Τζόρνταν : Πλουσιότερος κατά 350 εκατομμύρια δολάρια!

Τζόρνταν : Πλουσιότερος κατά 350 εκατομμύρια δολάρια!

Εκτός από κορυφαίος αθλητής, ο Μάικλ Τζόρνταν αποδεικνύεται και ικανότατος επιχειρηματίας, όντας πλέον από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Χαρακτηριστικό το ότι αύξησε την περιουσία του κατά 350 εκατομμύρια δολάρια μόνο τον τελευταίο χρόνο!

Ό,τι πιάνει είναι χρυσός! Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, τους τελευταίους 12 μήνες έγινε πλουσιότερος κατά 350 εκατομμύρια δολάρια. Ετσι η περιουσία του, αγγίζει πλέον το 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια!

Αυτή η επιτυχία οφείλεται στην… εννέα μηδενικών συμφωνία που έκανε με τον κολοσσό που ονομάζεται NIKE, ενώ σημαντική συμβολή έχει και η συνεχώς ανοδική πορεία που έχουν οι μετοχές των ομάδων του ΝΒΑ.

Έτσι παρά το γεγονός ότι οι Σάρλοτ Χόρνετς θα μείνουν εκτός πλέι οφ για 11η φορά στα τελευταία 14 χρόνια, ο Τζόρνταν εξακολουθεί να αυγατίζει τα κέρδη του.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Forbes εκτιμά την αξία των Χόρνετς στο 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των 150 εκατομμυρίων που υπολογίζονται τα χρέη.

Ο Τζόρνταν φιγουράρει στην 1477η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχοντας ανέβει 90 ολόκληρες θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οσον αφορά την κατάταξή του στις ΗΠΑ, είναι ο 455ος πιο πλούσιος άνθρωπος της χώρας του.

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, βρίσκεται στη διοίκηση της ομάδας από το 2006 ως μικρομέτοχος, ενώ από το 2010 έγινε μεγαλομέτοχος πληρώνοντας το ποσό των 175 εκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν χρέη. Αξίζει τέλος να πούμε πως η αξία των Χόρνετς τον τελευταίο χρόνο, έχει εκτιναχθεί κατά 35%!

O  βασικός λόγος που η αξία ακόμη και της πιο «αντιεμπορικής» ομάδας του ΝΒΑ δεν πέφτει κάτω από το 1 δις δολάρια, είναι τα τεράστια τηλεοπτικά συμβόλαια. Χαρακτηριστικό τα τουλάχιστον 14 εκατομμύρια δολάρια που πληρώνει ετησίως το κανάλι Fox για τα δικαιώματα της ομάδας της Σάρλοτ.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός οτι η ομάδα το «Air» είναι από τις πιο «φτωχές» οικονομικά, καθώς μόνο οι Μέμφις Γκρίζλις και οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση. Από την άλλη πάντως οι φαν της Σάρλοτ ανταποκρίνονται σαφώς πιο δυναμικά από τη στιγμή που ο Τζόρνταν επανέφερε το όνομα από Μπόμπκατς σε Χόρνετς, τη σεζόν 2014-15.

Επίσης οσον αφορά τον Εμ Τζέι, εκτός από τη NIKE έχει έρθει σε χρυσές συμφωνίες και με άλλες μεγάλες εταιρείες όπως οι Hanes, Gatorade και Upper Deck.

Πάντοτε σύμφωνα με το Forbes, ο Μάικλ κέρδισε το ποσό των 90 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της 15ετούς καριέρας του στο ΝΒΑ. Πάντως μόλις δύο από αυτές της σεζόν ήταν πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της λίγκας. Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να κερδίσει ακόμη 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια (προ φόρων) από άλλες συμφωνίες από το 1984 όταν κι έγινε επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, αλλά και μετά όταν κρέμασε τα παπούτσια του.

Έτσι, τα συνολικά 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια (σε σημερινά χρήματα) τα οποία ο αέρινος έχει κερδίσει συνολικά ως τώρα, τον καθισούν ως τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στην ιστορία των σπορ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ