Σέλτικς – Καβαλίερς 79-87

Σέλτικς – Καβαλίερς 79-87

Μυθικός ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! Χάρη στον «βασιλιά» τους οι Κλίβελαντ Καβαλίερς άλωσαν τη Βοστώνη επικρατώντας των Σέλτικς με 87-79 και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ!

Οι Σέλτικς απλώς έπρεπε να κάνουν ό,τι είχαν κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια, να κερδίσουν στην έδρα τους. Όταν όμως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι παρών, τότε όλα αλλάζουν. Οι Καβαλίερς λοιπόν, άλωσαν το TD Garden της Βοστώνης νικώντας τους Σέλτικς με 87-79 και προκρίθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ. Ο «βασιλιάς» του Κλίβελαντ δεν κάθισε λεπτό (!) στον πάγκο οδηγώντας την ομάδα του στο μεγάλο διπλό.

Ο ΛεΜπρόν σημείωσε 35 πόντους, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 τάπες συμβάλλοντας για άλλη μια φορά τα μέγιστα. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ θα βρεθεί για 8η συνεχόμενη σεζόν στους τελικούς του ΝΒΑ, είχε τέσσερις με το Μαϊάμι, ενώ τώρα φθάνει στον ίδιο αριθμό τελικών και με τους Καβς.

Το ματς εν γένει ήταν μοιρασμένο στα δύο, με τους Σέλτικς να μπαίνουν πιο δυνατά φτάνοντας τη διαφορά μέχρι τους 12 πόντους (35-23). Οι Καβαλίερς πριν βγει το ημίχρονο είχαν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους και έφτασαν τη διαφορά στους 4 πόντους 43-39. Στο τρίτο δωδεκάλεπτο έκαναν ένα σερί 9-0 και πήραν κεφάλι στο σκορ.

Οι Κέλτες από την άλλη δεν εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Λοβ η οποία θα έκανε θεωρητικά πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Επίσης, είχαν σε κακή βραδιά τον Ροζίερ με 0/10 τρίποντα. Ο Τέιτουμ και ο Χόρφορντ ήταν οι διασωθέντες με 24 και 17 πόντους αντίστοιχα, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να διατηρήσουν το σερί των εντός έδρας νικών για την ομάδα τους.

Για τους νικητές, πέρα από τον ΛεΜπρόν, βοήθησε σημαντικά και ο Γκριν σημειώνοντας 19 πόντους. Έτσι, οι Καβς περιμένουν τον αντίπαλό τους στους τελικούς του ΝΒΑ, καθώς οι Ρόκετς θα υποδεχτούν στο Χιούστον τους Ουόριορς τα ξημερώματα της Τρίτης (04:00).

Τα δωδεκάλεπτα: 26-18, 43-39, 56-59, 79-87

https://youtu.be/mYMybACKtgw

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ