Σφαιρόπουλος: «Δύσκολο να βρεις χημεία, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Σφαιρόπουλος: «Δύσκολο να βρεις χημεία, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στον τρόπο που έχουν αλλάξει τον Ολυμπιακό τους τραυματισμούς αλλά και για το πως αντιμετωπίζει η ομάδα του το παιχνίδι με την Μπασκόνια.

Για την αναμέτρηση με την Μπασκόνια και τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πριν την αναχώρηση της ομάδας του για την Ισπανία.

Ο προπονητής των Πειραιωτών είπε πως: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στην έδρα της και είναι μια ομάδα που είναι καλύτερη μετά την αλλαγή του προπονητή. Θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί έχει δύο σερί ήττες. Είναι μια ομάδα που έχει ρόλους. Τα παιχνίδια τα χάνει ή τα κερδίζει με μικρή διαφορά. Μπορεί να σε σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελέγξουμε τον ρυθμό».

Ερωτηθείς αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, απάντησε: «Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αλλά και στην επίθεση πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει χτυπήσουμε την άμυνα τους και στις αδυναμίες τους» για να προσθέσει αναφορικά με τις αγωνιστικές αλλαγές των Βάσκων : «Έχει βελτιώσει την Μπασκόνια ο καινούριος προπονητής, γιατί λειτουργεί ομαδικά πλέον όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έχει ποιοτικούς παίκτες και σουτέρ που μπορούν να σε σκοτώσουν».

Δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί για τους τραυματισμούς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δηλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία. Όταν παίζεις με ένα σύνολο και μετά κάποιοι βγαίνουν εκτός ή άλλοι επιστρέφουν μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας και δεν έχουν τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, είναι δύσκολο… Όλα αυτά μαζί είναι το πιο δύσκολο έργο. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να είναι όλοι πάντα έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούμε ως σύνολο, γιατί έτσι καλύπτουμε αδυναμίες μας, μέχρι και βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και με τον ίδιο ρυθμό».

Τέλος, για το αν θεωρεί κρίσιμο τον αγώνα με την Μπασκόνια, τόνισε πως… «Είναι και αυτό κρίσιμο παιχνίδι. Αν χάσουμε δεν χανόμαστε, ούτε εκείνοι αν χάσουν δεν χάνονται… Είναι έτσι η Ευρωλίγκα που ακόμη και η τελευταία ομάδα έχει πιθανότητες να μπει στην 8άδα. Για αυτό είναι τόσο ανταγωνιστική λίγκα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όλα είναι κρίσιμα . Όσο προχωράμε η κάθε αγωνιστική θα είναι πιο κρίσιμη από την προηγούμενη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς γίνεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ