GP Bahrain: Ντεμπούτο για τη μέση γόμα της Pirelli

GP Bahrain: Ντεμπούτο για τη μέση γόμα της Pirelli

Στο Μπαχρέιν διεξάγεται το Πάσχα ο δεύτερος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Με την Pirelli να παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος τη μέση γόμα, που πέρυσι έφερε τα διακριτικά της μαλακής. Μαζί τους οι ομάδες και οι οδηγοί, θα έχουν τόσο τη μαλακή όσο και την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Ο συνδυασμός […]

Στο Μπαχρέιν διεξάγεται το Πάσχα ο δεύτερος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Με την Pirelli να παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος τη μέση γόμα, που πέρυσι έφερε τα διακριτικά της μαλακής. Μαζί τους οι ομάδες και οι οδηγοί, θα έχουν τόσο τη μαλακή όσο και την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli.

Ο συνδυασμός γομών είναι ίδιος με τον περσινό αγώνα στο Μπαχρέιν, απλά φέτος, όλες είναι ένα επίπεδο πιο μαλακές. Η μέση και η μαλακή είναι τα βασικά σετ για την κούρσα, αλλά οι ομάδες υποχρεούνται να διαφυλάξουν, ένα τουλάχιστον σετ μέσης και ένα σετ μαλακής γόμας για τον αγώνα. Η ελκτική πρόσφυση είναι το βασικό ζητούμενο και οι οδηγοί, αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να διαχειριστούν κατάλληλα τα πίσω ελαστικά, που μαζί με τα εμπρός, θα επηρεαστούν από τη θερμοκρασία που θα πέφτει, καθώς το γκραν πρι ξεκινά απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Μάριο Ιζόλα, σημείωσε. «Το Μπαχρέιν δημιουργεί τελείως διαφορετική πρόκληση από την Αυστραλία. Κοινός τόπος ότι αμφότερες είναι πίστες “σταμάτα – ξεκίνα”, με βασικό χαρακτηριστικό τα διαμήκη και όχι τα εγκάρσια φορτία. Ως συνέπεια το όριο τίθεται από τη φθορά των πίσω ελαστικών. Λόγω της τραχιάς επιφάνειας παρατηρείται πτώση στην απόδοση λόγω υπερθέρμανσης οπότε περιμένουμε τους περισσότερους οδηγούς να πραγματοποιήσουν πάνω από ένα πιτ στοπ. Ας σημειωθεί ότι όλη η γκάμα ελαστικών είναι πιο μαλακή φέτος. Στο Μπαχρέιν έχουμε δει στο παρελθόν ποικιλία από ενδιαφέρουσες στρατηγικές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η θερμοκρασία οδοστρώματος μειώνεται. Οι ομάδες πρέπει να μάθουν από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιόδους δοκιμών ώστε να έχουν μια εικόνα τι θα συμβεί στον αγώνα το βράδυ όπου οι συνθήκες στην πίστα είναι ασυνήθεις».

Πηγή: Pirelli

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ