Κοντά στην Εφές ο Ουίλμπεκιν

Κοντά στην Εφές ο Ουίλμπεκιν

Ο Αμερικανός, που πέρασε από την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της καριέρας του, κάνει θραύση στην Τουρκία και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, όχι όμως με την Νταρουσάφακα.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Ντράγκαν Σάκοτα ολιγώρησε, καθυστέρησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και ο Σκότι Ουίλμπεκιν έφυγε μετά από θητεία μόλις λίγων μηνών στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να χάσει τότε ένα μεγάλο κελεπούρι, όπως αποδεικνύει μετέπειτα πορεία του.

Διότι αφού απέτυχε εκείνο το καλοκαίρι να βρει θέση στο ρόστερ των Σίξερς στο ΝΒΑ, ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φλόριντα πήγε στην Νταρουσάφακα και την επόμενη τριετία εκτόξευσε την καριέρα του. Έπαιξε μαζί της στην Ευρωλίγκα, φέτος κατέκτησε το Eurocup και, όπως γράφουν στην Τουρκία, είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα.

Δεν θα φύγει από τη γείτονα, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα είναι πολύ κοντά στο να μετακομίσει στην Εφές. Ο Ουίλμπεκιν μάλλον τα έχει βρει μαζί της ή τουλάχιστον έχει συμφωνήσει στα βασικά. Εκείνο που μένει και απ’ ό,τι φαίνεται είναι το μόνο που μπορεί να χαλάσει το deal, είναι να τα βρουν η Εφές και η Νταρουσάφακα στην αποζημίωση, δεδομένου ότι ο παίκτης είναι δεσμευμένος με την Νταρουσάφακα και για του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση ο Ουίλμπεκιν φαίνεται ότι έχει αποφασίσει πως στο άμεσο μέλλον η καριέρα του είναι συνυφασμένη με την Τουρκία, άλλωστε δεν έχει κρύψει πως θα ήθελε να φορέσει και τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι την ώρα που εξυφαίνονται αυτά τα μεταγραφικά σενάρια, Εφές και Νταρουσάφακα είναι αντιμέτωπες στην πρώτη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η Εφές έχει πάρει το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο ο Ουίλμπεκιν σκόραρε εναντίον της 15 πόντους.

Η Εφές ακούγεται πως θέλει έναν ακόμα παίκτη που έχει ελληνικό όχι μόνο παρελθόν, αλλά και… διαβατήριο. Τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος δεν παίζει πολύ στην Μπαρτσελόνα και έχει βρεθεί στο στόχαστρο της τουρκικής ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ