ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 73-69

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 73-69

ΑΕΚ από τα παλιά, Βασίλισσα. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 73-69 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τεράστια πρόκριση πήρε η ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου κερδίζοντας με 73-69 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν καλύτερα παθιασμένα και με έξυπνο πλάνο καταφέρνοντας να πάρουν μια ιστορική νίκη!

Από την άλλη πλευρά είναι σαφές πως οι «πράσινοι» είναι σε αγωνιστική κρίση και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορέσουν να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Η «Ένωση» ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος με τον Μάνι Χάρις να είναι καταπληκτικός. Προηγήθηκε με 66-62 στα 58’’ πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (69-68 στα 14’’), αλλά ο Γκριν δυο δευτερόλεπτα αργότερα με δυο βολές έδωσε προβάδισμα με 71-68.

Ο Παππάς με 1/2 βολές μείωσε σε 71-69, οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος και έχασαν τη μπάλα, αλλά τους… μιμήθηκε ο Ρίβερς, που πάτησε γραμμή!

Στα 6’’ ο Σάκοτα κέρδισε φάουλ από τον Γκιστ, ευστόχησε στις βολές και «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ με τον τελικό 73-69.

Στην υπόλοιπη διάρκεια οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο με την ΑΕΚ πάντως να… πατάει καλύτερα στο παρκέ, να είναι πιο «φρέσκια» και να δείχνει πως διαθέτει περισσότερες λύσεις από τον κουρασμένο και μπερδεμένο Παναθηναϊκό.

Από την ΑΕΚ οι Χάρις, Ελόνου και Γκριν ήταν καλύτεροι, ενώ από τον Παναθηναϊκό κανείς παίκτης δεν διακρίθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-28, 42-44, 73-69

ΑΕΚ: Ελόνου 12, Τζέιμς 5, Γκριν 17, Χάρις 20, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 9, Λαρεντζάκης 4, Μπάρλοου 4, Μωραΐτης, Μαυροειδής 2, Σι.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 5, Ρίβερς 9, Παππάς 14, Ντένμον 5, Γκιστ 6, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο.

Διαιτητές: Καρακατσούνης-Μάνος-Πουρσανίδης Γ. (Ελευθεριάδης).

Δείτε πως στο LIVE του ματς, σε μια αναμέτρηση που… έσπασε καρδιές και κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ