Παναθηναϊκός – Μάλαγα 82-71

Παναθηναϊκός – Μάλαγα 82-71

Με ξέσπασμα των Καλάθη και Παππά στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πέμπτη του σερί νίκη στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Μάλαγα με 82-71. Ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του ο Τζέιμς Γκιστ.

Άπαρτο κάστρο είναι το ΟΑΚΑ καθώς ο Παναθηναϊκός υπέταξε και τη Μάλαγα με 82-71 και έφτασε τις 7 νίκες στην Ευρωλίγκα.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πασκουάλ, καθώς έβαλε κρίσιμα καλάθια, όταν οι «πράσινοι» είχαν… θολώσει και αποτέλεσε τον «καταλύτη» για να φτάσουν στην επικράτηση.

Η Μάλαγα κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της στο παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί το νωθρό παιχνίδι των «πρασίνων». Οι παίκτες του Πασκουάλ μπήκαν σνομπ στο παρκέ, δεν κυνηγούσαν κάθε μπάλα, δεν είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, ήταν κακοί στις επιθετικές επιλογές τους, χωρίς υπομονή με συνέπεια να έχουν κακή εικόνα. Ο μοναδικός που προσπαθούσε να τα… κάνει όλα ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος έτρεχε, πήδαγε, κάρφωνε, αλλά ήταν μόνος του.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Νέντοβιτς, αλλά και τον Μιλοσάβλιεβιτς να κάνουν μεγάλη… ζημιά κατάφερε να προηγηθεί με 31-28 στο 17’ και να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο με σκορ 35-32.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός με πολλά προβλήματα απέναντι στις σύνθετες άμυνες του Πλάθα και χωρίς ενέργεια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μάλαγα προηγήθηκε με 7 πόντους διαφορά (34-41 στο 22’) με τον Νέντοβιτς και τον Ντίεθ να μην έχουν πρόβλημα απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και με σερί 10-0 προηγήθηκαν με 44-41 στο 24’ για να λήξει η περίοδος με 54-54 σε ένα κακό παιχνίδι από πλευράς «πρασίνων», που δεν είχε ενέργεια και «καθαρό μυαλό». Μάλιστα ο Μιλοσάβλιεβιτς ακολουθούσε παντού τον Καλάθη προκαλώντας του προβλήματα και εκνευρισμό.

Στο 33’ ο Σουάρεθ, ο οποίος είχε ήδη δεχθεί μια τεχνική ποινή, έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Γκάμπριελ και αποβλήθηκε. Η εξέλιξη αυτή «χάλασε» το μυαλό των Ισπανών που βρέθηκαν να χάνουν με 68-58 στο 34’ με τον Παναθηναϊκό να… πατάει το γκάζι.

Ο Παππάς με δυο παλικαρίσια καλάθια έδωσε… ανάσες στον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε με 74-64 στο 36’ ενώ ο Γκιστ έδωσε τη… χαριστική βολή στη Μάλαγα με το τρίποντο που έγραψε το τελικό 82-71.

Πέραν του Παππά, οι Γκιστ, Καλάθης και Ρίβερς ήταν πολύ καλοί για τον Παναθηναϊκό, ενώ από τη Μάλαγα οι Νέντοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Σουάρεθ μέχρι βέβαια το σημείο της αποβολής του.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-35, 54-54, 82-71.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ