Μοναδικό ρεκόρ για τον Ντάμιαν Λίλαρντ

Μοναδικό ρεκόρ για τον Ντάμιαν Λίλαρντ

Ο ηγέτης του Πόρτλαντ, Ντάμιαν Λίλαρντ, βάσει αριθμών κάνει την καλύτερη χρονιά του στη Λίγκα του ΝΒΑ, με τα κατορθώματά του να τον έχουν κάνει μέλος ενός πολύ κλειστού και ιδιαίτερου κλαμπ.

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ φέτος, αφού βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας στην πάντα απαιτητική Δυτική Περιφέρεια. Ένας από τους λόγους της καλής φετινής πορείας και ίσως ο κυριότερος, είναι το δίδυμο στα γκαρντ των Μακόλουμ και Λίλαρντ.

Ειδικά ο Λίλαρντ φέτος, στην 6η χρονιά του στο ΝΒΑ αλλά και στο Πόρτλαντ διάγει την καλύτερη βάσει αριθμών σεζόν του. Αγωνίζεται κατά μέσο όρο 36,5 λεπτά και προσφέρει στην ομάδα του 26,8 πόντους, 6,6 ασίστ, 4,5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Τα νούμερα αυτά μπορεί να μη λένε πολλά, αλλά χτες κόντρα στη νίκη των Μπλέιζερς κόντρα στους Καβαλίερς (113-105), ο Λίλαρντ με τους 24 πόντους και τις 9 ασίστ που μοίρασε πέτυχε κάτι πολύ ξεχωριστό.

Ξεπέρασε για άλλη μια χρονιά τους 1500 πόντους και τις 400 ασίστ σε μια χρονιά. Κάτι μάλιστα που κάνει για 6η συνεχόμενη χρονιά, από την πρώτη σεζόν της καριέρας του. Γεγονός που τον βάζει στην ίδια θέση με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Όσκαρ Ρόμπερτσον, αφού αυτοί οι τρεις είναι οι μόνοι που στις έξι πρώτες σεζόν της καριέρας τους, είχαν σταθερά πάνω από 1500 πόντους και 400 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ