Έτοιμη για το Pikes Peak η Bentley Bentayga

Έτοιμη για το Pikes Peak η Bentley Bentayga

Μετά από προετοιμασία έξι μηνών, μια ειδικά τροποποιημένη Bentley Bentayga, είναι έτοιμη για την 96η έκδοση της ανάβασης του Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Για να γίνει το εν λόγω SUV παραγωγής, το γρηγορότερο στην κατηγορία του στην ανάβαση, θα χρειαστεί να διανύσει τα 19,98 χιλιόμετρα της διαδρομής και τις 156 στροφές, με μέση […]

Μετά από προετοιμασία έξι μηνών, μια ειδικά τροποποιημένη Bentley Bentayga, είναι έτοιμη για την 96η έκδοση της ανάβασης του Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Για να γίνει το εν λόγω SUV παραγωγής, το γρηγορότερο στην κατηγορία του στην ανάβαση, θα χρειαστεί να διανύσει τα 19,98 χιλιόμετρα της διαδρομής και τις 156 στροφές, με μέση ωριαία ταχύτητα της τάξεως των 96 χ.α.ω.. Την πρόκληση, καλείται να τη βγάλει εις πέρας, ο δύο φορές πρωταθλητής του Pikes Peak, Ράις Μίλεν, του οποίου η ομάδα δούλεψε μαζί με την Bentley Motorsport για να ετοιμαστεί το αυτοκίνητο για «Τον Αγώνα στα Σύννεφα», όπως ονομάζεται το εγχείρημα.

Το αυτοκίνητο έχει ισχύ 600 ίππων, προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και 48V ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου. Επειδή το μοντέλο είναι παραγωγής και μετέχει σε αυτή την κατηγορία, ελάχιστες είναι οι αλλαγές που επιτρέπονται και έχουν γίνει. Το όχημα είναι εφοδιασμένο με κλωβό ασφαλείας, σύστημα πυρόσβεσης, αγωνιστικό κάθισμα, αλλά και ειδικά ελαστικά της Pirelli. Περίπου 300 κιλά έχουν αφαιρεθεί από το εσωτερικό, με το αυτοκίνητο να εναρμονίζεται πλήρως με τους κανονισμούς, αλλά κατά τα άλλα, η Bentayga είναι ένα W12 αυτοκίνητο παραγωγής. Μια σπορ εξάτμιση Akrapovic πλαισιώνει τα χαρακτηριστικά του οχήματος, το οποίο είναι σε απόχρωση Radium Satin και εξοπλισμένο με το kit της Bentley, Styling Specification, καθώς έχουν προστεθεί, διαχωριστής ροής αέρα, διαχύτης, μαρσπιέ και σπόιλερ, όλα ανθρακονημάτινα.

Πηγή: Bentley

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ