2018 Honda Forza 125

2018 Honda Forza 125

Η Honda ανανεώνει το Forza 125 και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί πιο άνετα στην πόλη. Ο κινητήρας ανταποκρίνεται άμεσα στις διαθέσεις του και σε συνδυασμό με τη σχεδίαση και την κατασκευή του, το scooter προσφέρει καλές επιδόσεις, προστασία από τον άνεμο και μεγάλους χώρους μεταξύ άλλων. Εξοπλισμός και σχεδιασμός Προκειμένου να παρέχει […]

Η Honda ανανεώνει το Forza 125 και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί πιο άνετα στην πόλη. Ο κινητήρας ανταποκρίνεται άμεσα στις διαθέσεις του και σε συνδυασμό με τη σχεδίαση και την κατασκευή του, το scooter προσφέρει καλές επιδόσεις, προστασία από τον άνεμο και μεγάλους χώρους μεταξύ άλλων.

Εξοπλισμός και σχεδιασμός

Προκειμένου να παρέχει την καλύτερη προστασία στον αναβάτη, να οδηγεί τη ροή του αέρα γύρω από το κεφάλι του, αλλά και να μειώνεται ο θόρυβος του ανέμου, το Forza 125 είναι εξοπλισμένο με την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, που έχει εύρος κίνησης 140mm. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί να αυξομειωθεί το ύψος, παρέχοντας στην οδηγό μεγαλύτερη σταθερότητα και άνεση στις υψηλές ταχύτητες.

Το τιμόνι παραμένει στα 754mm, όπως και το ύψος των καθρεπτών στα 1.125mm, κάνοντάς το ευέλικτο στην κίνηση. Το ύψος της σέλας παρέμεινε στα 780mm, ο χώρος για τους επιβαίνοντες είναι αρκετός και τα φώτα εμπρός και πίσω, είναι LED.

Δύο κράνη full-face μπορούν να τοποθετηθούν στον αυξημένο χώρο αποθήκευσης των 53,5 λίτρων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν εκεί, ένα κράνος ή ένα αδιάβροχο και σακίδια μεγέθους Α4. Το εμπρός αριστερό ντουλαπάκι, εσωτερικά του φέρινγκ κλειδώνει και εκεί μπορούν να αποθηκευτούν αρκετά μικροπράγματα. Επίσης, φιλοξενεί και υποδοχή φόρτισης 12V-1A.

Ακόμα ένα που ξεχωρίζει στο Forza 125, είναι το Smart Key. Πέραν του ότι εκκινεί το μοτέρ, μπορεί να κλειδώσει την μπαγκαζιέρα, ακόμα και όταν ο αναβάτης έχει απομακρυνθεί από το όχημα. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει αναλογικό κοντέρ και στροφόμετρο και αυτά πλαισιώνουν την ψηφιακή οθόνη των τριών επιλογών εμφάνισης, που αλλάζει μέσω ενός διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην οθόνη, όπως πχ. χιλιομετρητής, κατανάλωση, απόσταση, θεμοκρασία και άλλα.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό του, το scooter της Honda έχει αναβαθμισμένα πάνελ, που δίνουν στον όχημα μια «ομαλή» και «ώριμη» εμφάνιση, με πιο «γεμάτη» αίσθηση εμπρός και ελαφρώς πιο «απαλή» πίσω. Αναφορικά με τα μαύρα στοιχεία γύρω από το ρύγχος και τα πλευρικά καλύμματα, προσδίδουν μια πιο σπορ αίσθηση.

Το Forza 125 είναι διαθέσιμο με τις παρακάτω αποχρώσεις

Matt Carnelian Red Metallic/Pearl Nightstar Black – νέα για το 2018
Matt Pearl Cool White/Matt Cynos Grey Metallic – νέα για το 2018
Matt Lucent Silver Metallic/Matt Pearl Pacific Blue
Matt Cynos Grey Metallic/Matt Carbonium Grey Metallic
Black/Matt Cynos Grey Metallic

Κινητήρας

Είναι υδρόψυκτος, 4βάλβιδος SOHC και αποδίδει 14 ίππους στις 8.500 σ.α.λ., με ροπή 12,5Nm στις 8.250. Η διάμετρος και η διαδρομή του πιστονιού έχουν ρυθμιστεί στα 52,4×57,9mm με τη σχέση συμπίεσης να ανέρχεται στα 11.5:1. Τα 200 μέτρα καλύπτονται σε 13,4δλ., η «αντίδρασή» του είναι άμεση στο εύρος 40-60 χ.α.ω., ταξιδεύει άνετα στα 90 χ.α.ω., ενώ η τελική του είναι 108.

Το μοτέρ από εκεί και πέρα, είναι κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχουν χαμηλά επίπεδα τριβής. Από εκεί και πέρα, η αντλία λαδιού, που είναι τοποθετημένη μέσα στον στροφαλοθάλαμο, βοηθάει στην αύξηση της απόδοσης, ενώ ο συμπαγής θάλαμος καύσης και η έγχυση καυσίμου PGM-FI, με τροφοδότηση από το φίλτρο αέρος 4,7 λίτρων με εισαγωγή 28mm, βελτιστοποιούν την καύση και την ψύξη.

Το κιβώτιο είναι κι αυτό κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο προκειμένου να υπάρχουν οι όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές, ενώ το ελεγχόμενο σύστημα εκκίνησης ACG χωρίς ψύκτρες, είναι ενσωματωμένο στο άκρο του στροφάλου και λειτουργεί τόσο για να εκκινεί το μοτέρ, αλλά και ως εναλλάκτης.

Σχετικά με το Idling Stop, διακόπτει τη λειτουργία του κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα, εφόσον το scooter είναι στο ρελαντί και τα φρένα πατημένα και τον επανεκκινεί, όταν εφαρμόζεται το γκάζι.

Η εταιρεία δίνει αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα, καθώς για κάθε λίτρο, ο οδηγός μπορεί να καλύψει 42,7. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 11,5 λίτρων.

Πλαίσιο

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο του Forza 125, παρέχει στον αναβάτη τη δυνατότητα αντιμετώπισης των διάφορων συνθηκών που θα συναντήσει, ενώ προσφέρει παράλληλα την απαραίτητη ακαμψία. Το τηλεσκοπικό πιρούνι 33mm συνεργάζεται με τα ρυθμιζόμενα πίσω ελατήρια προφόρτισης πέντε σταδίων, ενώ το μεταξόνιο των 1.490mm προσφέρει τη σταθερότητα που επιζητεί ο οδηγός. Η γεωμετρία της τάξης των 26.5° γωνίας του πιρουνιού και 89mm απόστασης, κάνει το σύστημα διεύθυνσης ευέλικτο.

Ο μπροστινός τροχός 15 ιντσών από χυτό αλουμίνιο, «φοράει» ελαστικό διαστάσεων 120 / 70 56P ενώ ο πίσω των 14 ιντσών, 140 / 70 68P, προσφέροντας καλή πρόσφυση και οδηγική άνεση. Στα φρένα, ο μπροστινός δίσκος είναι 256mm, ο πίσω 240mm και το ABS δύο καναλιών, προσφέρει καλύτερο έλεγχο πέδησης σε ολισθηρές επιφάνειες.

Αξεσουάρ

Μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για το Forza 125 και αυτά είναι τα παρακάτω:

-Μπαγκαζιέρα 45 λίτρων
-Σχάρα
-Εσωτερικά σακίδια
-Θερμαινόμενα γκριπ
-Συναγερμός

Πηγή: Honda

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ