Όταν ο ΛεΜπρόν σαρώνει, αλλά… χάνει! (vids)

Όταν ο ΛεΜπρόν σαρώνει, αλλά… χάνει! (vids)

Στα Game 5, όπως το αποψινό με τους Σέλτικς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνήθως κάνει... παπάδες. Αλλά δεν νικά πάντα. Στη Βοστόνη μάλιστα δεν νικά ποτέ!

Μέχρι στιγμής η σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ εξελίσσεται ομαλά και χωρίς απρόοπτα. Οι Σέλτικς κέρδισαν τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα τους, οι Καβαλίερς κέρδισαν τα δύο επόμενα στο Κλίβελαντ, η σειρά είναι στα ίσια (2-2) και σε λίγες ώρες επιστρέφει στη Βοστόνη για το Game 5. Τι θα γίνει;

Υπό άλλες συνθήκες τα προγνωστικά θα ήταν εύκολα. Οι Σέλτικς είναι αήττητοι στους 9 αγώνες που έχουν παίξει εντός έδρας ως τώρα στα πλέι οφ, αν βάλεις και το τέλος της κανονικής περιόδου, το σερί ανεβαίνει στο 10-0, ενώ συνολικά φέτος έχουν ρεκόρ 36-14 μέσα στη Βοστόνη. Λογικά δεν χάνουν απόψε. Λογικά. Διότι εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο… ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το Game 5 μιας οποιασδήποτε σειράς πλέι οφ του ΝΒΑ, που μετά τα πρώτα 4 παιχνίδια είναι ισόπαλη 2-2, είναι το πλέον καθοριστικό. Όποιος το πάρει, αποκτά πολύ μεγάλο προβάδισμα, διότι μετά πρέπει να ηττηθεί δύο συνεχόμενες φορές για να χάσει τη σειρά και τέτοια σερί δεν συμβαίνουν εύκολα στο ΝΒΑ. Το Game 5 μιας σειράς ισόπαλης στο 2-2 είναι αυτό στο οποίο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βγαίνει μπροστά. Και μπορείτε να αντιληφθείτε τι συμβαίνει όταν ο «Βασλιάς» το παίρνει προσωπικά.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, το αποτέλεσμα της μελέτης των αριθμών που αφορούν τις προηγούμενες παρουσίες του ΛεΜπρόν σε Game 5 με τη σειρά ισόπαλη 2-2, είναι λίγο αντιφατικό.

Από τη μια οι στατιστικές επιδόσεις του αρμόζουν πράγματι σε ένα βασιλιά του μπάσκετ και αγγίζουν τα όρια του εξωπραγματικού. Σε 14 Game 5 ως τώρα σκοράρει 32,3 πόντους, μαζεύει 8,5 ριμπάουντ και μοιράζει 6,9 ασίστ κατά μέσο όρο. Έχει σκοράρει 4 φορές πάνω από 40 πόντους (με καλύτερη επίδοση τους 48 πόντους που πέτυχε κόντρα στο Ντιτρόιτ τον Μάη του 2007 και πιο πρόσφατη τους 44 που σκόραρε κόντρα στην Ιντιάνα στην πρώτη φάση των φετινών πλέι οφ), άλλες 6 πάνω από 30, ενώ μόνο δύο στις 14 έχει μείνει κάτω από τους 20 πόντους.

Με δεδομένο ότι έχει ήδη σκοράρει δις πάνω από 40 πόντους στη σειρά των τελικών της Ανατολής και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι Σέλτικς δεν θα πρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα σκεπτόμενοι τι τους περιμένει. Αλλά…

Από την άλλη μεριά και παρά τις τρομερές αυτές στατιστικές επιδόσεις, οι ομάδες του ΛεΜπρόν δεν μπορείς να πεις ότι κυριαρχούν στα Game 5. Έχουν μεν νικηφόρο ρεκόρ, αλλά ισχνό. Μόλις 8-6. Όμως οι Σέλτικς ποντάρουν κάπου αλλού.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει να κερδίσει Game 5 σειράς ισόπαλης 2-2, το οποίο έχει γίνει εκτός έδρας, από το 2007! Το συνολικό ρεκόρ του σε εκτός έδρας Game 5 είναι 2-4, όμως τις δύο νίκες του τις σημείωσε μέχρι το 2007. Έκτοτε χάνει συνέχεια. Και θέλετε και το καλύτερο; Οι τρεις από αυτές τις ήττες του έχουν έρθει απέναντι στους Σέλτικς, οι οποίοι δεν έχουν χάσει κανένα Game 5 από τον ΛεΜπρόν στη Βοστόνη! 3-0 είναι το ρεκόρ τους…

Τι θα γίνει, λοιπόν, απόψε στο TD Garden; Το πιο πιθανό είναι ότι θα τα σαρώσει όλα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και θα προσθέσει μία ακόμα μυθική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Θα κερδίσει όμως ή θα χάσει;

«Δεν ξέρουμε. Θα δούμε. Μόνον οι θεοί του μπάσκετ ξέρουν τι θα συμβεί», λέει ο ίδιος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ