Το «δέκα το καλό», δείχνει πρωτάθλημα για Σέλτικς!

Το «δέκα το καλό», δείχνει πρωτάθλημα για Σέλτικς!

Οι Κέλτες είναι σαν τρένο χωρίς σταματημό στα εντός έδρας ματς των φετινών playoffs του ΝΒΑ, έχοντας μια σπάνια επίδοση που είναι ισχυρός οιωνός κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Οι Μπόστον Σέλτικς, παρά τη σωρεία τραυματισμών μέσα στη σεζόν, έδωσαν τα πάντα για να καταφέρουν να τερματίσουν πρώτοι στη regular season του NBA στην Ανατολική Περιφέρεια και τελικά τα κατάφεραν. Αν τώρα ρίξουμε μια ματιά στην πορεία των Κελτών στα playoffs, τότε θα καταλάβουμε γιατί μόχθησαν τόσο πολύ στα 82 ματς.

Στα playoffs οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς απέκλεισαν κατά σειρά τους Μιλγουόκι Μπακς (4-3), Φιλαντέλφια 76ερς και βρίσκεται πλέον στο 3-2 μετά τη χθεσινή τους νίκη επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Στην πορεία τους αυτοί οι Σέλτικς είχαν ένα κοινό. Την απόλυτη εκμετάλλευση του TD Garden.

Κόντρα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, οι Σέλτικς πήραν και τα τέσσερα ματς που έδωσαν στην έδρα τους, ενώ έχασαν τα τρία εκτός έδρας. Στα ημιτελικά κόντρα στη Φιλαντέλφια, υπερασπίστηκαν και πάλι την έδρα τους και κάνοντας μπρέικ στην έδρα των 76ερς πέρασαν στους τελικούς της Ανατολής. Κόντρα στους… δυνάστες της Ανατολής τα τελευταία χρόνια, Καβαλίερς, οι Κέλτες δεν άλλαξαν συνήθειες. Πήραν και τα τρία ματς της Βοστόνης και πλέον βρίσκονται μια νίκη μακριά από την πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Συνολικά λοιπόν μιλάμε για 10 (11 μετά τη χτεσινή νίκη με 96-83) συνεχόμενες εντός έδρας νίκες. Μια επίδοση η οποία έχει επαναληφθεί άλλες έξι φορές στο ΝΒΑ και οι πέντε από τις ομάδες που το κατάφεραν, πανηγύρισαν το πρωτάθλημα στο τέλος. Πρόκειται για τους Μπλέιζερς της σεζόν (1976-1977), τους Σέλτικς (1985-1986), τους Λέικερς της επόμενης σεζόν (1986-1987), τους Πίστονς (1989-1990) και τους υπερηχητικούς Μπουλς (1995-1996).

Μοναδική εξαίρεση ήταν οι Γιούτα Τζαζ της σεζόν 1996-1997. Τότε η υπέροχη ομάδα των Στόκτον Χόρνασεκ και Μαλόουν, έπεσε πάνω στους Μπουλς του εξωγήινου Τζόρνταν και των Πίπεν, Κούκοτς και Ρόντμαν στους Τελικούς του ΝΒΑ και δεν κατάφερε να αντισταθεί στη ανωτερότητα των Ταύρων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ