Γιάννης για ρατσισμό, Φιλαθλητικό και Σχορτσιανίτη

Γιάννης για ρατσισμό, Φιλαθλητικό και Σχορτσιανίτη

Μια ιδιαίτερη συνέντευξη παραχώρησε σε ισραηλινό μέσο ενημέρωσης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τι είπε για τον Φιλαθλητικό, τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τον ρατσισμό αλλά και για ένα περιστατικό με πλανόδιο μικροπωλητή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει πλέον αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς και παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης του Ισραήλ. Ο Γιάνναρος μίλησε για ενδιαφέροντα θέματα στην ιστοσελίδα Walla κάνοντας ειδική μνεία στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ο οποίος βοήθησε εκείνον και τον αδελφό του, Θανάση.

Ακόμη, ο Greek Freak αναφέρθηκε και στον Φιλαθλητικό λέγοντας ότι το κλειστό του Ζωγράφου είναι σαν «εκκλησία» για εκείνον. Επίσης, μίλησε για τον ρατσισμό που είχε δεχτεί στο παρελθόν και για ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα με κάποιον που προσπάθησε να του πουλήσει ρολόι Ρόλεξ, αλλά λίγο… ψεύτικο.

«Ήταν από τους ανθρώπους μας βοήθησε πολύ μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Πριν πάω στο ΝΒΑ. Εκείνος ήταν πολύ ψηλά τότε, ενώ εμείς άγνωστοι. Όμως ήρθε και μας βοήθησε χωρίς να ζητήσει κάτι πίσω…» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Για το κλειστό του Ζωγράφου: «Το γήπεδο του Φιλαθλητικού είναι ιδιαίτερο για μένα, μιας και έπαιξα εκεί για την ομάδα που με ανέδειξε. Το κλειστό του Ζωγράφου είναι η… εκκλησία μου. Κάνεις ησυχία και εδώ και δείχνεις σεβασμό» ενώ αναφέρθηκε επίσης και σε ένα πρόσφατο περιστατικό.»

Για το συμβάν με πλανόδιο: ««Με πλησίασε ένας πλανόδιος και μου ήθελε να μου πουλήσει ένα ρολόι. Μου έλεγε ότι είναι Ρόλεξ και όταν τον ρώτησα αν είναι αληθινό, γύρισε και μου είπε: «Ελα Γιάννη, ξέρεις πώς είναι τα πράγματα. Και εσύ έκανες αυτή τη δουλειά. Ψεύτικο είναι αλλά μοιάζει με αληθινό…» Όταν βλέπεις ανθρώπους που είναι 8 ώρες στον ήλιο και προσπαθούν να πουλήσουν δύο πράγματα για να φάνε την ίδια μέρα, θες να βοηθήσεις».»

Για τον ρατσισμό που βίωσε στην Αθήνα: «Το ελληνικό διαβατήριό μου είχε αργήσει πολύ. Αναρωτιόμουν τότε αν δεν είμαι Νιγηριανός ή Έλληνας, τι είμαι; Μα Ελληνικά έμαθα. Ελληνικά μιλούσα. Την Ελληνική παιδεία διδάχθηκα. Αγγλικά έμαθα καλά όταν πήγα στην Αμερική…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ