VW: Ρεκόρ παραγωγής

VW: Ρεκόρ παραγωγής

Ένα μοναδικό ρεκόρ πέτυχε για το 2017 η Volkswagen, καθώς σε ένα και μόνο ημερολογιακό έτος, μπόρεσε να κατασκευάσει περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα! Για την επίτευξη αυτού του μοναδικού ρεκόρ, βασικοί παράγοντες ήταν η μεγαλύτερη προϊοντική γκάμα στην ιστορία της μάρκας και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Το 2017 ήταν πετυχημένο και για τα best-sellers […]

Ένα μοναδικό ρεκόρ πέτυχε για το 2017 η Volkswagen, καθώς σε ένα και μόνο ημερολογιακό έτος, μπόρεσε να κατασκευάσει περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα! Για την επίτευξη αυτού του μοναδικού ρεκόρ, βασικοί παράγοντες ήταν η μεγαλύτερη προϊοντική γκάμα στην ιστορία της μάρκας και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Το 2017 ήταν πετυχημένο και για τα best-sellers μοντέλα της Volkswagen, όπως είναι τα Golf, Passat και Polo. Στην επίδοση αυτή, συνέβαλε και το Tiguan, ενώ πολύ καλές ήταν και οι πωλήσεις μοντέλων που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως είναι τα νέα Polo, Arteon και T-Roc.

Το Golf, μάλιστα, με σχεδόν ένα εκατομμύριο παραδόσεις στους προηγούμενους 12 μήνες, εξακολουθεί να είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο της φίρμας. Στην κατηγορία του, φιγουράρει στην κορυφή για περισσότερα από 30 χρόνια τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, καθώς μετά από επτά γενιές, έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής περισσότερες από 34 εκατομμύρια μονάδες. Το πεντάθυρο Golf (hatchback) διατήρησε το προβάδισμα στην κατηγορία του σε Γερμανία και Ευρώπη, ενώ το στέισον Golf (estate) από τη μεριά του, κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στην γκάμα του μοντέλου, που έφτασε το 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το 2017 ήταν καλή χρονιά και για το Tiguan, αφού περίπου 730.000 μονάδες παραδόθηκαν σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μοντέλο της Volkswagen σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση και ανήλθε στο 40% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες. Πριν από 72 χρόνια, από τότε δηλαδή που πρωτολειτούργησε η γραμμή παραγωγής, με πρώτο τον Σκαραβαίο (Beetle), έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια οχήματα, με την παγκόσμια γκάμα της εταιρείας να περιλαμβάνει περισσότερο από 60 μοντέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ