Ευρωλίγκα : 20 παικταράδες «ψάχνουν» το μέλλον τους

Ευρωλίγκα : 20 παικταράδες «ψάχνουν» το μέλλον τους

Το μεταγραφικό «παζάρι» της Ευρωλίγκας πήρε ήδη «φωτιά», με τουρκικό δημοσίευμα να παρουσιάζει τα 20 πιο «καυτά» ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Παίκτες για όλες τις θέσεις και όλα τα «πορτοφόλια», που αναμένεται να απασχολήσουν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, ανάμεσά τους και οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Δεν έχει πολύ καιρό που η σεζόν στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε, ωστόσο το μεταγραφικό «θερμόμετρο» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει πάρει ήδη «φωτιά». Αρκετές είναι οι ομάδες που «ψάχνονται» για μεγάλες κινήσεις προκειμένου να ενισχυθούν, όπως και αρκετοί είναι οι σπουδαίοι παίκτες που αναζητούν το καλύτερο δυνατό για την καριέρα τους.

Η τουρκική ιστοσελίδα «sporx.com» παρουσιάζει 20 «καυτά» ονόματα τα οποία αποτελούν «πόλο έλξης» για τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Μεταξύ αυτών συναντάμε και αυτά των Καλάθη, Τζέιμς και Σίνγκλετον από τον Παναθηναϊκό, αλλά και άλλα σπουδαία ονόματα. Οπως αυτά των Πάνγκος, Χάκετ, Γουαναμέικερ, Νέντοβιτς, Ρούντι Φερνάντεθ, Μπράντον Ντέιβις, Ερικ Γκριν και Κουζμίνσκας.

Ετσι θεωρείται δεδομένο ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων της Ευρωλίγκας που αναμένεται να φέρουν τα… πάνω-κάτω στη δυναμική και την εικόνα τους όπως την ξέραμε μέχρι φέτος. Φυσικά κάποιοι από αυτούς τους παίκτες είναι λογικό να ενδιαφέρουν και τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στους οποίους εκτιμάται επίσης οτι θα έχουμε σημαντικές προσθαφαιρέσεις.

Αναλυτικά τα πιο «καυτά» ονόματα που θα απασχολήσουν τα μεγάλα κλαμπ της Ευρωλίγκας

20. Μπραντ Γουναμέικερ
Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ πήγε πέρσι στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί που τα έχουν κάνει «σαλάτα» τα τελευταία χρόνια και παραπαίουν, θεωρείται σίγουρο ότι το καλοκαίρι θα κινηθούν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι. Οι δύο πλευρές φέρονται να τα έχουν βρει στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως. Φέτος ο Γουαναμέικερ είχε 11,3 πόντους, 3,8 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα.

19. Εντγκάρας Ουλάνοβας
Ο 26χρονος φόργουορντ της Ζαλγκίρις έκανε φέτος εξαιρετική σεζόν και ήταν καταλυτικός για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη σειρά με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο Ουλάνοβας δεν θα κάνει χρήση της οψίον που έχει με τον σύλλογο του Κάουνας και έτσι δεν θα παραμείνει και του χρόνου. Κι αυτό καθώς εκτιμάται ότι θα αναζητήσει το μέλλον σε μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης έχοντας ήδη προτάσεις. Αλλωστε τα 150.000 ευρώ που κέρδισε φέτος στην ομάδα του Κάουνας είναι πλέον λίγα για την αξία του.

18. Κέβιν Πάνγκος
Ο «κινητήριος μοχλός» της Ζαλγκίρις φέτος και πιθανότατα ο πιο «καυτός» γκαρντ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο 25χρονος Καναδοσλοβένος θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από το Κάουνας καθώς ήδη έχουν πέσει στα… πόδια του πολλές ομάδες. Τη μεγαλύτερη προσφορά, φέρεται να την έχει κάνει η Μπαρτσελόνα, με την οποία φέρεται να συμφώνησε ήδη. Πάντως ο Πάνγκος δείχνει να θέλει να περιμένει την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή προσφορά.

17. Νεμάνια Νέντοβιτς
O 26χρονος Σέρβος γκαρντ ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν από το φετινό «ναυάγιο» της Μάλαγα σε ACB και Ευρωλίγκα. Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στους Ανδαλουσιάνους, ο Νέντοβιτς θα αποχωρήσει από την ομάδα, η οποία τη νέα σεζόν δεν θα αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Αρμάνι Μιλάνο έχει κάνει την καλύτερη πρόταση στον διεθνή καλαθοσφαιριστή, ο οποίος μάλιστα την έχει αποδεχθεί.

16. Ρούντι Φερνάντεθ
Το συμβόλαιο του 33χρονου πλέον Ρούντι λήγει αυτό το καλοκαίρι. Μετά από έξι σεζόν στη Ρεάλ θα ήθελε φυσικά να παραμείνει στις τάξεις της βασίλισσας, ωστόσο προς το παρόν υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στη μέση πριν από τρία χρόνια, δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στο επίπεδο που τον ήξερε όλη η Ευρώπη. Και έτσι όμως καταφέρνει να είναι σημαντικός, αναλαμβάνοντας συμπληρωματικούς ρόλους που κάνουν τους συμπαίκτες του καλύτερους.

15. Ερικ Γκριν
Το συμβόλαιό του έληξε με τη Βαλένθια και δεν θα συνεχίσει σε αυτήν την επόμενη σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ θεωρείται σίγουρο ότι θα αποχωρήσει και επίσης σίγουρο είναι ότι θα βρει εύκολα άλλη ομάδα. Είναι ψυχρός εκτελεστής και καλός σκόρερ και χωράει σε αρκετά ρόστερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

14. Μαοντό Λό
Ο 25χρονος πλέιμέικερ/γκαρντ Μαοντό Λό (Γερμανός με Σενεγαλέζο πατέρα) βρίσκεται από το 2016 στη Μπάμπεργκ, ωστόσο δεν θα συνεχίσει άλλο στην ομάδα του Νίκου Ζήση. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι τα έχει βρει ήδη με τη Μπάγερν και έτσι το επόμενο βήμα στην καριέρα του θα τον βρει στο Μόναχο. Φέτος σε 26 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είχε 6,9 πόντους, 1,8 ασαίστ, 1,4 ριμπάουντ, και 0,3 κλεψίματα ανά μέσο όρο σε κάθε ματς.

13. Μιντάουγκας Κουζμίνσκας 
O 28χρονος φόργουορντ που τον Ιανουάριο έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Γιορκ Νικς, για να συνεχίσει στην Αρμάνι Μιλάνο. Προτού υπογράψει στην ομάδα της Νέας Υόρκης πέρσι, βρισκόταν στα υπόψιν των Φενέρμπαχτσε και Νταρουσάφακα. Πλέον εκτιμάται ότι θα ψάξει για ένα μεγάλο κλαμπ που θα διεκδικεί την Ευρωλίγκα. Αλλωστε βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία και όντας ένας παίκτης με πολύπλευρο ταλέντο, θεωρείται απαραίτητος σε κάθε ομάδα πρωταθλητισμού.

12. Γιοχάνες Βόιτμαν
Ο 25χρονος ύψους 2,14μ. σέντερ βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στη Μπασκόνια προερχόμενος από του Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης. Με τη λειψανδρία που υπάρχει στη θέση του σέντερ σε όλη την Ευρώπη είναι περιζήτητος, έχοντας δείξει αξιόλογα δείγματα γραφής. Ο Γερμανός καλαθοσφαιριστής θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα παραμείνει στη Βιτόρια και από του χρόνου θα παίζει σε ένα από τα τοπ κλαμπ της Ευρωλίγκας

11. Αξελ Τουπάν
O 25χρονος Γάλος γκαρντ/φόργουορντ είχε μια καλή σεζόν με τη Ζαλγκίρις, ενώ διαθέτει πείρα και από το ΝΒΑ. Είναι αθλητικός, διαθέτει αξιόπιστο σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και διείσδυση. Εάν δεν καταφέρει να επιστρέψει στις ΗΠΑ, τότε θεωρείται ότι θα βρει δουλειά σε μια μεγαλύτερη ομάδα από αυτή του Κάουνας.

10. Ντορέλ Ράιτ
Με δεδομένο οτι η Μπάμπεργκ δεν θα βρίσκεται στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν, ο 32χρονος Αμερικανός φόργουτορντ δεν πρόκειται να παραμείνει στην ομάδα της Βαμβέργης. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ έχοντας αγωνιστεί σε Μαϊάμι, Γκόλντεν Στέιτ, Φιλαδέλφεια και Πόρτλαντ και έτσι το λογικό είναι να τον δούμε σε κάποια ομάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

9. Άαρον Γουάιτ
O 25χρονος Αμερικανός φόργουορντ δεν είναι το… σούπερ όνομα, ωστόσο είναι ένας παίκτης που κάνει αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δουλειά. Αθλητικός, με καλό σουτ και αρκετά ταχύς για το ύψος των 2,06μ., Με δεδομένο ότι η Ζαλγκίρις διαθέτει χαμηλό ταβάνι όσον αφορά το μπάτζετ της, το πιθανότερο είναι και αυτός να αναζητήσει αλλού το μέλλον του.

8. Ντάνιελ Χάκετ
Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε ενόσω βρισκόταν στον Ολυμπιακό, ο Ντάνιελ Χάκετ επανήλθε σε υψηλό επίπεδο με τη φανέλα της Μπάμπεργκ. Ωστόσο ο 30χρονος γκαρντ δεν θα συνεχίσει στη γερμανική ομάδα, καθώς έμεινε εκτός Ευρωλίγκας. Ετσι θα ψάξει για μια καλή επιλογή που να διεκδικεί στόχους σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμη δεν έχουν προκύψει ονόματα ομάδων που τον θέλουν, ωστόσο αυτό είναι κάτι το οποίο θα συμβεί λίαν συντόμως. Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον θέλει, η ερυθρόλευκη ΚΑΕ έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί (τιμώντας τον στο μεταξύ τους παιχνίδι), ωστόσο με την κατάσταση να είναι «θολή» στους Πειραιώτες στα αγωνιστικά (καθώς η σεζόν βρίσκεται εν εξελίξει) δεν μπορούμε να πούμε αν ο Χάκετ θα αποτελέσει σίγουρα στόχο των κόκκινων.

7. Μπράντον Ντέιβις
Ο 26χρονος σέντερ, φέτος ήταν, μαζί με τον Πάνγκος οι κορυφαίοι της Ζαλγκίρις που αποτέλεσε την πιο «ηχηρή» έκπληξη της Ευρωλίγκας. Ειδικά στη σειρά με τον Ολυμπιακό, ήταν κυρίαρχος και ουσιαστικά ο πιο καταλυτικός της ομάδας του Σάρας για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Εκτόξευσε δικαίως το κασέ του στα ύψη και θα καταφέρει να το πάρει σε κάποια άλλη ομάδα και όχι σε αυτή του Κάουνας.

6. Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς
Ο 26χρονος Σέρβος βρίσκεται στη Βαλένθια από το 2012 και είναι πλέον ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα. Έχοντας δυνατότητα να κάνει πολλές δουλειές και να καλύψει τις θέσεις «4» και «5» το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι περιζήτητος στην Ευρώπη. Αλλωστε μετά το… κάζο που έπαθαν οι νυχτερίδες από τη Γκραν Κανάρια, μένοντας εκτός Ευρωλίγκας για τη νέα σεζόν, θεωρείται απίθανο να μπορέσουν να τον κρατήσουν κι άλλο στο ρόστερ τους.

5. Ματίας Λεσόρτ
Ο 22χρονος Γάλλος φόργουορντ ήταν από τους ελάχιστους στον κακό φετινό Ερυθρό Αστέρα που ξεχώρισαν. Με 8,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ και 0,8 κλεψίματα ανά παιχνίδι σε 30 ματς Ευρωλίγκας φέτος, είναι δεδομένο ότι δεν θα περάσει απαρατήρητος από τις ομάδες της Ευρώπης. Αλλωστε οι Σέρβοι έμειναν εκτός Ευρωλίγκας για την επόμενη σεζόν, συνεπώς ο Λεσόρτ δεν θα παραμείνει στο Βελιγράδι.

4. Σκοτ Γουίλμπεκιν
Ηταν ο παίκτης που οδήγησε τη Νταρουσάφακα στην κατάκτηση του EuroCup και της χάρισε το εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα. Παρ’ όλα αυτά δεν θα παραμείνει του Ντέιβιντ Μπλα. Ο 25χρονος, πρώην γκαρντ της ΑΕΚ, αποτελεί ήδη στόχο της Φενέρμπαχτσε, ενώ στα πολύ θετικά του, ότι διαθέτει πλέον τουρκικό διαβατήριο.

3. Μάικ Τζέιμς
Η φημολογία πως ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ έχει ήδη συμφωνήσει με την Αρμάνι Μιλάνο ολοένα και εντείνεται και ως τώρα δεν έχει διαψευστεί από μέρους του. Βεβαίως όλα θα κριθούν στη λήξη της σεζόν, καθώς ακόμη οι τελικοί της Basket League βρίσκονται σε εξέλιξη. Πάντως ο Τζέιμς ήταν καταλυτικός το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ, όντας ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στη νίκη που χάρισε και πάλι το πλεονέκτημα έδρας στους πράσινους. Ετσι ανέβασε και πάλι τις μετοχές του στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά τις «χαμηλές πτήσεις» στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ.

2. Κρις Σίνγκλετον 
Ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ έχει πραγματοποιήσει δύο πολύ καλές σεζόν με τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν κάποιες φορές έχει κατηγορηθεί για το… μπλαζέ στυλ με το οποίο αγωνίζεται. Έχει ήδη πανηγυρίσει ένα νταμπλ με τους πράσινους ενώ και φέτος το τριφύλλι έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο μετά το break στο ΣΕΦ. Το όνομά του μεταγραφικά έχει ήδη «συνδεθεί» με Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, και Ρεάλ, χωρίς πάντως να μπορούμε να αποκλείσουμε την παραμονή του στην ελληνική ομάδα για μία ακόμη σεζόν.

1. Νικ Καλάθης
Πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε από to10.gr ότι ο ταλαντούχος γκαρντ έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για ανανέωση της συνεργασίας τους με το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Τα ξένα ΜΜΕ γράφουν πάντως πως ο Καλάθης βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων κλαμπ της Ευρωλίγκας, αποτελώντας διακαή πόθο του Ζέλικο Ομπράντονβιτς για τη Φενέρμπαχτσε. Ολα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά μετά τους τελικούς της Α1. Δεδομένα ο Καλάθης ενδιαφέρει όλα τα μεγάλα κλαμπ, ενώ ανοιχτή είναι και η πόρτα του ΝΒΑ, που δεν έχει φύγει από το μυαλό του, σύμφωνα πάντα με τα ξένα ΜΜΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ