ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 53-68

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 53-68

Ενα ακόμη τρόπαιο «έδεσε» στον Πειραιά, με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού να κατακτά εύκολα το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον ΠΑΟΚ (68-53). Αυτό είναι το τρίτο Κύπελλο στην ιστορία των ερυθρόλευκων και η μάλιστα η τρίτη σερί κατάκτηση.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικρατώντας στον τελικό της Γλυφάδας του ΠΑΟΚ με 68-53, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Τρίτη σερί κατάκτηση για τις ερυθρόλευκες, που είχαν κορυφαίες τις Αντερσον, Μακόλι, Μάζιτς και Χατζηνικολάου.

Σημείο «κλειδί» για την επικράτηση της ομάδας του Κώστα Μίσσα, η κυριαρχία στα ριμπάουντ και ειδικά στα επιθετικά, από τα οποία τα περισσότερα μετατράπηκαν σε πόντους για τις Κυπελλούχες.

Θυμηθείτε το play by play της αναμέτρησης

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ έδειξε αγχωμένος, αστοχώντας σε αρκετά εύκολα καλάθια. Επιπλέον δεν μπόρεσε να περιορίσει το τρανζίσιον των αντιπάλων του (χτύπησαν σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό ), ενώ όπως αναφέραμε «πληγώθηκε» από τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Ουσιαστικά ο δικέφαλος παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα ο δικέφαλος αιφνιδίασε τον Ολυμπιακός, καθώς προηγήθηκε με 11-5 στο 5’ με τις Λιούις και Αλμπάνεζ να δίνουν επιθετικές λύσεις.

Κάπου εκεί όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως. Μακόλι και Μάζιτς πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, η Χατζηνικολάου βοήθησε πρόσφερε σε διάφορους τομείς, ενώ η Αντερσον τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 12π., συνεισφέροντας καταλυτικά στην επίθεση.

Έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13-19 στο 9’, 18-29 στο 14’, ενώ προηγήθηκε ακόμη και με 17 πόντους (25-42) λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια. Ηταν φανερά αγχωμένος, χωρίς καθαρό μυαλό και με τις περισσότερες επιθέσεις του να εκδηλώνονται από ατομικές ενέργειες.

Μάλιστα οι ερυθρόλευκες από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο Ολυμπιακός βρήκε πόντους και από τα 6,75μ., κυρίως στο πρόσωπο της Μάλτση. Ετσι, παρά το επιμέρους 14-13 της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός μπήκε στα τελευταία 10 λεπτά με ένα αβάζντο 14 πόντων.

Το σκοράρισμα για τις δύο ομάδες παρέμεινε χαμηλά και στο διάστημα αυτό, ωστόσο αυτό δεν έβλαψε τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν πόντους και δεν τους βρήκε με κανέναν τρόπο.

Η Μάλτση με τρίποντο έκανε το 43-59 στο 33’, ενώ 3,5 λεπτά πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός ξέφυγε ακόμη και με 20 πόντους (45-65), από καλάθι της Μάζιτς. Το τέλος του ματς βρήκε τις παίκτριες, τον Κώστα Μίσσα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού (δεν επετράπη η εκδρομή αυτών του ΠΑΟΚ), να πανηγυρίζουν έντονα.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 27-42, 41-55, 53-68

paokpoints.JPG

osfppoints.JPG

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ