Κορυφαίες πωλήσεις για την Mercedes-Benz

Κορυφαίες πωλήσεις για την Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz στην Ελλάδα Για τέταρτη συνεχόμενη φορά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας, αποσπώντας μερίδιο της τάξεως του 4,5% και 3.920 ταξινομήσεις επιβατηγών οχημάτων. Παράλληλα, σημείωσε αύξηση 20% στις ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων έναντι του 2016 και κατετάγη πρώτη στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων vans […]

Η Mercedes-Benz στην Ελλάδα

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας, αποσπώντας μερίδιο της τάξεως του 4,5% και 3.920 ταξινομήσεις επιβατηγών οχημάτων. Παράλληλα, σημείωσε αύξηση 20% στις ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων έναντι του 2016 και κατετάγη πρώτη στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων vans (Vito & Sprinter) για πέμπτη αλλεπάλληλη χρονιά.

Συνολικά, ταξινομήθηκαν 3.920 επιβατηγά οχήματα, 259 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, 139 βαρέα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά) και 16 λεωφορεία Μercedes-Benz και Setra. Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης πρώτη στις πωλήσεις. Μάλιστα, στα λεωφορεία, το μερίδιο αγοράς ξεπέρασε το 32% (32,6%). Ικανοποιητική ήταν και η πορεία των smart, με 616 ταξινομήσεις το 2017.

Η Mercedes-Benz παγκοσμίως

Η επιτυχία της μάρκας ήταν τέτοια, που η εμπορική αξία του σήματός της, ανέβηκε κατά 10% σε σχέση με το 2016. Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη πούλησε συνολικά 2.289.344 οχήματα (+9,9%), κάνοντας ρεκόρ για έβδομη συνεχόμενη χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη.

To 2017 η Mercedes-Benz ήταν η πρώτη premium μάρκα σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Δανία, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ταϊβάν, η Ινδία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό και η Βραζιλία.

Αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη

Για μια ακόμα χρονιά, η Ευρώπη αποτέλεσε την καλύτερη αγορά της φίρμας. Η ζήτηση αυξήθηκε κατά 6,4%, κάτι που συνεπάγεται στο γεγονός πως 955.301 νέα αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε νέους ιδιοκτήτες. Μόνο στη Γερμανία τον τελευταίο χρόνο, πουλήθηκαν περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα (+3,5%), ενώ σημαντική αύξηση εμφάνισε και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, όπως στη Μεγάλη Βρετανία (+6,4%), τη Γαλλία (+9,7%), την Ισπανία (+11,9%) και το Βέλγιο (+15,1%).

Πουλήθηκαν περισσότερες από 620.000 μονάδες compact cars

Πέρυσι, περισσότερο από το 25% όλων των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz που πουλήθηκαν, ανήκαν στην κατηγορία compact, που περιλαμβάνονται τα μοντέλα A-Class και B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA. Η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στη Γερμανία και την Κίνα και χαρακτηριστικό είναι πως τα αυτοκίνητα της εν λόγω κατηγορίας, είναι τόσο δημοφιλή, που από το 1997 και μετά, έχουν κατασκευαστεί 5.555.555 μονάδες.

Η C-Class στην κορυφή

Η C-Class αποτέλεσε για μια ακόμα χρονιά το πλέον δημοφιλές μοντέλο της εταιρείας, πουλώντας 415.000 μονάδες. Η Κίνα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αγορά του μοντέλου και για το 2017, καθώς η ζήτηση της ειδικής έκδοσης με μακρύ μεταξόνιο που παράγεται και διατίθεται στη συγκεκριμένη χώρα, είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Η νέα E-Class

Περισσότερες από 350.000 μονάδες της E-Class (λιμουζίνες και στέισον-βάγκον) πουλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, γεγονός που μεταφράζεται σε +40% για την πρώτη πλήρη χρονιά διάθεσης της νέας γενιάς του μοντέλου. Η λιμουζίνα σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο διπλασίασε τις πωλήσεις στην Κίνα ενώ πέρασε και τα σύνορα της εν λόγω χώρας για πρώτη φορά, καθώς διατέθηκε προς πώληση και στην Ινδία.

Η πιο επιτυχημένη κατηγορία

Η επένδυση σε μοντέλα SUV από εκεί και πέρα, φαίνεται να αποδίδει, αφού 805.000 μονάδες πουλήθηκαν το 2017, εμφανίζοντας αύξηση 14%. Το ρεκόρ οφείλεται στη σημαντική αύξηση πωλήσεων στην Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Αύξηση και για τα «Dream Cars»

Δώδεκα είναι τα «Dream Cars» της Mercedes-Benz και οι πωλήσεις τους το 2017, ξεπέρασαν κατά 22,4% αυτές του 2016, αφού περίπου 170.000 νέα κουπέ, roadsters και κάμπριο της μάρκας κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στους δρόμους ανά τον κόσμο.

Εντυπωσιάζουν οι V-Class και X-Class

Περισσότερες από 58.000 V-Class πουλήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο, κάτι που είχε ως συνέπεια την αύξηση κατά 25,7%. Το οκταθέσιο μοντέλο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γερμανία, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Κίνα. Σχετικά με την X-Class, έχουν πουληθεί 1.900 pick-up εντός Ευρώπης. Το εν λόγω μοντέλο είναι το νεότερο της φίρμας και έχει κάνει την εμφάνισή του σε συγκεκριμένες χώρες έως τώρα, από τον Νοέμβριο του 2017.

Η Mercedes-AMG πούλησε περισσότερα από 130.000 αυτοκίνητα

Το 2017 η Mercedes-AMG γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια και φυσικά πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων, αφού 131.970 μοντέλα AMG παραδόθηκαν στους νέους κατόχους (+33%). Οι μεγαλύτερες αγορές για τα μοντέλα AMG είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ο Καναδάς όπου η AMG κατέγραψε αύξηση πωλήσεων άνω του 40% σε κάθε μία από αυτές.

Συνεχίζει πετυχημένα η smart

Από μια πολύ καλή χρονιά προέρχεται και η smart. Πουλήθηκαν περισσότερα από 135.000 αυτοκίνητα fortwo ή forfour, με τις πωλήσεις στην Κίνα να ξεπερνούν τις 23.000 (23.097), καταγράφοντας αύξηση 9,8%. Η smart έχει παρουσιάσει κιόλας ηλεκτρικά σύνολα στην γκάμα της και αυτά τα μοντέλα έχουν τύχει θερμής αποδοχής από το κοινό, κάτι που προϊδεάζει τους πάντες για νέες επιτυχίες και ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ