Γκραν Κανάρια: Προκρίθηκε στην παράταση κι «έκλεψε» εισιτήριο για την Ευρωλίγκα!

Γκραν Κανάρια: Προκρίθηκε στην παράταση κι «έκλεψε» εισιτήριο για την Ευρωλίγκα!

Ιστορική στιγμή για την ομάδα του Λουίς Καζεμίρο, καθώς με τη νίκη της με 92-89 μέσα στην έδρα της Βαλένθια, όχι μόνο πέρασε στους «4» της ACB, αλλά παράλληλα εξασφάλισε εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα.

Μετά από ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη, η Γκραν Κανάρια επικράτησε εκτός έδρας της Βαλένθια 92-89 στην παράταση. Ετσι με 2-1 νίκες προκρίθηκε αυτή στα ημιτελικά της ACB όπου και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το σπουδαίο για την ομάδα του Καζεμίρο είναι όμως ότι  εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της εισιτήρια για την Ευρωλίγκα!

Κι αυτό γιατί οι άλλες τρεις ομάδες που μετέχουν στο final-4 (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια) διαθέτουν εγγυημένο συμβόλαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Συνεπώς η θέση της «πρωταθλήτρια Ισπανίας» θα καταλήξει στην ομάδα με το καλύτερο πλασάρισμα. Δηλαδή την Γκραν Κανάρια η οποία πλέον δεν πέφτει κάτω από την 4η θέση για φέτος!

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο Σαν Εμετέριο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 81-78, ευστοχώντας σε μία βολή. Κι ενώ απέμεναν μόλις πέντε δευτερόλεπτα, ο Μέκελ κατάφερε να πάει στις βολές δύο φορές και με απολογισμό 3/4 έστειλε το ματς στην παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια, με τη Γκραν Κανάρια να είναι πιο ψύχραιμη στο τελευταίο λεπτό και να παίρνει τη νίκη-πρόκριση! Ο Ερικσον με τρίποντο έκανε το 87-89 για τους φιλοξενούμενους, ο Μέκελ το 87-90 με 1/2 βολές (στα 18’’), με τον Βαν Ρόσομ να μειώνει στο 89-90 στα 11’’!

Ωστόσο με νέες βολές, αυτή τη φορά από τον Ολιβερ, έγινε το 89-92 στα 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να ισοφαρίσουν ώστε να στείλουν το ματς σε δεύτερη παράταση!

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 23-18, 23-17, 21-26, 8-11

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ