Οδήγηση από τα 17

Οδήγηση από τα 17

Στη δημοσιότητα για διαβούλευση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων απόκτησης διπλώματος οδήγησης. Στόχος, είναι η πλήρης διαφάνεια και η καθιέρωση ενός αξιόπιστου και λειτουργικού συστήματος, με τη χρήση και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, προκειμένου όλες οι διαδικασίες να είναι αδιάβλητες. Εντός των επόμενων ημερών, όλοι οι […]

Στη δημοσιότητα για διαβούλευση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων απόκτησης διπλώματος οδήγησης. Στόχος, είναι η πλήρης διαφάνεια και η καθιέρωση ενός αξιόπιστου και λειτουργικού συστήματος, με τη χρήση και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, προκειμένου όλες οι διαδικασίες να είναι αδιάβλητες. Εντός των επόμενων ημερών, όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους, προκειμένου εντός του μηνός, να προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μία από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, είναι να δώσει τη δυνατότητα στους υποψηφίους οδηγούς, να κυκλοφορούν στους δρόμους από την ηλικία των 17 ετών. Αυτό θα γίνει, όμως, με προϋποθέσεις, καθώς ο υποψήφιος οδηγός θα πρέπει να συνοδεύεται από ενήλικα και αφού πρώτα θα έχει περάσει από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Το κακονικό δίπλωμα θα εκδίδεται όταν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια και πάλι μετά από πρακτική εξέταση.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να οδηγήσουν από τα 17 τους χρόνια, θα πρέπει να γνωρίζουν πως πριν ενηλικιωθούν, θα πρέπει να οδηγούν για διάστημα έξι μηνών ή συνολικά 100 ωρών, με τις δέκα από αυτές να είναι μετά τη δύση του ηλίου. Το σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης, προβλέπει εκπαίδευση από ειδικό, διεξαγωγή θεωρητικής εκπαίδευσης και βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών.

Οι αλλαγές που προβλέπονται

Κάμερες και μικρόφωνα θα είναι εγκατεστημένα στο αυτοκίνητο και διασυνδεδεμένα με το ίντερνετ, προκειμένου να είναι on line με το κέντρο ελέγχου του Υπουργείου. Η προσπάθεια αυτή, γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί η παραβατικότητα και η συναλλαγή μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή. Στην περίπτωση που παρεμποδιστούν ή αλλοιωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, θα αφαιρούνται μεταξύ άλλων από τους εκπαιδευτές και τις σχολές οδηγών, οι σχετικές άδειες.

Οι νέοι οδηγοί θα εξετάζονται στα θεωρητικά μαθήματα και εφόσον περάσουν, στην πρακτική. Αν δεν καταφέρουν να περάσουν το δεύτερο σκέλος των εξετάσεων, τότε αυτές θα ξεκινούν από την αρχή εκ νέου. Αναφορικά με τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, θα γίνεται σε δύο στάδια και διαφορετικές ημέρες. Όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή και εξεταστή, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή πίστες εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι βρίσκονται σε οικεία ή όμορη Περιφερειακή Ενότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ