Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP

Την 400ή νίκη της στο MotoGP πανηγύρισε πριν από μερικές ημέρες η Michelin. Νικητής αναδείχτηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda Team, που κατά τις εκδηλώσεις στο βάθρο, είδε και τον Μπιμπέντουμ, το «Ανθρωπάκι της Michelin», να χαιρετάει όλους τους αναβάτες και να μετέχει στους πανηγυρισμούς, για πρώτη φορά στο MotoGP. Ήταν η πρώτη φορά […]

Την 400ή νίκη της στο MotoGP πανηγύρισε πριν από μερικές ημέρες η Michelin. Νικητής αναδείχτηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda Team, που κατά τις εκδηλώσεις στο βάθρο, είδε και τον Μπιμπέντουμ, το «Ανθρωπάκι της Michelin», να χαιρετάει όλους τους αναβάτες και να μετέχει στους πανηγυρισμούς, για πρώτη φορά στο MotoGP.

Ήταν η πρώτη φορά επίσης, που η εταιρεία ελαστικών επισκέφθηκε την πίστα της Χερέθ μετά τη νέα ασφαλτόστρωσή της. Μπορεί η θερμοκρασία στο οδόστρωμα να ήταν υψηλή και να μείωσε την πρόσφυση, η Michelin, όμως, παρείχε πληθώρα ελαστικών στους αναβάτες, οι οποίοι έκαναν τις επιλογές τους και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Από τις έξι διαθέσιμες γόμες των Power Slicks, χρησιμοποιήθηκαν οι πέντε και από τη στιγμή που ο Μάρκεθ πέρασε επικεφαλής στον όγδοο γύρο, έφτασε στη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Ζοάν Ζαρκό (Monster Yamaha Tech 3) και τρίτο τον Αντρέα Ιανόνε (Team Suzuki Ecstar). Ο νικητής επέλεξε μεσαίο μείγμα εμπρός και σκληρό πίσω, ο Ζαρκό μεσαίο και στους δύο τροχούς, ενώ ο Ιανόνε μεσαίο μείγμα για τον εμπρός τροχό και σκληρό για τον πίσω.

Να σημειωθεί πως τα ελαστικά γενικότερα, είχαν καλή απόδοση και πως στις κατατακτήριες δοκιμές για την pole position, ο Καλ Κράτσλοου (LCR Honda), σημειώσε τον καλύτερο χρόνο που έχει γίνει ποτέ από μοτοσικλέτα.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Μαρκ Μάρκεθ (αναβάτης Repsol Honda Team)

«Ήταν εκπληκτικό αυτό το Σαββατοκύριακο για μας εδώ στη Jerez. Η επιλογή του πίσω ελαστικού ήταν πολύ σημαντική, ήταν το κλειδί του αγώνα. Στη σχάρα της εκκίνησης όλοι έπαιζαν με το πίσω ελαστικό κάνοντας αλλαγές προσπαθώντας κατά αυτό τον τρόπο να προβληματίσουν τον ανταγωνισμό. Επιλέξαμε το κατάλληλο ελαστικό έπειτα από το ζέσταμα, αφού πλέον είχαμε κατασταλάξει στο τι θέλαμε. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήμασταν ικανοί να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, κι έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή τη νίκη στην πίστα Άνχελ Νιέτο. Είμαι επιπλέον χαρούμενος που κέρδισα την 400ή νίκη για τη Michelin και όταν είδα το Ανθρωπάκι της Michelin στο βάθρο των απονομών διαπίστωσα ότι ήταν η 400ή νίκη και ήταν ευχάριστο το γεγονός που το συνάντησα και πανηγύρισα μαζί του».

Πιέρο Ταραμάσο (αγωνιστικός μάνατζερ της Michelin για τους δύο τροχούς)

«Κάναμε άλλο ένα βήμα μπροστά, μιας και η Χερέθ υπήρξε πάντοτε μια πίστα όπου χάνεις πρόσφυση με την άνοδο της θερμοκρασίας και παρόλο που φέτος υπήρχε νέα άσφαλτος, αυτό ήταν πρόβλημα και πάλι, ωστόσο φέραμε μία γκάμα ελαστικών που γνωρίζαμε ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το πρόβλημα και τελικά αυτό αποδείχτηκε στη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε ένα πολύ καλό αγώνα και για άλλη μία φορά χρησιμοποιήθηκε η πλειοψηφία των ελαστικών που είχαμε διαθέσιμα, με τους τρεις πρώτους οδηγούς να χρησιμοποιούν διαφορετικούς συνδυασμούς και να έχουμε τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές στην πρώτη τετράδα. Πολύ σημαντική ήταν επίσης η ημέρα του Σαββάτου καθώς καταρρίφθηκε άλλο ένα ρεκόρ γύρου, γεγονός που επαληθεύει ότι τα ελαστικά αγώνα λειτουργούν επιπλέον και ως ελαστικά κατατακτήριων δοκιμών, γεγονός που δίνει στους αναβάτες την δυνατότητα να κάνουν την ιδανική επιλογή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες του παρελθόντος και τους πρώην συνάδελφους που συντέλεσαν στο να κερδίσουμε την 400ή νίκη στην κορυφαία κατηγορία των γκραν πρι. Αυτό είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα και είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος αυτού, όσο είναι και η Michelin για την επίτευξή του».

Πηγή: Michelin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ