

Το χρυσαφί χρώμα στο πλαίσιο των παραθύρων, τα βράγχια Μ, οι χρυσαφί δαγκάνες, οι ζάντες, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης Μ και ο εντυπωσιακός διαχύτης, χαρίζουν στο αυτοκίνητο μια μοναδική ταυτότητα, που το κάνουν ξεχωριστό.

Στο πίσω μέρος του οχήματος, οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών και το φαρδύ μετατρόχιο, αποκαλύπτουν τις δυναμικές επιδόσεις του. Οι οριζόντιες γραμμές, χωρίζουν αισθητικά το πίσω τμήμα για να φωτίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, υπογραμμίζουν το φαρδύ του στήσιμο.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ