Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 87-80

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 87-80

Με όπλο την επιθετική του πολυφωνία, την ευστοχία από τα 6,75μ. και ηγέτη τον Κάιλ Ουίλτζερ, ο Ολυμπιακός νίκησε (87-80) την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πιάνοντας την ΤΣΣΚΑ (ρεκόρ 12-4).

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα και με «όπλο» την επιθετική του πολυφωνία, ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι στο ΣΕΦ (16η αγωνιστική) πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό 87-80. Στο 12-4 το ρεκόρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου που «έπιασε» και πάλι στην κορυφή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά τη χθεσινή (4/1) της ήττα από τη Μπαρτσελόνα.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Ούλιτζερ (15π., 3/4β., 3/4διπ., 2/4τριπ.), ξεχώρισαν ακόμη οι Σπανούλης, Παπανικολάου και Μάντζαρης.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΥΙΛΤΖΕΡ
Η αρχή των «ερυθρόλευκων» ήταν άκρως ελληνική, καθώς με πέντε Έλληνες (Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μπόγρης) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρήκε αυτό που ζητούσε στο παρκέ. Η διαφορά γρήγορα έφτασε στο 18-8 με τον Παπανικολάου να σκοράρει έπειτα από ασίστ του Σπανούλη. Οι Ιταλοί μείωσαν σε 18-11 με τρίποντο του Τζέρελς, ο Ολυμπιακός έφτασε την απόσταση στους 11 πόντους (24-13) για να κλείσει η πρώτη περίοδος με τους «ερυθρόλευκους» στο 26-17.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό. Ο Σφαιρόπουλος πέρασε στο παρκέ τον Τολιόπουλο, ο μικρός ξεδίπλωσε το ταλέντο του και έτρεξε το παιχνίδι, βρίσκοντας μάλιστα εκπληκτικά τους συμπαίκτες του, όντας και το στήριγμα του Ουίλτζερ ο οποίος έβλεπε σαν… βαρέλι το καλάθι, φτάνοντας στους 12 πόντους.

Στο 26-21 λοιπόν των Μιλανέζων, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 13-2, με τον Καναδό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, κάνοντας… πλάκα στον Ταρζέφσκι σε μία πολύ όμορφη φάση που πέρασε κάτω από το καλάθι για να σκοράρει με ανάποδο λέι απ. Οι Πειραιώτες δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, η Αρμάνι προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, με το ημιχρονο να τελειώνει 48-34 υπέρ τους, αφού νωρίτερα ο Βασίλης Σπανούλης έχει σκοράρει για το 46-30 με γκολ φάουλ.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΔΡΩΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση με τον Μιλουτίνοφ να βρίσκει λεπτά συμμετοχής έπειτα την αποχή του. Σιγά σιγά η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε στους 18 πόντους (55-37), με την Αρμάνι να βρίσκει λύσεις μονάχα από τον Ταρζέφσκι και τον Κουζμίνσκας. Ο Μίτσοφ βοήθησε για το 60-47, όμως ο Παπανικολάου με τρίποντο έφτασε και πάλι τη διαφορά στους 16 (63-47). Ο Ελληνας φόργουορντ είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Παπαπέτρου και ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία περίοδο έχοντας προβάδισμα 17 πόντων (70-53).

Το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε διαδικαστικό. Η ομάδα του Μιλάνου ήταν αδύνατον να αντιδράσει και έμοιαζε απλά να προσπαθεί να ροκανίσει την απόσταση. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά έφτασε τη διαφορά στους 19 (72-53) για να μειώσει η Αρμάνι σε 77-62, με τους «ερυθρόλευκους» ουσιαστικά να κρατούν δυνάμεις για τη συνέχεια.

Μάλιστα η απόσταση έπεσε στους 11 (77-66) με τον Σφαιρόπουλο να ζητάει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ο Γκάουντλακ αποφάσισε να βάλει φωτιά στο ματς με τα συνεχόμενα καλάθια του, με τον Παπανικολάου να επαναφέρει την τάξη για λίγο με ένα σουτ από τα 6,75 (84-73). Και όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη οι φιλοξενούμενοι.

Ένα ακόμα τρίποντο του Γκάουντλακ, το λάθος στην επαναφορά του Ολυμπιακού και το ντράιβ του Καλνιέτις έφεραν το παιχνίδι στο 85-80. Ευτυχώς η μπάλα πήγε στον Σπανούλη, αυτός κέρδισε το φάουλ και από τις βολές, έβαλε τέλος στα όνειρα της Αρμάνι Μιλάνο για την ολική ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-34, 70-53, 87-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ