Αντετοκούνμπο : Ο νεότερος πιο πλούσιος αθλητής του κόσμου!

Αντετοκούνμπο : Ο νεότερος πιο πλούσιος αθλητής του κόσμου!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον ένας «Μίδας» του παγκόσμιου αθλητισμού κι αυτό δεν είναι μια απλή εκτίμηση, αλλά τεκμηριώνεται και με στοιχεία. Στην επικαιροποιημένη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου ο «Greek Freak» κατέχει περίοπτη θέση. Βρίσκεται στο νούμερο 30 και στα 24 χρόνια του είναι ο νεαρότερος αθλητής […]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον ένας «Μίδας» του παγκόσμιου αθλητισμού κι αυτό δεν είναι μια απλή εκτίμηση, αλλά τεκμηριώνεται και με στοιχεία. Στην επικαιροποιημένη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου ο «Greek Freak» κατέχει περίοπτη θέση. Βρίσκεται στο νούμερο 30 και στα 24 χρόνια του είναι ο νεαρότερος αθλητής από τους υπόλοιπους 99!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, ο Αντετοκούνμπο έχει ετήσια εισοδήματα 35,5 εκ. δολαρίων, που επιμερίζονται ως εξής: 22,5 εκ. δολάρια οι ετήσιες απολαβές του βάσει του συμβολαίου του με τους Μπακς και 13 εκ. δολάρια από χορηγίες.

Όμως το πιο σημαντικό είναι άλλο. Σε σχέση με πέρυσι τα εισοδήματά του έχουν αυξηθεί κατά 500%! Γι’ αυτό υπεύθυνα είναι αφενός το συμβόλαιό του με τους Μπακς, το οποίο άρχισε να τρέχει από πέρυσι και θα του αποφέρει στο τέλος της τετραετίας 100 εκ. δολάρια, και αφετέρου η συμφωνία του με τη NIKE, η οποία του αποφέρει 9 εκ. δολάρια για τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας του. Η προηγούμενη συμφωνία με τη ΝΙΚΕ απέφερε στον Γιάννη… 20.000 δολάρια! Για να κάνετε τη σύγκριση, αλλά και να αντιληφθείτε το μέγεθος της δυναμικής που έχει αναπτύξει ο «Greek Freak» με τη ραγδαία εξέλιξή του.

Για την ιστορία, νούμερο 1 στο Top100 των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του Forbes είναι ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ (285εκ. δολάρια ετησίως!), ακολουθούν τρεις ποδοσφαιριστές (Μέσι με 111εκ., Ρονάλντο με 108εκ., Νεϊμάρ με 90εκ.) και στο νούμερο 6 συναντάμε τον πρώτο μπασκετμπολίστα, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με 85,5 εκ. δολάρια. Παρ’ όλα αυτά οι καλαθοσφαιριστές που βρίσκονται στο Top-100 είναι 40 κι αν σκεφτεί κανείς ότι το 2016 ήταν μόλις 18, η αύξησή τους είναι αλματώδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ