Επτά οχήματα για το Moab Easter Jeep Safari

Επτά οχήματα για το Moab Easter Jeep Safari

Για 52η χρονιά, αρκετοί φίλοι της Jeep λαμβάνουν μέρος στον αγώνα που ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου. Ο αγώνας γίνεται στη Γιούτα και η αμερικανική εταιρεία, σε συνεργασία με τη Mopar, ετοίμασαν, ειδικά για αυτόν, επτά οχήματα, το κάθε ένα με δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία θα τα βοηθήσουν να […]

Για 52η χρονιά, αρκετοί φίλοι της Jeep λαμβάνουν μέρος στον αγώνα που ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου. Ο αγώνας γίνεται στη Γιούτα και η αμερικανική εταιρεία, σε συνεργασία με τη Mopar, ετοίμασαν, ειδικά για αυτόν, επτά οχήματα, το κάθε ένα με δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να στέψουν με επιτυχία τις προσπάθειές τους.

Jeep 4SPEED

Ελαφρύ και γρήγορο, το αυτοκίνητο ακολουθεί το δημοφιλές Pork Chop του 2011 και το Stitch του 2013. Για να εξοικονομηθεί βάρος, η κουκούλα είναι από ανθρακόνημα, όπως τα φτερά, αλλά και ο κλωβός του αυτοκινήτου, που έχει διάτρητα πλαίσια αλουμινίου. Το ύψος του είναι κατά 50mm πιο ψηλό από το Wrangler και μπορεί το μεταξόνιό του να είναι το ίδιο, αλλά το πιο μικρό το μήκος, του επιτρέπει μεγαλύτερη κλίση στις ράμπες εισόδου και διαφυγής. Ο εμπρός και ο πίσω άξονας είναι Dana 44 με τελική σχέση μετάδοσης 4.10 και οι 18 ιντσών ζάντες του, καλύπτονται από ελαστικά της BF Goodrich Mud Terrain, 35 ιντσών. Το εσωτερικό διαθέτει προσαρμοσμένο πίνακα οργάνων, τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και στον χώρο του οδηγού και του συνοδηγού, έχουν τοποθετηθεί πάνελ από αλουμίνιο. Το όχημα κινείται από έναν turbo 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,0 λίτρων, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Jeep Sandstorm

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, είναι ικανό να κινηθεί στην άμμο. Το καπό, που είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, έχει αεραγωγό για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, τα φτερά του είναι μεγάλα, ενώ στο πίσω μέρος, υπάρχει χώρος στον κλωβό για τη ρεζέρβα. Άρα, ο μηχανισμός που την κρατάει, απουσιάζει από το πορτ μπαγκάζ. Απούσες, είναι και οι πίσω πόρτες. Από εκεί και πέρα, το όχημα διαθέτει εμπρός και πίσω προφυλακτήρες σε σχήμα σωλήνα, τροποποιημένες ράγες, ενσωματωμένο συμπιεστή αέρα, αγωνιστική δεξαμενή καυσίμου, εμπρόσθιες βοηθητικές λυχνίες KC Carbon και προβολέα κυνηγιού. Ο πρόσθιος άξονας, έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός κατά 101,8mm και χρησιμοποιεί ανάρτηση 4πλών συνδέσμων με αντιστρεπτική ράβδο. Ο οπίσθιος άξονας, έχει «τραβηχτεί» προς τα πίσω και χρησιμοποιεί κι αυτός ανάρτηση 4πλών συνδέσμων. Το σύστημα ανάρτησης, επιτρέπει στους εμπρός τροχούς να έχουν μέγιστη διαδρομή τα 355,6mm και οι πίσω 457,2mm. Οι άξονες είναι Dynatrac 60, η τελική σχέση μετάδοσης 5.68 και οι ζάντες 17 ιντσών, με ελαστικά BF Goodrich Krawler, 39,5 ιντσών. Στο εσωτερικό, ο κλωβός ακολουθεί το περίγραμμα του αμαξώματος και τα καθίσματα είναι δερμάτινα με χαμηλή πλάτη. Μια μονάδα GPS 7 ιντσών διαχειρίζεται την πλοήγηση, ενώ διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα εποπτεύουν τον συμπιεστή αέρα και τα διαφορικά μεταξύ άλλων. Τα πλαστικά και οι μοκέτες έχουν αφαιρεθεί για εξοικονόμηση βάρους και το πάτωμα είναι βαμένο, όπως στο Jeep 4SPEED. Ο κινητήρας του είναι V8, 6,4 λίτρων και συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Jeep B-Ute

Το εν λόγω concept έχει δεχτεί τη φροντίδα της Jeep Performance Parts και είναι κατασκευασμένο για την εκτός δρόμου περιπέτεια. Μπρος και πίσω, το αυτοκίνητο είναι ανανεωμένο, με τη γρίλια του να είναι στο επάνω μέρος της μάσκας. Το καπό έχει αεραγωγούς για την απαγωγή θερμότητας και γενικότερα το αυτοκίνητο είναι πιο φαρδύ. Τα εξαρτήματα της Performance Parts περιλαμβάνουν κιτ ανύψωσης 38,1mm, σχάρα οροφής και μπάρες οροφής. Οι τροχοί των 17 ιντσών με offset 30mm, συνδυάζονται με ελαστικά BF Goodrich T/A Baja Champion. Το εσωτερικό του έχει πολλές πινελιές μεταλλικού χρώματος, ο λεβιές έχει τελείωμα carbonite, ηχείο και περιμετρική ακουστική, τον κατάλληλο εξοπλισμό εξάρτυσης στο πίσω μέρος των εμπρός καθισμάτων και all-weather πατάκια. Ο κινητήρας του είναι 2,4 λίτρων και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων.

Jeep Wagoneer Roadtrip

Διατηρεί την κληρονομιά και συμπλέει με τη σύγχρονη εποχή, καθώς το αμάξωμά του είναι από ατσάλι, ενώ το σασί του και το σύστημα μετάδοσης έχουν αναβαθμιστεί. Το μεταξόνιο είναι πιο μακρύ κατά 127mm, ενώ έχει αυξηθεί και το μήκος των μετατροχίων. Στο εξωτερικό, ορατοί είναι οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών, οι ανανεωμένοι προφυλακτήρες και οι ράγες οροφής. Η γρίλια, σε σχήμα ξυράφι, δεσπόζει στο εμπρός μέρος και το γυαλί Bottle Green του παρμπρίζ και των παραθύρων, αντικαθιστά τα αρχικά κομμάτια. Ο εμπρός και ο πίσω άξονας είναι Dana 44 με μπλοκέ διαφορικό, το πλαίσιο έχει ενισχυθεί, το σύστημα ανάρτησης αποτελείται από 4πλούς συνδέσμους και οι τροχοί των 17 ιντσών, καλύπτονται από τα 33 ιντσών ελαστικά BF Goodrich Mud-Terrain. Εντός, το πάτωμα έχει επιστρωθεί από ειδικό υλικό, οι σειρές των καθισμάτων θυμίζουν πάγκους και οι ταπετσαρίες είναι από δέρμα Oxblood. Μερικές πρόσθετες λεπτομέρειες, είναι το ψυγείο, διακοσμημένο με επένδυση της τότε εποχής και μια εργαλειοθήκη που δημιουργήθηκε από τα καπάκια των βαλβίδων του αρχικού μοτέρ 230 W Tornado OHC-6 του Wagoneer. Κινείται από τον V8 5.7 κινητήρα, που συνεργάζεται με ένα 4τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Nacho Jeep

Ξεχωρίζει από το κίτρινο χρώμα Nacho. Η Jeep Performance Parts έχει επιμεληθεί και αυτό το όχημα και στο επάνω μέρος του φουσκωτού καπό, υπάρχει το νέο σήμα JPP. Μάλιστα, το καπό έχει και αεραγωγούς για την εισαγωγή κρύου αέρα στο μοτέρ, που είναι 4κύλινδρο σε σειρά, turbo. Η μάσκα του, έρχεται σε αντίθετη με τον υπόλοιπο χρωματισμό του αυτοκινήτου και ο ανθεκτικός προφυλακτήρας από ατσάλι, προσφέρει προστασία και εργονομία, καθώς υπάρχει και «εργάτης». Τα φώτα είναι LED, ενώ υπάρχουν και προβολάκια για ακόμα καλύτερη ορατότητα, τα οποία είναι τοποθετημένα στις δύο άκτρες του παρμπρίζ, ενώ στο πίσω μέρος τα LED, έχουν το κατάλληλο χρώμα για κάθε ταχύτητα. Κόκκινο για τη στάση, πορτοκαλί για ταχύτητα 1-5 χ.α.ω., πράσινο για ταχύτητα 6-40 χ.α.ω. και έντονο λευκό. Το κιτ ανύψωσης 50,8mm, βοηθάει το όχημα να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες, σε συνδυασμό με τα νέα αμορτισέρ διαμέτρου 6,3cm και οι τροχοί του είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά, 37. Στο εξωτερικό, ξεχωρίζουν οι πόρτες, που είναι κατασκευασμένες σε σωληνωτό πλαίσιο, υπάρχουν διάφορα εξαρτήματα που ενισχύουν την περίμετρο του αυτοκινήτου και ακόμα και ο μεντεσές της θύρας φόρτωσης, είναι ενισχυμένος για να κρατά τον τροχό των 37 ιντσών. Τέλος, υπάρχει και το λογότυπο της JPP στο πορτάκι του ρεζερβουάρ. Εντός, τα καθίσματα είναι μαύρα με δέρμα Katzkin, υπάρχει το λογότυπο της Jeep και όλες οι ραφές συντελλούν στο να γίνει το εσωτερικό μοντέρνο και όμορφο.

Jeep Jeepster

Συνδυασμός κόκκινου και λευκού χρώματος για το Jeepster, με το πρώτο να κυριαρχεί, αλλά το δεύτερο να βρίσκεται σε ευδιάκριτα σημεία, όπως στο κάτω μέρος των φτερών, στην οροφή, αλλά και στο πάνω μέρος των θυρών επιβίβασης. Η JPP έχει βάλει κι εκεί το χεράκι της, καθώς το καπό έχει το λογότυπό της, χωρίς τους προαιρετικούς αεραγωγούς ή τον αναπνευστήρα. Οι off-road προβολείς LED φωτίζουν τον δρόμο με 8.000 lumens. Επίσης, υπάρχουν και προβολάκια LED στις δύο κολόνες Α του οχήματος. Υπάρχουν και προβολείς ομίχλης LED, στον ατσάλινο προφυλακτήρα Rubicon. Το αυτοκίνητο έχει ανυψωθεί κατά 50,8mm και σε αυτό έχουν βοηθήσει τα 63,5mm διαμέτρου αμορτισέρ και τα ελαστικά 37 ιντσών BF Goodrich KO2, με τις ζάντες να ταιριάζουν στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς, περιλαμβάνεται το κόκκινο χρώμα. Ο σωληνωτός κλωβός έχει αντικαταστήσει τον σπορ και ένας τροχός 38 ιντσών είναι ασφαλισμένος μέσα στην καμπίνα, τα καθίσματα της οποίας είναι μαύρα δερμάτινα Katzkin. Υπάρχει και πακέτο αποθήκευσης, αλλά και κάμερα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Jeep J-Wagon

Ξεχωρίζει από τον αναπνευστήρα στο δεξί μέρος του παρμπρίζ, μια κατάλληλη επιλογή, όταν η καμπίνα θα χρειάζεται να είναι «σφραγισμένη». Όλο το αυτοκίνητο έχει ένα εναρμονισμένο χρώμα σε τροχούς και αμάξωμα και σε αυτό υπάρχουν φυσικά προβολάκια LED σε κάθε μια από τις κολόνες Α. Ο προφυλακτήρας είναι κι αυτός χρωματισμένος όπως όλο το όχημα, με τους 17 ιντσών τροχούς να είναι κάπως διαφορετικοί. Έχουν το χρώμα Brass Monkey, το οποίο συγκέντρωσε καλές κριτικές στο 2017 SEMA. Τα λογότυπα της Jeep στα πλευρά του αυτοκινήτου, αλλά και τα άγκιστρα ρυμούλκησης δίνουν έναν άλλον τόνο χρωματισμένα στο Orange Crush, ενώ υπάρχει και η ρεζέρβα 35 ιντσών KM3 BF Goodrich. Τα καθίσματα σε χρώμα καμήλας, είναι δερμάτινα Katzkin και σε γενικές γραμμές, όλα τα μικρά εξαρτήματα του εξωτερικού, «δένουν» απόλυτα με το εσωτερικό. Σε χρώμα, αλλά και στιλ.

Πηγή: Jeep

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ