Ολυμπιακός – ΑΕΚ 83-88

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 83-88

Τεράστια ΑΕΚάρα, με μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του Ηρακλείου, επικράτησε του Ολυμπιακού με 88-83 και στέφθηκε πανάξια Κυπελλούχος Ελλάδας!

Και όμως μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν η νίκη της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο πρωτάθλημα. Η Ένωση ανέτρεψε τις όποιες προσδοκίες για εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδος και νίκησε τους ερυθρόλευκους με 88-83 στα Δύο Αοράκια επιστρέφοντας στον θρόνο της.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Η «Βασίλισσα» δικαίως κατέκτησε το τρόπαιο, ήταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κυρίαρχη του ματς, «χτύπησε» κάθε αδυναμία του των Πειραιωτών και είναι Κυπελλουχος για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Μετά τον Παναθηναϊκό, έριξε στο καναβάτσο και την δεύτερη ομάδα στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας και οι απανταχού ΑΕΚτζήδες πλέουν πλέον σε πελάγη ευτυχίας.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο Μάνι Χάρις με 17 πόντους και το καλάθι που έκρινε το ματς. Βοήθησε και με το παραπάνω ο Χάντερ με 15 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Πάντερ με 14.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Σπανούλης με 20 πόντους και 9 ασίστ και Μιλουτίνοφ με 17 πόντους, δεν ήταν ικανοί για να γυρίσουν το ματς και να δώσουν το Κύπελλο στην ομάδα τους.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η «ΔΙΨΑ» ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ στήριξαν τα πάντα στο ξεκίνημα στους δύο ψηλούς τους. Οι Μιλουτίνοφ και Χάντερ ήταν ο λόγος για το αρχικό 7-7. Μέχρι να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο γκαρντ της Ένωσης με τον 6ο του πόντο έδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του, για να απαντήσουν απευθείας οι Μάντζαρης και Σπανούλης για το 12-12.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν μαζί στο σκορ και συμβάδισαν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Σπανούλης και πάλι πραγματοποίησε το 18-16 με τον Γκριν να φέρνει το ματς στα ίσα με ντράιβ (18-18). Ένα κάρφωμα του ΜακΛίν έφερε το 20-18 αλλά ο Πάντερ σκόραρε για το 20-21, με τον Σπανούλη απευθείας να απαντάει και να σκοράρει για το 23-21.

Ένα 5-0 σερί της ΑΕΚ ήταν ο λόγος για να κλείσει η περίοδος υπέρ των παικτών του Σάκοτα με το σκορ στα «2 Αοράκια» να είναι στο 23-26.

Οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν έτοιμοι για όλα. «Διάβαζαν» τέλεια τα μις ματς και ο Ολυμπιακός ήταν επιθετικά μονοδιάστατος και αμυντικά προβληματικός.

ΙΔΙΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ, ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Η ΑΕΚ παρέμεινε μπροστά στο σκορ, ο Μάνι Χάρις βρήκε τρόπο για να σκοράρει και έτσι το παιχνίδι έφτασε στο +5 (25-30) για το συγκρότημα του Ντράγκαν Σάκοτα. Το τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέφερε ένα τρίποντο για τους «ερυθρόλευκους» από τον Πρίντεζη και πάλι όμως ο Χάρις σκόραρε για το 28-32. Η Ένωση ήταν σαφώς ανώτερη, ο Σάκοτα πέτυχε το 28-34 με ποστάρισμα ενώ ο Κέβιν Πάντερ με ένα ακόμα δίποντο έδωσε διαφορά 8 πόντων στην ομάδα του (28-36).

Ο ΜακΛίν «έσπασε» το μομέντουμ της ΑΕΚ με ένα δίποντο αλλά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι κακός και χωρίς καθαρό μυαλό στο παρκέ. Ο Μαυροειδής απάντησε απευθείας στον Αμερικανό σέντερ των Πειραιωτών για το 30-38, με τους Στρέλνιεκς και Ξανθόπουλο να σκοράρουν εκατέρωθεν από τα 6,75μ για το 33-41.

Το νέο τρίποντο του Πρίντεζη (36-41), δεν άγχωσε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι βρήκαν σκορ και από τον Καββαδά στο ποστ για το +7 (36-43) της ομάδας του.

Ο Σπανούλης και πάλι ανέλαβε πρωτοβουλίες. Αρχικά με ένα δίποντο έγραψε το 38-43 και στη συνέχεια έδωσε ένα πάρε-βάλε καλάθι στον Μιλουτίνοφ για το 40-43. Η ΑΕΚ «κόλλησε» στην επίθεση και ο Στρέλνιεκς με δύο βολές μείωσε στον πόντο (42-43), με 19 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Χάρις έχασε το καλάθι, ο Καββαδάς διόρθωσε και με ένα φόλοου έστειλε την ομάδα του με τρεις πόντους μπροστά με την συμπλήρωση των 20 πρώτων λεπτών της αναμέτρησης (42-45).

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ vs ΑΕΚ 63-65

Η αρχή ήταν αυτή που επιδίωκε σίγουρα ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Χάντερ «χτύπησε» στο… ζωγραφιστό για το 42-47, για να έρθει όμως αυτόματα η απάντηση του Ολυμπιακού. Βολές από τον Μιλουτίνοφ και τρίποντο του… καυτού Σπανούλη ήταν η αιτία της όγδοης ισοπαλίας στο ματς (47-47). Η ΑΕΚ εκ νέου βρήκε σκορ από τον Χάντερ, με τον Σπανούλη και πάλι να σκοράρει για το 49-49. Η 10η ισοπαλία του ματς προήλθε από δύο βολές του Μιλουτίνοφ έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ του Χάντερ με το ματς να είναι στο 51-51 μετά από 6 λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Χάρις συνέχισε το… χαβά του και με δίποντο ξαναέδωσε προβάδισμα για την Ένωση (51-53). Παρά το 51-55 του Τζέιμς, ο Σπανούλης εμφανίστηκε ξανά και με γκολ φάουλ μείωσε στον πόντο για τον Ολυμπιακό (54-55).

Το είχε πάρει προσωπικά ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» και με ένα τρίποντο ισοφάρισε ξανά για το 57-57. Το γκολ φάουλ του Χάντερ έφερε το 57-60 με το ματς να έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του. Νέος πρωταγωνιστής; Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 4 σερί πόντους έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό μετά από το 23-21 της πρώτης περιόδου και πάλι όμως η ΑΕΚ έδειξε πως είναι ζωντανή. Οι βολές του Χάρις και το δίποντο του Χάρις διαμόρφωσαν το +3 της ΑΕΚ (61-64) για να μειώσει σε 63-64 ο Πρίντεζης και το δεκάλεπτο να τελειώσει με το σκορ στο 63-65 και την ομάδα του Σάκοτα να είναι μπροστά.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Η ΑΕΚ…

Ο Πάντερ «ντύθηκε» Χάρις και με τέσσερις πόντους πραγματοποίησε το +4 (65-69) για την Ένωση. Μαυροειδής και Χάρις έφτασαν την απόσταση για την ΑΕΚ στους 7 πόντους (65-72) με τους «κιτρινόμαυρους» να πιστεύουν πως μπορούν να σηκώσουν την κούπα. Και γιατί να μην το κάνουν δηλαδή; Με βολές απάντησε ο Ολυμπιακός (Στρέλνιεκς) για το 67-72 και ο ΜακΛίν με γκολ φάουλ πραγματοποίησε το 70-72.

Από τις βολές σκόραραν και οι δύο ομάδες με τον Γκριν να κάνει το 71-77, με 5’ 36΄΄ να απομένει για τον τελικό. Άμεση απάντηση για τον Ολυμπιακό με τρίποντο του Στρέλνιεκς για το 74-77, αλλά ο Τζέιμς με ένα σουτ από τα 6,75μ εδωσε αέρα 6 πόντων και πάλι στην ΑΕΚ (74-80).

Και πάλι από τις βολές, ο Παπαπέτρου αυτήν την φορα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 76-80, ο Πάντερ όμως ήταν και πάλι εκεί προσφέροντας σκορ από την «γραμμή της φιλανθρωπίας». Το ίδιο έκανε και ο Γκριν για το 76-83 με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος. Μέχρι να έρθει το…ξεπέταγμα του Παπαπέτρου. Ο φόργουορντ των Πειραιωτών πέτυχε τρεις σερί πόντους (νωρίτερα είχε σκοράρει ο Στρέλνιεκς) για να γίνει το 81-83.

Ένα φάουλ του Παπαπέτρου στον Χάρις και μία βολή διαμόρφωσαν το 81-84 και ο Σπανούλης στην επόμενη επίθεση δέχθηκε το στοπ από τον Τζέιμς στο τρίποντο. Η ΑΕΚ έχασε την επίθεση, ο Στρέλνιεκς δέχθηκε το φάουλ αλλά από τις βολές είχε ½ για το 82-84.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, ο Χάρις πήρε τα βήματα του Παπανικολάου, τον έφτασε στο ντράιβ και με καλάθι πραγματοποίησε το 82-86. Η Ένωση ήταν ενάμιση βήμα πριν το τρόπαιο, μερικά δευτερόλεπτα. Δικαίως, 100% και με καρδιά και ψυχή η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα είναι η κυπελλούχος Ελλάος. Κύριες και κύριοι. Η ΑΕΚ επέστρεψε… Θα είναι εδώ και είναι έτοιμη να βάλει δύσκολα σε όποιον την αμφισβητήσει..

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-45, 63-65, 83-88

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ