Έχοντας πρότυπο τον Γιάννη!

Έχοντας πρότυπο τον Γιάννη!

Τα αδέρφια του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν όλα τα φόντα να «κατακτήσουν» τον μπασκετικό πλανήτη, βαδίζοντας στα βήματα του Greek Freak που διαπρέπει στα παρκέ του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έχει αναμφίβολα ένα από τα πιο περίεργα επώνυμα στα παρκέ του ΝΒΑ. Σίγουρα πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση αθλητή που στον μαγικό κόσμο δεν έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν, όμως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να υπάρξει στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η πραγματικότητα είναι πως ο Γιάννης απειλεί να έχει αρκετά αντίγραφα στο ΝΒΑ σύντομα, που θα έχουν παρόμοιες μπασκετικές ικανότητες και παράλληλα το ίδιο επώνυμο στη φανέλα. Φυσικά η αναφορά γίνεται για τα αδέρφια του Greek Freak, τον Κώστα και τον Άλεξ που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, αλλά και τον Θανάση που αγωνίζεται εδώ και κάποια χρόνια στην Ευρώπη, ενώ έχει περάσει και από το ΝΒΑ.

Η ισπανική Mundo Deportivo έκανε ένα αφιέρωμα στην οικογένεια του Γιάννη και τις ικανότητες που διαθέτουν τα τρία αδέρφια του και κυρίως το λαμπρό μέλλον που φαίνεται πως έχουν ο Κώστας και Άλεξ, οι δύο μικρότεροι εκ των τεσσάρων. Συγκεκριμένα, το αφιέρωμα αναφέρεται στην «ευρωπαϊκή έκδοση» των Αντετοκούνμπο που δεν είναι άλλος από τον Θανάση που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια συγκρίνει τα προσόντα του Γιάννη με αυτά των Κώστα και Άλεξ τονίζοντας πως αν ο σταρ των Μπακς έχει φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο εκείνοι μπορούν να τον ξεπεράσουν.

Οι ελαστικές κινήσεις και των δύο, το μπασκετικό IQ, η τεχνική και το κορμί που διαθέτουν για την ηλικία τους προϊδεάζουν για μεγάλα πράγματα, αρκεί, σύμφωνα με την Mundo Deportivo, να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως κάνει ο Γιάννης.

Η ώρα του Κώστα πλησιάζει

Ο τρίτος μεγαλύτερος αδερφός Αντετοκούνμπο είναι ο Κώστας. Ο 20χρονος πραγματοποίησε μια αρκετά καλή χρονιά με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Ντέιτον και πλέον προσπαθεί να εισέλθει στο ΝΒΑ, ακολουθώντας τα χνάρια του Greek Freak. Είναι ένας μικρότερος ηλικιακά Γιάννης με ασύλληπτα σωματικά προσόντα, ύψος 2,08 και άνοιγμα χεριών πάνω από 2 μέτρα. Έχει δουλέψει σε καλύτερες συνθήκες από τον σταρ των Μπακς και έχει βελτιωθεί αισθητά μέσα σε έναν χρόνο, τόσο στο σουτ, όσο και στα πόδια και την ντρίμπλα.

Ο νεαρός αγωνίζεται στις ίδιες θέσεις με τον πασίγνωστο αδερφό του και φέτος δείχνει έτοιμος για τοπ μεγάλο βήμα. Θα αγωνιστεί σε Summer League, θα δοκιμαστεί από ομάδες του ΝΒΑ, θα κάνει προπονήσεις υψηλού επιπέδου, με τους Χόρνετς να είναι η πρώτη ομάδα που θα τον περάσει από εξετάσεις. Σίγουρα χρειάζεται σε πολλά σημεία του παιχνιδιού του βελτίωση, αλλά βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Το φαινόμενο Άλεξ και η παραδοχή του ίδιου του Γιάννη

Ο επόμενος στη σειρά είναι ο Άλεξ Αντετοκούνμπο. Ο μικρότερος σε ηλικία αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρίσκεται μόλις στα 16 του χρόνια. Ο Άλεξ ξεκίνησε τη διαδρομή του στο αμερικανικό μπάσκετ ως μέλος της ομάδας του δομινικανού Γυμνασίου, του Ουισκόνσιν. Όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά τον νεαρό μιλούν για ένα φαινόμενο με απίστευτη σωματοδομή όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι Αντετοκούνμπο, μόνο που αυτός διαθέτει καλύτερα χαρακτηριστικά από τους άλλους για την ηλικία του.

Ο Άλεξ είναι πανέξυπνος, αντιλαμβάνεται πολύ καλά το παιχνίδι, διαβάζει ιδανικά τις φάσεις, διαθέτει πολύ καλό σουτ για την ηλικία του και βελτιώνεται συνεχώς. Πολλές ομάδες από το ΝΒΑ τον παρακολουθούν ήδη, ενώ η λέξη που αντικατοπτρίζει τον Άλεξ είναι η λέξη φαινόμενο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Γιάννης θεωρεί πως ο μικρότερος αδερφός του είναι ο καλύτερος από τους Αντετοκούνμπο και θα αφήσει εποχή. «Ο Άλεξ είναι ο αληθινός Greek Freak», έχει δηλώσει αρκετές φορές ο Γιάννης, ο οποίος δεν έχει σταματήσει καμία στιγμή να υπερηφανεύεται για τις ικανότητες του. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αργήσει η στιγμή που και οι τέσσερις Αντετοκούνμπο θα αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ