Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο νέος Βασιλιάς της Ανατολής αν…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο νέος Βασιλιάς της Ανατολής αν…

Η ενδεχόμενη μετακόμιση του Λεμπρόν στη Δύση δεν αλλάζει μόνο τους συσχετισμούς στο ΝΒΑ, αλλά και προσφέρει το στέμμα της Ανατολής στον δικό μας Γιάννη. Τι ντόμινο προκαλεί η πιθανή μετακίνηση του Τζέιμς και τι αλλάζει στη ζωή του Αντετοκούνμπο.

Οι Γουόριορς το έπραξαν με τρόπο εμφατικό. Δεν είναι μόνο η κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος (η 3η τα τελευταία 4 χρόνια), ούτε καν η σκούπα (4-0). Είναι κυρίως η αίσθηση πως αν δεν προκύψει κάποιο νέο «ανακάτεμα» θα περάσει καιρός για να βρεθεί αληθινός «σφετεριστής» του τίτλου, και ο Λεμπρόν καιρό δεν έχει.

Στις 30 Δεκεμβρίου κλείνει τα 34, αναπόφευκτα λοιπόν καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα ακόμη και για τον «βασιλιά» του ΝΒΑ, που φυσικά και είναι στα… ντουζένια του. Δεν έχει λόγο ο Λεμπρόν να μείνει στο Κλίβελαντ, διότι δεν έχει τρόπο το Κλίβελαντ να ανεβάσει τον ανταγωνισμό. Δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Είναι τόσο κακές οι επιλογές που προηγήθηκαν σε ότι αφορά στις συμφωνίες που έχουν φράξει το salary cap των Καβαλίερς, και τόσο μεγάλες οι συνέπειες των επιλογών της σεζόν που τελείωσε (με μεγαλύτερη όλων εκείνη που έστειλε τον Ίρβινγκ στη Βοστόνη) που οι πιθανότητες πλέον είναι… μόνο για συζήτηση και τίποτα παραπάνω.

Ο Λεμπρόν λοιπόν για να διεκδικήσει το 4ο πρωτάθλημα της καριέρας του θα πρέπει να αλλάξει φανέλα, και η πρόκληση της Δύσης είναι για εκείνον μεγάλη. Είτε στο Χίουστον όπου Χάρντεν και Πωλ ήδη έχουν σχηματίσει κάτι πολύ δυνατό, είτε στο Λος Άντζελες όπου οι Λέικερς έχουν χώρο για «δύο» μπαμ το καλοκαίρι από τους free agent (θέλουν Λεμπρόν και Πολ Τζορτζ), είτε στο Όρεγκον όπου η Nike ονειρεύεται για το Πόρτλαντ Λίλαρντ, Μακόλουμ και Λεμπρόν σε τρόικα έτοιμη για όλα. Στην Ανατολή; Θεωρητικά ο Βασιλιάς μπορεί να μετακομίσει στους 76ers που είναι φουριόζοι για να ανοίξουν τη δική τους εποχή. Και πάλι όμως με τον Σίμονς παρόντα μοιάζει δύσκολο.

https://www.youtube.com/watch?v=vJP4Pe5kH0c

Αλλάζει η «χάρτα» της Ανατολής χωρίς τον Λεμπρόν. Παίρνουν το πάνω χέρι οι Σέλτικς που είναι ήδη έτοιμοι για όλα (αν επιστρέψουν υγιής οι Ίρβινγκ και Χέιγουορντ), έρχεται η Φιλαδέλφεια. Και βεβαίως χωρίς τον Λεμπρόν έρχεται η ώρα της βασιλείας του Γιάννη Αντετοκούνμπο που πλέον θα πρέπει να λογίζεται και να υπολογίζεται ως ο σημαντικότερος αθλητής του… μισού ΝΒΑ. Κανείς άλλος δεν έχει τα προσόντα, το ταλέντο, τις ικανότητες, την εμπορικότητα για να κυριαρχήσει όταν ο Λεμπρον δεν θα είναι εκεί. Και τη νέα χρονιά με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ στον πάγκο οι Μπακς αναμένονται πολύ πιο ουσιαστικοί και ικανοί.

O Γιάννης τελείωσε τη σεζόν με 26,9π-10 ρ-4,8 ασ. Δεν έχει… ταίρι. Αν τη χρονιά που έρχεται ο νέος κόουτς «ξυπνήσει» τον Τζαμπάρι Πάρκερ, καταφέρει να πάρει από το ταλέντο του Θον Μέικερ, να κρατήσει τον Μίντλετον στο επίπεδο που βρίσκεται και βέβαια, αν ο Έρικ Μπλέντσο αρχίζει να θυμίζει τον παίκτη που έκανε τα «πάντα-όλα» στο Φοίνιξ, οι Μπακς γίνονται αυτομάτως ένα από τα μεγάλα ονόματα της Ανατολής. Πίσω από τους Σέλτικς και τους 76ers αλλά με τα όνειρα τους να… φτάνουν στο ταβάνι. Ο Γιάννης θα μπει στην 6η σεζόν του στο ΝΒΑ. Αυτό το καλοκαίρι έχει υποσχεθεί στον εαυτό του να δουλέψει όσο δεν πάει με το σουτ, και αν ρίξει και αυτό το… κάστρο, τότε πραγματικά δεν θα έχει «αντίπαλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ