ΝΒΑ : Τζάμπολ στα πιο αμφίρροπα πλέι-οφ της δεκαετίας

ΝΒΑ : Τζάμπολ στα πιο αμφίρροπα πλέι-οφ της δεκαετίας

Το10.gr παρουσιάζουν τον... απόλυτο οδηγό Ανατολής και Δύσης λίγο πριν το εναρκτήριο τζάμπολ των φετινών πλέι-οφ του ΝΒΑ

Πως το έλεγε ο Γκάρι Λίνεκερ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία». Ε, κάπως έτσι ήταν τα πράγματα εδώ και χρόνια στο ΝΒΑ. Εκεί όπου «παίζουν πέντε εναντίον πέντε και στον τελικό είναι ο Λεμπρόν και κάποιος από τη Δύση», με αυτό το έργο να προβάλετε διαρκώς οκτώ σερί χρόνια. Εσχάτως, και για την ακρίβεια τις τελευταίες τρεις σεζόν, η εκδοχή είναι  «ο Λεμπρόν και οι Γουόριορς» μιας και οι τελικοί είναι υπόθεση αυστηρά αυτού του παρανομαστή. Ο Βασιλιάς της Ανατολής Λεμπρόν Τζέημς με τους Καβαλίερς και η παρέα του Στεφ Κάρι με Γκριν, Τόμπσον και βέβαια τον Ντουράντ.

Αν θα είμαστε και φέτος στο ίδιο έργο θεατές; Προφανώς και δεν αποκλείεται. Δεν είναι όμως αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο. Ούτε οι Καβαλίερς (4οι στην Ανατολή), ούτε καν οι Γουόριορς (2οι στην Δύση) δεν έπεισαν στην κανονική διάρκεια ότι σε… γεμάτο φεγγάρι. Τουλάχιστον σε επίπεδο Ρόκετς και Τζέημς Χάρντεν στη Δύση οι οποίοι ήταν απολαυστικοί σε αυτή την διαδρομή των 82 αγώνων. Μακράν η καλύτερη ομάδα φέτος και μένει να αποδείξει ότι το λέει η… ψυχούλα της και σε επίπεδο πλέι-οφ. Τώρα δηλαδή που τα γάλατα σφίγγουν!

Και μέσα σε όλα αυτά και ο Γιάννης. Ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο που ετοιμάζεται για τη δεύτερη (σερί) παρουσία του σε πλέι-οφ με τους Μπακς. Τερμάτισαν έβδομοι στην Ανατολή κοντράρονται με την ίδια την ιστορία, την αυτοκρατορία των Σέλτικς στον πρώτο γύρο, είναι όμως τόσα τα προβλήματα της Βοστώνης που η σειρά μοιάζει ορθάνοιχτη. Τι θα δούμε λοιπόν σε Ανατολή και Δύση, στα πλέι-οφ που ξεκινούν σε λίγη ώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το10.gr δεν έχει μόνο το… πρόγραμμα, αλλά και προβλέψεις για το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν.

Αρχή με Ανατολή και τα ζευγάρια: Ράπτορς (1οι)-Γουίζαρντς (8οι), Σέλτικς (2οι)-Μπακς (7οι), Σίξερς (3οι)-Χιρ (6οι) και Καβαλίερς (4οι)-Πέισερς (5οι). Η κατάσταση είναι γενικώς… ανοιχτή. Ακόμη και οι 1οι Ράπτορς δεν μπορούν επ ουδενί να νιώθουν άνετα στην ιδέα ότι η τόσο καλή πορεία τους στην κανονική διάρκεια, τους έστειλε πάνω στους Γουίζαρντς, και το δίδυμο Γουόλ-Μπιλ που έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνεται στα πλέι-οφ. Ξυπνούν μνήμες 2015  και πάλι στον πρώτο γύρο, με τους Καναδούς ξανά φαβορί, όπου οι Γουίζαρντς τους απέκλεισαν με sweep. Τα ίδια και χειρότερα για το Σέλτικς-Μπακς, από τη στιγμή που η Βοστώνη δεν θα έχει Χέιγουορντ, Ίρβινγκ, Σμαρτ και Τάις τη στιγμή που το Μιλγουόκι για πρώτη φορά την τελευταία διετία εμφανίζεται πλήρες. Μάχη και στο Σίξερς-Χιτ καθώς οι πρώτοι δεν έχουν τον Εμπίντ για τα πρώτα ματς της σειράς και οι δεύτεροι παρουσιάζουν ίσως την τελευταία διετία ένα πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικό μοτίβο. Και όσο για το Καβαλίερς-Πέισερς; Εδώ όλα είναι Λεμπρόν. Ποιοι πάνε για ημιτελικά; Λογικά οι Καβαλίερς είναι πιο σίγουροι από όλους. Στα υπόλοιπα θα γίνει… πόλεμος με τους Ράπτορς, τους Σέλτικς και τους Χιτ (!) να είναι ένα κλικ πιο μπροστά στις προβλέψεις μας.

Πιο καθαρά και ευανάγνωστα τα πράγματα και στη Δύση όπου το επίπεδο και ο συντελεστής δυσκολίας είναι δεδομένα υψηλότερος: Ρόκετς (1οι)-Τίμπεργουλβς (8οι), Γουόριορς (2οι)-Σπερς (7οι), Μπλέιζερς (3οι)-Πέλικανς (6οι) και Θάντερ (4οι)- Τζαζ (5οι). Οι Ρόκετς στην κανονική διάρκεια τους Τίμπεργουλβς τους είχαν στο 4-0, άρα λογικά εδώ φαίνεται πως δεν θα προκύψουν αναταράξεις. Το Γουόριορς-Σπερς που ξεκινά στις δέκα το βράδυ ανοίγοντας την αυλαία των πλέι-οφ, είναι κλασικό αλλά από τη στιγμή που ο Λέοναρντ συνεχίζει να μην βρίσκεται στις επιλογές των Σπερς η σειρά γέρνει έστω και αν ο Κάρι είναι τραυματίας. Στο Μπλέιζερς-Πέλικανς το σούπερ δίδυμο κοντών Λίλαρντ-Μακόλουμ στέκεται απέναντι στον σεληνιασμένο Ντέιβις. Οι Πέλικανς έχουν χάσει ως το τέλος της σεζόν τον πολύ Ντε Μάρκους Κάζινς, αλλά μάλλον παίζουν καλύτερα χωρίς αυτόν. Τέλος στο Θάντερ-Τζαζ, η Γιούτα είχε φέτος 3-1 ρεκόρ επί των Θάντερ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του ΝΒΑ. Δεν έχουν όμως Γουέστμπρουκ, δεν έχουν Τζορτζ και σίγουρα την… σταρ χρυσόσκονη της Οκλαχόμα. Ποιοι πάνε για ημιτελικά; Ρόκετς, Γουόριορς, και… ότι θελήσει ο μεγαλοδύναμος στα άλλα ζευγάρια.

Το αποψινό πρόγραμμα των πλέι-οφ με game 1: Γουόριορς-Σπερς (22.00), Ράπτορς-Γουίζαρντς (00.30), Σίξερς-Χιτ (03.00) και Μπλέιζερς-Πέλικανς (05:30).  Αύριο στις 20:00 οι Σέλτικς υποδέχονται τους Μπακς, στις 22:30 οι Καβαλίερς τους Πέισερς, ενώ μετά τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα λέει Θάντερ-Τζαζ (01.30) και Ρόκετς-Τίμπεργουλβς (04.00).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ