Ντόνοβαν Μίτσελ : Ένας rookie… ηγέτης στους Τζαζ (vids)

Ντόνοβαν Μίτσελ : Ένας rookie… ηγέτης στους Τζαζ (vids)

Τι και αν είναι η πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ; Ο Ντόνοβαν Μίτσελ δείχνει πως ήρθε για να μείνει, να γίνει ο νέος σταρ της Λίγκας και ο ηγέτης των Γιούτα Τζαζ, που πετούν από νίκη σε νίκη.

Ο 21χρονος, γεννημένος στη Νέα Υόρκη γκαρντ, είναι μπασκετικό προϊόν του πανεπιστημίου του Λούιβιλ (2015-2017) προσφέροντας κατά μέσο όρο 11,7 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε κάθε ματς στην πανεπιστημιακή του θητεία (65 ματς). Αυτές οι επιδόσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Ντένβερ Νάγκετς που τον επέλεξαν στο Νο.13 του Draft του 2017.

Οι Νάγκετς όμως δεν τον κράτησαν στις τάξεις τους, παραχωρώντας τον με ανταλλαγή στους Γιούτα Τζαζ για την απόκτηση του Νο.24 του Draft, Τάιλερ Λίντον και του Τρέι Λάιλς. Κίνηση που όπως φαίνεται, ευνόησε τα μέγιστα τους Τζαζ, αφού όπως φαίνεται βρήκαν στο πρόσωπο του 21χρονου, τον ηγέτη της επόμενης δεκαετίας.

Ο Μίτσελ έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του έχοντας αγωνιστεί σε 67 ματς την τρέχουσα σεζόν, μένοντας στο παρκέ σχεδόν 33’ σε κάθε ματς και συνεισφέροντας με 19,9 πόντους (43,8% στα σουτ), 3,7 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ σε κάθε ματς. Ήδη έκανε το «μπαμ» στο All Star Game του Λος Άντζελες, επιδεικνύοντας τα πλούσια αθλητικά του προσόντα και κερδίζοντας τον διαγωνισμό καρφωμάτων!

 

Αγωνιστικά οι Τζαζ δεν ξεκίνησαν καλά τη σεζόν. Από τα τέλη Γενάρη όμως (25/1) και τη νίκη επί των Πίστονς στην παράταση, η Γιούτα φαίνεται να έχει αλλάξει τσιπάκι. Πως αλλιώς άλλωστε, αφού μετράει 21 νίκες σε 23 ματς και πλέον έχει μπει για τα καλά όχι μόνο σε τροχιά play offs, αλλά φλερτάρει έντονα και με την πρώτη 4άδα της Δυτικής περιφέρειας που δίνει πλεονέκτημα έδρας,

Μάλιστα, οι Τζαζ τρέχουν ένα αήττητο σερί 9 αγώνων, με τον Μίτσελ όπως είναι αναμενόμενο να είναι πρωταγωνιστής στην καλοκουρδισμένη τζαζ… ορχήστρα που μας παρουσιάζει ο head coach, Κουίν Σνάιντερ, έχοντας 21,7 πόντους (44% στα σουτ), 5 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,1 κλέψιμο ανά ματς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ