Goodyear: Ενισχύει τη δέσμευσή της για χρήση βιώσιμου φυσικού καουτσούκ

Goodyear: Ενισχύει τη δέσμευσή της για χρήση βιώσιμου φυσικού καουτσούκ

Στην ανακοίνωση μιας νέας πολιτικής προμήθειας φυσικού καουτσούκ προχώρησε η Goodyear. Η εταιρεία, ενισχύει έτσι όλους όσους ασχολούνται με την παραγωγή του, στηρίζει τις κοινότητές τους, αλλά και βοηθάει στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την αποψίλωση των δασών. Η Goodyear, μάλιστα, δεσμεύεται μέσω επτά αρχών, που θα διαμορφώσουν την ανάπτυξη […]

Στην ανακοίνωση μιας νέας πολιτικής προμήθειας φυσικού καουτσούκ προχώρησε η Goodyear. Η εταιρεία, ενισχύει έτσι όλους όσους ασχολούνται με την παραγωγή του, στηρίζει τις κοινότητές τους, αλλά και βοηθάει στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την αποψίλωση των δασών. Η Goodyear, μάλιστα, δεσμεύεται μέσω επτά αρχών, που θα διαμορφώσουν την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού.

Αναλυτικά…

1) Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Goodyear θα εργαστεί για να διασφαλίσει πως η αλυσίδα εφοδιασμού προστατεύει τα δικαιώματα όλων όσων ασχολούνται με το φυσικό ελαστικό, προωθώντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα.

2) Απόκτηση και Χρήση Υπεύθυνου Χώρου

Η εταιρεία θα εργαστεί για μια υπεύθυνη αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ, προκειμένου να μειωθεί το πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών και της άρδευσης της γης.

3) Ανιχνευσιμότητα

Επίσης, από την εταιρεία, θα υπάρξει μελέτη των πρακτικών που οδηγούν στον εντοπισμό του καουτσούκ σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

4) Επεξεργασία φυσικού καουτσούκ

Η Goodyear αναμένει από τους προμηθευτές της, να κατασκευάζουν το προϊόν τους με φιλικό και υπεύθυνο τρόπο προς το περιβάλλον.

5) Διαδικασία καλλιέργειας και συγκομιδής φυσικού καουτσούκ

Ενθαρρύνει τους προμηθευτές να χρησιμοποιούν τους πιο γνωστούς τρόπους καλλιέργειας για υπάρχοντα φυτευμένα και αναφυτευμένα δέντρα φυσικού καουτσούκ.

6) Μικροί παραγωγοί, Δέσμευση και Ανάπτυξη κοινοτήτων

Η εταιρεία δεσμεύεται πως θα στηρίξει τους μικροκαλλιεργητές, θα βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο και θα σταθεί αρωγός σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για να υποστηρίξει τις κοινότητές τους.

7) Εφαρμογή και συμμόρφωση πολιτικής

Υπάρχει δέσμευση πως θα εφαρμόσει αυτή την πολιτική και τις αρχές της, δίχως διαφθορά και με πλήρη διαφάνεια.

Τέλος, η Goodyear συνεργάζεται για τη βελτίωση της αειφορίας εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ. Είναι μέλος του Tire Industry Project (TIP), μιας πρωτοβουλίας των 11 μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής ελαστικών στον κόσμο και ο σκοπός είναι η παραγωγή του εν λόγω υλικού, δίχως να αλλοιώνεται η σχέση του με το περιβάλλον.

Πηγή: Goodyear

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ