Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 80-74

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 80-74

Ο Παναθηναϊκός χάθηκε στην τρίτη περίοδο (14-33 επιμέρους), προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά τελικά ηττήθηκε με από την Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και έχασε το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών του.

Το μπλόκο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Κάουνας ήταν φτιαγμένο από γερά υλικά και η Ζαλγκίρις κατάφερε να εκτροχιάσει το τρένο του Παναθηναϊκού κερδίζοντας με 80-74 σκορ με το οποίο σταμάτησε το σερί των 5 νικών στην Ευρωλίγκα.

Οι πράσινοι ήταν χωρίς ενέργεια, χωρίς συγκέντρωση και «καθαρό μυαλό» κυρίως στο ξεκίνημα το β’ μέρους, όπου βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους και στο τέλος δεν πρόλαβαν να κάνουν την ανατροπή.

Μια προβληματική εικόνα που θα πρέπει να δώσει στον Πασκουάλ και τους παίκτες του πολλή τροφή για σκέψη. Ηταν η τέταρτη ήττα σε 11 παιχνίδια για το «τριφύλλι» που ξαναθυμήθηκε τις εκτός έδρας εμφανίσεις του.

Οι «πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας καλές αντιδράσεις στην άμυνα και τον Καλάθη να οργανώνει σωστά την επίθεση τους, αλλά και τον Γκιστ να καλύπτει όλες τις τρύπες.
Οι Λιθουανοί ήταν άστοχοι και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό κι έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 22-10 στο 11’.

Η Ζαλγκίρις όμως ανέβασε την πίεσή της στην περιφέρεια, και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να οργανώσει όπως ήθελε τις επιθέσεις του. Ετσι με σερί 7-0 μείωσε σε 22-17 ένα λεπτό αργότερα, ενώ στο 13΄ ο Γκιστ χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο.

Εκεί άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα για τον Πασκουάλ, καθώς ούτε ο Ογκαστ, ούτε ο Βουγιούκας κατάφερναν να βρουν λύσεις μέσα στη ρακέτα.

Παρόλα αυτά οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια, ενώ άρχισαν να χάνουν και τη μάχη των ριμπάουντ.

Ο Γιασιεβίτσιους με τον Ουλανόβας να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Γιανκούνας πλεϊ μέικερ ρακέτας ροκάνισε τη διαφορά μειώνοντας στο καλάθι 33-31 με τη λήξη του πρώτο ημιχρόνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι είχαν 7/20 δίποντα και οι φιλοξενούμενοι 3/13 τρίποντα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Οι Λιθουανοί με άξονες τους Πάνγκος, Ουλανόβας και Γουάιτ ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό σε δεύτερο ρόλο. Με έξυπνο παιχνίδι, σωστές αποστάσεις και ευστοχία οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή εικόνα των αντιπάλων τους και με επιμέρους σκορ 19-9 προηγήθηκαν με 50-40 στο 26’.

Στο διάστημα αυτό ο Γκιστ χρεώθηκε με 4ο φάουλ και ο Παναθηναϊκός έχασε τον «πυρηνικό αντιδραστήρα» του. Ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις με συνέπεια η Ζαλγκίρις να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 64-47 και να κάνει ο, τι θέλει πάνω στο παρκέ.

Τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι. Με τον Νίκο Παππά να ευστοχεί σε απανωτά τρίποντα μείωσε σε 76-71 στο 38’, αλλά και πάλι η Ζαλγκίρις είχε τον τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο Σάρας έβγαλε δυο ελεύθερα σουτ στον Γιανκούνας, ο οποίος ευστόχησε και οι Λιθουανοί μετά το άστοχο τρίποντο του Γκιστ στα 43’’ με το σκορ 78-72 άρχισαν να πανηγυρίζουν έξαλλα για τη νίκη τους που ήρθε με το τελικό 80-74.
Οι Γιανκούνας, Ουλανόβας και Πάνγκος ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, ενώ από το παναθηναϊκό που είχε πολλά προβλήματα στα ριμπάουντ (16 επιθετικά η Ζαλγκίρις) προσπάθησαν οι Παππάς και Σίνγκλετον.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 31-33, 64-47, 80-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ