Κλίβελαντ Καβαλίερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 85-108

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 85-108

Οι Γουόριορς κέρδισαν για 2η φορά τους Καβαλίερς του συγκινητικού ΛεΜπρον εκτός έδρας (108-85), έκαναν το 4-0 και κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους με τον killer Ντουράντ να είναι ο MVP των τελικών.

Μια από τα ίδια στην Quicken Loans Arena. Ο ΛεΜπρόν πάλευε μόνος του με τα θηρία με… ολίγη από Κέβιν Λοβ και από εκεί και πέρα το χάος. Οι Γουόριορς πήραν από την αρχή της αναμέτρησης ένα προβάδισμα, με τους Καβς να προσπαθούν να κρατήσουν επαφή. Τα κατάφεραν μέχρι το ημίχρονο όπου βρισκόντουσαν στο -9 από τους Πολεμιστές (61-52).

Όσο περνούσε η ώρα, οι ποιοτικότερη και με περισσότερες λύσεις ομάδα του Στιβ Κερ, έθετε αναπάντητα ερωτήματα στην ούτως ή άλλως  προβληματική άμυνα του Κλίβελαντ με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και τους Γκόλντεν Στέιτ να πετυχαίνουν την πιο εύκολη από τις 4 νίκες που χρειάστηκαν (108-85) για να στεφθούν για άλλη μια φορά (δεύτερη συνεχόμενη) πρωταθλητές.

Κορυφαίοι για τους νικητές ο Στεφ Κάρι με 37 πόντους (7/17 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο καταπληκτικός Κέβιν Ντουράντ με triple double (20π/12 ριμπ/10 ασίστ), ο οποίος κατέκτησε για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο του MVP των τελικών του ΝΒΑ.

Για τους ηττημένους ο Κέβιν Λοβ είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο συγκινητικός ΛεΜπρον Τζέιμς 23 πόντους και 8 ασίστ, ο οποίος αντικαταστάθηκε λίγο πριν το τέλος καταχειροκροτούμενος, στο κύκνειο άσμα του όπως φαίνεται με τη φανέλα της πόλης του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ