To Fiat 500 γίνεται συλλεκτικό νόμισμα

To Fiat 500 γίνεται συλλεκτικό νόμισμα

Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στο εμβληματικό Fiat 500, το ιταλικό Νομισματοκοπείο εξέδωσε ένα νέο νόμισμα των 5 ευρώ.

Το πεντάευρο αυτό, το οποίο θα κοπεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, απεικονίζει το πρώτο και το σύγχρονο Fiat 500. Η ειδική αυτή έκδοση εντάσσεται στη πληθώρα ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό των 60 χρόνων του 500.

Το νόμισμα, το οποίο παρουσίασε το ιταλικό υπουργείο οικονομικών πριν από λίγες ημέρες, σχεδίασε η ιταλίδα χαράκτρια Claudia Momoni. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 4.000 αναμνηστικά νομίσματα που θα διατίθενται στην Ιταλία στην τιμή των 40 ευρώ έκαστο, προσδίδοντας έτσι ιδιαίτερη συλλεκτική αξία στη συγκεκριμένη έκδοση.

Στη μπροστινή πλευρά του διακρίνεται το πρώτο Fiat 500 του 1957, καθώς και το τωρινό μοντέλο, ενώ οι δύο φιγούρες πλαισιώνονται από τις λέξεις Repubblica Italiana. Στο πίσω μέρος εμφανίζεται το προφίλ του κλασικού 500 και οι ημερομηνίες 1957 (η ημερομηνία κατασκευής του πρώτου 500) και 2017 (η ημερομηνία κοπής του νομίσματος), καθώς και η αξία των 5€ του νομίσματος. Επιπλέον, περιλαμβάνεται και το αρχικό γράμμα «R» που θυμίζει ότι κόπηκε στη Ρώμη, ενώ είναι χαραγμένο και το όνομα της Momoni, καθώς και το λογότυπο του Fiat 500, όπως αυτό εμφανιζόταν στις πρώτες διαφημιστικές αφίσες του μοντέλου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ