Η BMW επιστρέφει στις 24 ώρες στο Λε Μαν

Η BMW επιστρέφει στις 24 ώρες στο Λε Μαν

Στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν επιστρέφει η BMW, που θα συμμετάσχει στην κατηγορία GTE Pro. Η ομάδα που θα έχει υπό την ευθύνη της τις δύο νέες BMW M8 GTE, είναι η BMW Team MTEK. Οι έξι οδηγοί που θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν για την BMW ένα καλό αποτέλεσμα, είναι οι Μάρτιν Τόμσικ, Νικ Κάτσμπεργκ, […]

Στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν επιστρέφει η BMW, που θα συμμετάσχει στην κατηγορία GTE Pro. Η ομάδα που θα έχει υπό την ευθύνη της τις δύο νέες BMW M8 GTE, είναι η BMW Team MTEK. Οι έξι οδηγοί που θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν για την BMW ένα καλό αποτέλεσμα, είναι οι Μάρτιν Τόμσικ, Νικ Κάτσμπεργκ, Φίλιπ Ινγκ (αυτοκίνητο Νο.81) και Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα, Αλεξάντερ Σιμς, Αουγκούστο Φάρφους (αυτοκίνητο Νο. 82).

Παράλληλα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον αγώνα Λε Μαν, παρουσιάστηκε η νέα BMW Σειρά 8 Coupe, ένα αυτοκίνητο στο οποίο ενσωματώθηκαν διάφορες τεχνολογίες από το πρόγραμμα του WEC (World Endurance Championship).

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Ζαν Μαρκάντ (Διευθυντής BMW Motorsport)

«Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε εντατικά στο πρόγραμμα του 24ωρου αγώνα Λε Μαν. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας αντοχής στον κόσμο – και στενά συνδεδεμένος με την ιστορία της BMW στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα επιστρέφουμε στο θρυλικό σιρκουί με τη νέα BMW M8 GTE. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe στο Λε Μαν. Το λανσάρισμά της σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που το αγωνιστικό αυτοκίνητο εμφανίζεται στην πίστα πριν το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής. Το να φιγουράρουν και τα δύο μοντέλα δίπλα-δίπλα στο Λε Μαν το 2018 είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό γεγονός».

Έρνεστ Κνορς (Επικεφαλής Ομάδας BMW Team MTEK)

«Είναι αυτό στο οποίο όλοι είχαμε ενώσει τις προσπάθειές μας επί δύο χρόνια σχεδόν. Ερχόμαστε εδώ προετοιμασμένοι, αλλά όχι άπειροι. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όλους τους συντελεστές της BMW Team MTEK και ανυπομονώ να αγωνιστούμε εδώ, στο Λε Μαν. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο και μας περιμένει πολλή δουλειά – ο ανταγωνισμός είναι σκληρός».

Νικ Κάτσμπεργκ (#81 BMW M8 GTE)

«Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που φτάσαμε επιτέλους στο Λε Μαν. Είναι μία φανταστική εβδομάδα, όχι μόνο λόγω του αγώνα, αλλά σαν γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το αυτοκίνητο είχε καλή αίσθηση κατά τη διάρκεια των δοκιμών και πετύχαμε αξιοσημείωτη πρόοδο. Ανυπομονούμε να επιτρέψουμε στην πίστα και να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε».

Μάρτιν Τόμσικ (#81 BMW M8 GTE)

«Βρισκόμαστε λοιπόν στο Λε Μαν, έτοιμοι για τον μεγαλύτερο αγώνα αντοχής και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα της αγωνιστικής δράσης. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα με τόσους προσκεκλημένους και τους φίλους του σπορ».

Φίλιπ Ινγκ (#81 BMW M8 GTE)

«Είναι μεγάλη τιμή να αποτελώ μέρος του προγράμματος της BMW M8 GTE και πιστεύω ότι έχουμε δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα και έξι πολύ ισχυρούς οδηγούς. Η προετοιμασία ήταν εντατική και νιώθω ευτυχής που είχα εμπλοκή στο project από την πρώτη μέρα. Το να βρίσκομαι τελικά σε μία από τις πιο θρυλικές πίστες στον κόσμο, θα είναι μεγάλη εμπειρία».

Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα (#82 BMW M8 GTE)

«Μετά τη δοκιμή, είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι με το αυτοκίνητο. Ασφαλώς η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά έχω δύο φανταστικούς team-mates οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία από τους αγώνες αντοχής. Είναι μία μεγάλη καμπύλη μάθησης, αλλά είμαι έτοιμος!»

Αλεξάντερ Σιμς (#82 BMW M8 GTE)

«Έκανα κάμποσα χιλιόμετρα με την BMW M8 GTE, έχοντας τρέξει στο IMSA (ΗΠΑ) και νιώθω πολύ περήφανος που φέρνω αυτή τη γνώση και την εμπειρία στην ομάδα εδώ, στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μάθαμε πολλά στη δοκιμή και ερχόμαστε στον αγώνα με καλή γνώση της πίστας. Θα είναι επίπονο να ακολουθήσουμε το ρυθμό των υπολοίπων ομάδων GTE, αλλά έχουμε το κατάλληλο πλήρωμα που μας υποστηρίζει για να το πετύχουμε».

Αουγκούστο Φάρφους (#82 BMW M8 GTE)

«Οι 24 Ώρες Λε Μαν είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς για την BMW. Ζήσαμε ένα μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα δοκιμών με ελάχιστο ύπνο για όλη την οικογένεια της BMW M Motorsport και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξουμε γιατί έγινε όλο αυτό. Είναι κρίμα που έχασα τη δοκιμή, αλλά την τελευταία φορά που έτρεξα στο Λε Μαν πήρα pole position, για αυτό νιώθω σίγουρος ότι το ξέρω αρκετά καλά».

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ