Μπερτομέου : «Έπρεπε να αναγνωριστεί η παράδοση της Μπασκόνια»

Μπερτομέου : «Έπρεπε να αναγνωριστεί η παράδοση της Μπασκόνια»

Λίγες μέρες μετά το τέλος της φετινής σεζόν η Ευρωλίγκα παρουσίασε το φάιναλ φορ της επόμενης, το οποίο θα φιλοξενηθεί τον Μάιο του 2019 στην Ισπανία. Για την ακρίβεια, στην πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, τη Βιτόρια. Εκεί όπου την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης της διοργάνωσης. «Δεν χρειάζεται να πω πόσο χαρούμενος […]

Λίγες μέρες μετά το τέλος της φετινής σεζόν η Ευρωλίγκα παρουσίασε το φάιναλ φορ της επόμενης, το οποίο θα φιλοξενηθεί τον Μάιο του 2019 στην Ισπανία. Για την ακρίβεια, στην πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, τη Βιτόρια. Εκεί όπου την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης της διοργάνωσης.

«Δεν χρειάζεται να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου. «Έχω λάβει πολλά ευχαριστήρια μηνύματα τις τελευταίες ημέρες και θέλω να είμαι δίκαιος και να αντευχηθώ. Εμείς, η Ευρωλίγκα, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τα μηνύματα από την πόλη και τους φιλάθλους της Μπασκόνια. Ο ερχομός εδώ είναι μοναδικός και πολύ ξεχωριστός.

Όταν έχεις να φιλοξενήσεις ένα φάιναλ φορ, πρέπει να σκεφτείς δύο παράγοντες. Κάποιες φορές πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θεωρούνται στρατηγικές και οι οποίες λαμβάνονται για την υλοποίηση του σχεδίου μας στις αγορές που πρέπει να είμαστε. Γι’ αυτό επισκεφθήκαμε το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο δύο φορές και αυτό έδειχνε πως η διοργάνωση πάει μακριά από την Βιτόρια.

Άλλες φορές ωστόσο πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για να επιστρέψουμε κάτι που μας δόθηκε και με αυτή την έννοια, όταν μιλάμε για το Βελιγράδι ή την Βιτόρια, θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση. Κάποιες φορές πρέπει να δώσουμε πίσω στην κοινωνία και αυτός είναι ο τρόπος για να κατανοήσουμε γιατί θα είμαστε στη Βιτόρια το 2019. Πιστεύω πως η Βιτόρια έχει σπουδαία μπασκετική παράδοση και έκανε καλή δουλειά και αξίζει αυτό να αναγνωριστεί».

Τους οικοδεσπότες εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, ο νομάρχης της επαρχίας Αλάβα, Ραμίρο Γκονζάλεθ Βιθέντε, ο δήμαρχος Βιτόρια, Γκόρκα Ουρταράν και ο υπουργός πολιτισμού της τοπικής κυβέρνησης των Βάσκων, Μπίνγκεν Ζουπίρια. Όλοι τους δεσμεύθηκαν ότι θα κάνουν το καλύτερο φάιναλ φορ της ιστορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ