Μπόστον Σέλτικς: Οι σαμουράι του Μπραντ Στίβενς

Μπόστον Σέλτικς: Οι σαμουράι του Μπραντ Στίβενς

Με επτά παίκτες, ένα ματς πριν από τους τελικούς του ΝΒΑ. Το πιο όμορφο παραμύθι της χρονιάς, συμβαίνει στα αλήθεια στη Βοστόνη

Από τις πιο όμορφες αθλητικές ιστορίες της χρονιάς. Η φετινή παραμυθένια διαδρομή των Σέλτικς, που πλέον είναι ένα βήμα μακριά από την πρόκριση τους στους τελικούς του ΝΒΑ. Προηγούνται των Καβαλίερς με 3-2 στην Ανατολή και έχουν δύο ευκαιρίες ώστε να τελειώσουν μια δουλειά για την οποία δεν τους είχε ικανούς κανείς, πόσο μάλλον μετά τα όσα  συνέβησαν από τον Οκτώβρη και έπειτα. Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γκόρντον Χέιγουορντ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (συμπτωματικά στην έδρα των Καβαλίερς), ο τραυματισμός του Καϊρί Ίρβινγκ τον Μάρτη, και δύο χειρουργεία που στέλνουν τους μεγάλους σταρ της Βοστόνης απευθείας στην επόμενη προετοιμασία. Τραυματίας ως το τέλος της σεζόν και ο «ρολίστας» Ντάνιελ Τάις, αλλά και ο Σέιν Λάρκιν που υπέγραψε για 15ος στο ρόστερ και βρέθηκε από ανάγκη στον μικρό κύκλο του rotation ως ότου να πέσει και εκείνος λαβωμένος.

Υπήρξε και πέμπτος στη παρέα: Ο Μάρκους Σμαρτ, που έχοντας πάθει χοντρή ζημία σε ένα δάχτυλο του αριστερού του χεριού ήταν και εκείνος στο πρόγραμμα να μην αγωνιστεί άλλο. Σταμάτησε στο τέλος της κανονικής περιόδου, έμαθε όμως η μητέρα του πάσχει από καρκίνο, και δεν το σκέφτηκε στιγμή. Ζήτησε να επιστρέψει, για να παίξει. Για να τον βλέπει η μητέρα του στο γήπεδο. Αφού το παλεύει εκείνη, πώς να μην παλέψει εκείνος…

Ο Σμαρτ είναι 24 ετών, ένα «πίτμπουλ» με μπόι 1.93.  Από εκείνους τους αντιπάλους που χτυπάς πάνω τους και τραυματίζεσαι. Όποιος βλέπει τα πλει-οφ ας παρακολουθήσει τι συμβαίνει όταν ανταμώνει ο δρόμος του με τον Λεμπρόν και θα καταλάβει. Στην τέταρτη του χρονιά στο NBA ο απόφοιτος του Οκλαχόμα Στέιτ. Στην τρίτη του χρονιά o συνομήλικος του Τέρι Ροζίερ που βρέθηκε από το πουθενά βασικός πλέι-μέικερ μετά τον τραυματισμό του Ίρβινγκ. Δεύτερη σεζόν στο ΝΒΑ ο 21άχρονος Τζέιλεν Μπράουν. Πρώτη και φαρμακερή για τον Τζέισον Τέϊτουμ που μόλις 20άρισε και έχει τρελάνει όλο τον κόσμο με όσα κάνει στα πλέι-οφ συντρίβοντας σχεδόν ότι ρούκι ρεκόρ κυκλοφορεί διαθέσιμο. «Πιστεύω ότι ο αυτοέλεγχος του είναι εντυπωσιακός. Παίζει σαν να είναι μεγαλύτερος από την ηλικία του. Τα ατυχή γεγονότα που αντιμετώπισαν ως ομάδα με τους τραυματισμούς, του επέτρεψαν να βελτιωθεί γρηγορότερα απ’ όσο και ο ίδιος περίμενε. Του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει λάθη και να μάθει πράγματα όντας μέσα στο παρκέ»,  είπε για εκείνον ο Λεμπρόν και συνέχισε: «Το ταλέντο του και η αυτοκυριαρχία του, του έχουν επιτρέψει να είναι επιτυχημένος. Είναι ήδη ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και έχει όλα τα φόντα να γίνει εξαιρετικός».

Αυτοί είναι οι 4 από τους συνολικά 7 παίκτες που επί της ουσίας χρησιμοποιεί ο Μπράντ Στίβενς που τον Οκτώβρη όταν θα ξεκινά την Πέμπτη σεζόν του σαν προπονητής των Σέλτικς, θα κλείνει και τα 42 του χρόνια! Όχι δεν είναι Boston Pride. Κάτι σε ατίθασα νιάτα θυμίζει… Ποιοι είναι οι άλλοι τρεις «πολεμιστές» των Σέλτικς: Ο καταπληκτικός Αλ Χόρφορντ που βαδίζοντας στα 32 νιώθει ότι παίζει μπάσκετ με τα ανιψάκια του, ο (28άχρονος) τρελο-Μάρκους Μόρις που κυνηγάει τον Λεμπρον ως τα αποδυτήρια, και ο Άρον Μπέινς, ο Αυστραλός σέντερ που κάποτε έφερε στα μέρη μας για λογαριασμό του Ικάρου Καλλιθέας ο κόουτς Λυκογιάννης.

Τι κυβικά έχουν οι 7 αυτοί Σέλτικς και τι περίμεναν από εκείνους στην αφετηρία των πλέι-οφ; Να αντέξουν όσο αντέξουν. Στην πραγματικότητα το Μιλγουόκι του Αντεντοκούνμπο θέλοντας να εκμεταλλευτεί τα πολλά προβλήματα της Βοστόνης τη «σημάδεψε» στα «χιαστί» του πρώτου γύρου. Οι Μπακς 7οι, οι Σέλτικς 2οι. Έγινε πόλεμος επικράτησαν οι Σέλτικες με 4-3. Απέναντι στους 76ers του Εμπίντ και του Σίμμονς, δεν τους έδινε τύχη κανείς. Εκεί όμως η πρόκριση ήρθε ακόμη πιο εύκολα. Το 4-1 ήταν μάλλον τιμητικό για την Φιλαδέλφεια που δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στην εξίσωση.

Και ενώ κάπου εκεί τελείωσαν οι θνητοί, και ήρθε η ώρα του Λεμπρόν Τζέημς των 8 σερί παρουσιών στους τελικούς του ΝΒΑ; Που σε πονεί και που σε σφάζει. Στην αρχή 2-0, τώρα που η σειρά γύρισε στη Βοστόνη για το 5ο ματς… 3-2. Μια νίκη μακριά από τους τελικούς. Θαύμα… θαυμάτων. Με 10 νίκες στα 10 εντός έδρας των πλέι-οφ, και με το Κλίβελαντ σε αυτή την 5άδα αγώνων να μένει δύο φορές ως τώρα σε ενεργητικό 83 πόντων! «Οι έπαινοι με κάνουν να νιώθω άβολα. Όλοι πρέπει να δοθούν στους παίκτες. Όλοι έχουμε ρόλο στο παιχνίδι και πρέπει να τον ακολουθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε» έλεγε ξημερώματα ο Μπράντ Στίβενς στα ΜΜΕ που έχουν βρει στη Sportcity της Βοστόνης το πιο όμορφο φετινό παραμύθι του Αμερικανικού αθλητισμού.

ΟΙ ΣΑΜΟΥΡΑΪ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝΣ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ

ΤΖΕΪΣΟΝ ΤΕΪΤΟΥΜ           18,4 π         4,3ρ          2,9 ασ

ΤΖΕΪΛΕΝ ΜΠΡΑΟΥΝ          17,8 π         4,9ρ          1,5 ασ

ΤΕΡΙ ΡΟΖΙΕΡ        16,5         5,5          5,8

ΑΛ ΧΟΡΦΟΡΝΤ     16,2         8,5          3,3

ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΟΡΙΣ                12,5         5,2          1,1

ΜΑΡΚΟΥΣ ΣΜΠΑΡΤ            10,2         3,8          5

ΑΡΟΝ ΜΠΕΪΝΣ    6,5          6,4          1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ