Μπασκόνια – Ολυμπιακός 86-54

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 86-54

Διασυρμός με 32 πόντους διαφορά για τον Ολυμπιακό από την Μπασκόνια με τραγική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο και ήττα με 86-54. Δέχθηκε 36 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο όσους σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο!

Νύχτα ντροπής για τον Ολυμπιακό στη Βασκονία! Διασυρμός χωρίς τέλος για τους ερυθρόλευκους που γνώρισαν ταπεινωτική ήττα από την Μπασκόνια με 86-54 λίγες μέρες μετά το «ναυάγιο» στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ. Η έξοχη έως τώρα παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα στιγματίστηκε από την βαριά και άνευ προηγουμένου παράδοση στην Βασκονία σε ένα ματς που δέχθηκε 36 ολόκληρους πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και έμεινε χωρίς πόντο για 7,5 λεπτά!

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός σκόραρε για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος στο 15:05′, χάρη σε μία εύστοχη βολή του Μιλουτίνοφ (έκανε το 27-30) και από εκεί και πέρα βρήκε καλάθι με τον Πρίντεζη στο 22:33′ διαμορφώνοντας σε εκείνο το σημείο το 42-32 υπέρ της Μπασκόνια. Η συνέχεια ήταν εφιαλτική με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μια επίθεση μετά την άλλη «σπάζοντας» τα καλάθια την ώρα που οι γηπεδούχοι έκαναν «πάρτι» φτάνοντας την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους!

Ένας Ολυμπιακός που μπορεί μετά από πάρα πολύ καιρό να μην είχε απουσίες αλλά με εξαίρεση το καλό ξεκίνημα και το +5 στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά το 15΄»εξαφανίστηκε» από το παρκέ βλέποντας τους Βάσκους να κάνουν ότι θέλουν!

Ένας Ολυμπιακός που με το που πέρασε η Μπασκόνια μπροστά (32-30) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου πέταξε λευκή πετσέτα!

Το καλό ξεκίνημα δεν έδειχνε τι θα ακολουθήσει… 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση με συγκέντρωση, σωστές αποστάσεις και εύστοχα σουτ εκμεταλλευόμενος το νευρικό παιχνίδι των Βάσκων, που έχαναν πολλά εύκολα σουτ.

Με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη να δίνουν λύσεις προηγήθηκε με 20-12 στο 9’ έχοντας 4/9 τρίποντα και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Βάσκοι όμως έκαναν αλλαγές, περνώντας τον Πουαριέ και τον Γκαρίνο στο παρκέ. Πίεσαν στην άμυνα, πήγαιναν πρώτοι στα ριμπάουντ και έβγαιναν αμέσως στον αιφνιδιασμό.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει τη συγκέντρωσή του, να κάνει εύκολα λάθη και να χάνει πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Ετσι οι γηπεδούχοι αν και έχαναν 30-29 στο 15’ με επιμέρους σκορ 9-0 τελείωσαν το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με 36-30.

Κατήφορος… 

Είναι χαρακτηριστικό πως είχαν 14-9 ριμπάουντ έναντι 13-3 των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είχαν 4/18 τρίποντα και 6/12 δίποντα. Έμειναν μάλιστα χωρίς καλάθι στα τελευταία πέντε λεπτά του δεκαλέπτου.

Ο κατήφορος συνεχίστηκε και με το ξεκίνημα του β’ μέρους, όπου η Μπασκόνια παίζοντας ουσιαστικά μόνη της στο γήπεδο προηγήθηκε με 42-30 στο 22’, έχοντας επιβάλει απόλυτα το παιχνίδι της πάνω στο παρκέ.

Ριμπάουντ, γρήγοροι αιφνιδιασμοί πριν προλάβει να οργανωθεί η άμυνα του Ολυμπιακού και τρίποντα με σωστές αποστάσεις σε οργανωμένες επιθέσεις ήταν η «συνταγή του τρόμου» για τους Βάσκους, που έφτασαν τη διαφορά στους 31 πόντους (68-37 στο 28’)!

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Έκαναν κακές επιλογές στην επίθεση και αδυνατούσαν να επιστρέψουν γρήγορα στην άμυνά τους, ήταν πελαγωμένοι και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τον έλεγχο του αγώνα.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 37 πόντους (86-49 στο 37’) με κάρφωμα του Ντιόπ με τους παίκτες του Ολυμπιακού ανήμπορους να αντιδράσουν και το «μαρτύριό» τους να λαμβάνει τέλος με το σφύριγμα της λήξης που βρήκε τους Βάσκους νικητές με 86-54.

Από τους Βάσκους οι Βόιτμαν (19π, 6/8διπ), Πουαριέ (13π., 9 ριμπ), και Μπομπουά (13π, 5/7διπ) ήταν οι καλύτεροι, ενώ αημαντική ήταν η προσφορά του Γκρέϊντεζε με 7 ασιστ.

Από το «ναυάγιο» του Ολυμπιακού ουδείς παίκτης διασώθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-30, 72-44, 86-54

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ