Επέστρεψε ο Δακτύλιος

Επέστρεψε ο Δακτύλιος

Μπορεί να καθυστέρησε λίγο, αλλά επέστρεψε το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και περιορίζει την κίνηση των Ι.Χ.Ε. οχημάτων από Δευτέρα έως Πέμπτη τις 07.00 έως 20.00 και την Παρασκευή  επίσης από 07.00, αλλά ως το μεσημέρι στις 15.00. Αντίθετα, τα μέτρα δεν ισχύουν κάθε Σάββατο και Κυριακή, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που απεργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,.

Ου μικρός δακτύλιος ορίζονται από τους εξής δρόμους, χωρίς να περιλαμβάνονται οι ίδιοι (δηλαδή ισχύει μόνο στο εσωτερικό τμήμα της πόλης που περικλείουν): Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή- Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας. Στο μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Εξαιρούνται και κυκλοφορούν κανονικά κάθε μέρα, τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμόν Δ.Ο.Υ-Δ13/οικ-121/Φ.911 από 23/26.10.2017 (ΦΕΚ Β΄ 3765) Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km. Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου, ισχύουν οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις περιόδους 2015-2016 και 2016-2017 και οι οποίες θα συνεχίσουν να ισχύουν για τη νέα περίοδο 2017-2018 (έως 20-7-2018).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ