«Δένουν» τον Κερ οι Γουόριορς

«Δένουν» τον Κερ οι Γουόριορς

Ήταν αναμενόμενο μετά τον θρίαμβο των Γουόριορς να τεθεί επί τάπητος η πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Στιβ Κερ κάτι το οποίο και οι δύο πλευρές επιθυμούν πολύ.

Ο Στιβ Κερ, είναι στην ουσία ο… αρχιτέκτονας των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ανέλαβε την ομάδα από το 2014 (πρώτη του δουλειά ως head coach) και ακολουθώντας το πλάνο που είχε χαραχθεί από την διοίκηση των Πολεμιστών, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα μπασκετική δυναστεία από το μηδέν.

Πως αλλιώς άλλωστε όταν οι «δικοί του» Γουόριορς μετρούν τρία πρωταθλήματα στα τελευταία τέσσερα χρόνια και τα δύο τελευταία μάλιστα back to back. Εκτός των πρωταθλημάτων ο Κερ έχει παρουσιάσει μια δουλεμένη ομάδα με έφεση στο τρίποντο, πολλά επιθετικά plays και καλούς αμυντικούς, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια… εκτοξεύθηκε με την απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς οι Γουόριορς επί Στιβ Κερ παρουσιάζουν το εντυπωσιακό ποσοστό νικών που αγγίζει το 80,8% στην κανονική διάρκεια (265/323) και το 75,9% στα playoffs (63/83).

Αυτά βλέπει το αφεντικό της ομάδας, Τζο Λέικομπ και στην ουσία προανήγγειλε την επέκταση του συμβολαίου του 52χρονου προπονητή. Ο Κερ βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο του 5ετούς συμβολαίου του με ετήσιες απολαβές 5 εκατ. δολαρίων και όπως ανακοίνωσε μετά την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος ο Λέικομπ, όταν ρωτήθηκε για την επέκταση του συμβολαίου του προπονητή των επιτυχιών:

«Θα το κάνουμε αυτό το καλοκαίρι. Ας ξεκουραστεί πρώτα για λίγο και μετά θα το προχωρήσουμε. Θέλει να μείνει μαζί μας και εμείς τον θέλουμε για πολλά χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ