MINI: Νέα 3θυρο, 5θυρο και Cabrio

MINI: Νέα 3θυρο, 5θυρο και Cabrio

Άριστη ορατότητα, προσαρμοζόμενοι προβολείς Στους στάνταρ προβολείς αλογόνου, προστίθεται μία πινελιά μέσω ενός black panel. Η τελευταία γενιά των μονάδων LED, που διατίθενται προαιρετικά, για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα προσφέρει αυξημένη φωτεινότητα. Προσαρμόζουν τη φωτεινότητά τους ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, ενώ μπορεί να προστεθεί και ο φωτισμός για καλύτερη ορατότητα στο πλάι του […]

Άριστη ορατότητα, προσαρμοζόμενοι προβολείς

Στους στάνταρ προβολείς αλογόνου, προστίθεται μία πινελιά μέσω ενός black panel. Η τελευταία γενιά των μονάδων LED, που διατίθενται προαιρετικά, για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα προσφέρει αυξημένη φωτεινότητα. Προσαρμόζουν τη φωτεινότητά τους ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, ενώ μπορεί να προστεθεί και ο φωτισμός για καλύτερη ορατότητα στο πλάι του δρόμου. Οι προβολείς LED, χάρη στην τεχνολογία Matrix, μπορεί να αυξάνει την εμβέλεια της φωτεινότητας, αλλά χωρίς να θαμπώνει τους άλλους οδηγούς.

Καθαρά Βρετανικό στοιχείο

Τα πίσω φωτιστικά σώματα υιοθετούν κι αυτά νέα σχεδίαση με τους προβολείς LED και τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED. Τα φλας είναι οριζόντια, τα φώτα των φρένων κάθετα ευθυγραμμισμένα, με τα πίσω φώτα να αντιπροσωπεύουν τη Βρετανική σημαία. Το νέο λογότυπο ΜΙΝΙ από εκεί και πέρα, εμφανίζεται στο καπό, την πίσω πόρτα, το τιμόνι, την οθόνη του κεντρικού οργάνου, αλλά και το τηλεχειριστήριο σε όλα τα μοντέλα.

Τρεις νέες εξωτερικές αποχρώσεις

Τρεις προτάσεις περιλαμβάνονται για τα νέα 3θυρα και 5θυρα ΜΙΝΙ και το νέο MINI Cabrio. Τα Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic και Solaris Orange metallic. Όσον αφορά στο Piano Black Exterior (προαιρετικός εξοπλισμός), τα πλαίσια των προβολέων, της μάσκας και των πίσω φώτων, έχουν γυαλιστερό φινίρισμα αντί χρωμίου. Σχετικά με τις ζάντες 17 ιντσών, διατίθενται σε όλες τις εκδόσεις του νέου ΜΙΝΙ, ενώ έχουν προστεθεί και αυτές του σχεδίου Rail Spoke 2-tone.

Δερμάτινες ταπετσαρίες, φινιρίσματα εσωτερικού και Colour Lines

Για τα 3θυρα και 5θυρα ΜΙΝΙ προσφέρεται η ταπετσαρία Chester σε Malt Brown, ενώ μία Colour Line τώρα διατίθεται σε Malt Brown. Επιπλέον, το νέο MINI Yours Interior Style Piano Black διατίθεται τώρα με φωτισμό. Περιλαμβάνει και μία φωτιζόμενη διακοσμητική λωρίδα για το ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού. Αυτή επίσης φέρει φινίρισμα Piano Black και ένα αφηρημένο μοτίβο Union Jack.

MINI Yours Customised

Το πρόγραμμα ανεβάζει τον πήχη εξατομίκευσης και περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία μπορούν να σχεδιάζονται από τους ίδιους τους πελάτες, όπως ένθετα φλας, διακοσμητικές λωρίδες για το εσωτερικό στην πλευρά του συνοδηγού, φωτιζόμενα μαρσπιέ (LED) και προβολάκια LED στις πόρτες. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορα χρώματα, μοτίβα, φινιρίσματα, εικόνες και να βάλουν το δικό τους στιλ στο αυτοκίνητο.

Αυξημένη απόδοση, μειωμένο βάρος

Η αναθεώρηση των κινητήρων πετυχαίνει μείωση των εκπομπών CO2 έως 5% και οι περαιτέρω βελτιώσεις, έχουν να κάνουν στα ηλεκτρονικά κινητήρα, στην παροχή λαδιού, στην εισαγωγή αέρα, στο σύστημα ψύξης και στα συστήματα εξαγωγής. Παράλληλα, μειώθηκε το βάρος των μονάδων κίνησης. Σχετικά με τα καλύμματα των μοτέρ, είναι από πλαστικό, ενισχυμένο με ανθρακονήματα και φυσικά ελαφρύτερα. Οι 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες του MINI One First και του MINI One είναι 1,5 λίτρου.

Νέο: 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic

Αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S και MINI Cooper D. Το κιβώτιο ελέγχεται από ηλεκτρονικό επιλογέα νέας σχεδίασης. Ένα 7-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται επίσης για το MINI Cooper S. Αυτό περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών (shift paddles) στο τιμόνι. Το MINI Cooper SD συνοδεύεται στάνταρ από ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Ελέγχεται μέσω ενός ηλεκτρονικού επιλογέα, ενώ το ένα 8-τάχυτο Steptronic sports με shift paddles στο τιμόνι διατίθεται προαιρετικά.

Μεγάλη γκάμα κινητήρων

Για το νέο 3θυρο MINI διατίθενται επτά εκδόσεις κινητήρων (από 75hp έως 192hp). Για το 5θυρο MINI τέσσερις βενζίνης και τρεις diesel (από 75hp έως 192hp), ενώ για το νέο MINI Cabrio τρεις κινητήρες βενζίνης και τρεις diesel (από 102hp έως 192hp).

Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και έγχρωμη οθόνη

Και τα τρία μοντέλα εξοπλίζονται με 3άκτινο τιμόνι πολλαπλών χρήσεων. Αριστερά μπορεί να ενεργοποιηθεί το Speed Limit Device για τον προσδιορισμό μιας μέγιστης ταχύτητας, ενώ στο δεξί πάνελ βρίσκονται τα χειριστήρια συστημάτων ήχου και επικοινωνίας. Η στάνταρ έκδοση από εκεί και πέρα, περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών και ενσωμάτωση κινητού μέσω Bluetooth. Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής του.

MINI Connected

Η ΜΙΝΙ προσφέρει μεγάλη ποικιλία ψηφιακών υπηρεσιών. Στα νέα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνεται το Real Time Traffic Information και η αυτόματη ενημέρωση χαρτών πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου, η προσωπική Υπηρεσία Concierge και το ιντερνετικό portal MINI Online με ειδήσεις, δελτία καιρού και επισκόπηση τιμών καυσίμου. Οι νέες υπηρεσίες διατίθενται σε τρία πακέτα. Το Connected Media, το Connected Navigation και το Connected Navigation Plus. Το MINI Connected App παρέχει συνδεσιμότητα με ψηφιακά σημεία επαφής όπως ένα smartphone ή smart watch. Η ευφυής δικτύωση του MINI γίνεται μέσω μιας κάρτας SIM ενσωματωμένης στο όχημα: αυτή πληροί τα πρότυπα επικοινωνιών μέσω κινητού 4G. Τέλος, οι υπηρεσίες που διατίθενται στα νέα μοντέλα, περιλαμβάνουν το MINI Find Mate. Η θέση διάφορων αντικειμένων, μπορεί όχι μόνο να εμφανίζεται στον υπολογιστή ταξιδιού, αλλά και στο MINI Connected App σε ένα smartphone. Με το MINI Find Mate, ο χρήστης θα εντοπίζει αμέσως τα προσωπικά του αντικείμενα και δεν θα ξεχνά να τα πάρει μαζί του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ