Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Προχωρούν ακάθεκτοι για το πλεονέκτημα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Προχωρούν ακάθεκτοι για το πλεονέκτημα

Δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες έγραψε το κοντέρ αυτής της αγωνιστικής για τις ελληνικές ομάδες.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεπέρασαν όσο πιο άμεσα γινόταν τις αποτυχίες της προηγούμενης αγωνιστικής και επέστρεψαν σε νικηφόρα τροχιά. Οι πράσινοι χθες και οι ερυθρόλευκοι σήμερα επικράτησαν εντός έδρας των Εφές και Αρμάνι αντίστοιχα. Για πολλούς έκαναν απλώς το αυτονόητο. Είναι όμως έτσι;

Η φετινή Ευρωλίγκα μας έχει δείξει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η αποτυχία από την επιτυχία απέχουν πολλές φορές μόλις ένα σουτ και όλοι μπορούν να χάσουν απ’ όλους. Σίγουρα ματσάκια δεν υπάρχουν, όλες οι ομάδες ανεξαρτήτως κατάταξης παλεύουν τα παιχνίδια και  μόνο αν είσαι συγκεντρωμένος δεν αντιμετωπίζεις θέματα. Πάμε να τους δούμε πιο αναλυτικά.

Ξεκίνημα από τους πράσινους. Οι παίκτες του Πασκουάλ κράτησαν για μια ακόμη φορά ανέπαφη την έδρα τους και συνεχίζουν έτσι να είναι οι μοναδικοί στη διοργάνωση χωρίς απώλειες εντός. Το γεγονός αυτό τους δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους και τους επιτρέπει μερικές κακιές εκτός έδρας βραδιές. Την επόμενη εβδομάδα παίζουν πάλι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην εξαιρετικά φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα και το έργο τους θα είναι σαφώς δυσκολότερο από χθες. Νίκη εναντίον των μπλαουγκράνα ισχυροποιεί την ομάδα του τριφυλλιού και την εδραιώνει για τα καλά στην  πρώτη τετράδα ειδικά μετά και την αποψινή ήττα της Ζαλγκίρις.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ την ιταλική ομάδα και πλέον ισοβαθμούν με την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη στην πρώτη θέση. Αφού πέρασαν, σχεδόν αναίμακτα, την περίοδο των πολλών απουσιών τους αισιοδοξούν πως το μέλλον τους θα είναι το ίδιο καλό με το παρόν. Η επόμενη υποχρέωση της ομάδας του Σφαιρόπουλου είναι στη Βιτόρια, μια έδρα που έχουν καλή παράδοση. Όσο δεν κάνουν και δεύτερο στραβοπάτημα στο Φάληρο τόσο μπορούν να περάσουν ανώδυνα ορισμένες ήττες μακριά από το σπίτι τους.

Η διοργάνωση σαφέστατα και έχει δρόμο ακόμα. Σίγουρα κανείς δεν πήρε πρόκριση ή πολύ περισσότερο τίτλο από την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, όμως ας μη γελιόμαστε. Οι ελληνικές ομάδες έχουν τον τρόπο, την τεχνογνωσία να πάνε το ταξίδι μεχρί τον τελικό προορισμό. Αν συνεχίσουν να δείχνουν τη σοβαρότητα που παρουσιάζουν ως τώρα θα πάνε μακριά. Φαβορί που να φαντάζει ακλόνητο δεν υπάρχει. Η έδρα φέτος ρόλο δεν θα παίξει αφού ο οικοδεσπότης δεν θα πάει στη γιορτή….. ή μήπως θα πάει; Αν ο Ολυμπιακός ταξιδέψει στο Βελιγράδι θα είναι αυτός ο ουσιαστικός οικοδεσπότης της τελικής φάσης….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ