Πούλησε την ευκαιρία του ο Παναθηναϊκός

Πούλησε την ευκαιρία του ο Παναθηναϊκός

Για να κερδίσει όμως μέσα στη Μαδρίτη δεν πρέπει η Ρεάλ να περάσει με τίποτα τους 75 πόντους.

Σήμερα οι πράσινοι έδειξαν ότι θα μπορούσαν να σπάσουν την έδρα της Ρεάλ. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και πλέον βρίσκονται ένα βήμα από τον αποκλεισμό. Οι λεπτομέρειες αυτές που κόστισαν στο τριφύλλι την ήττα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν την εμφάνισή τους σε εκτός έδρας ματς της ομάδας.

Το τελικό 81-74 μπορεί να δείχνει μια διαφορά 7 πόντων στους γηπεδούχους, όμως ο αγώνας ήταν πολύ πιο κλειστός. Την προσεχή Παρασκευή, οι δύο ομάδες θα βρεθούν εκ νέου αντίπαλοι στο ίδιο γήπεδο, σε ένα ραντεβού χωρίς αύριο για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Ήττα σε 48 ώρες σημαίνει αποκλεισμός για 6η στη σειρά χρονιά για ένα Σύλλογο που έχει συνηθίσει στο παρελθόν να δίνει πάντα το παρόν στη γιορτή.

Το παιχνίδι χάθηκε για την ελληνική ομάδα για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, στην αδυναμία να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του Κάρολ, ο οποίος δεν έχασε σουτ και μάλιστα με ένα έμμεσο τετράποντο στο τέλος του ματς καθόρισε ουσιαστικά και το νικητή.

Δεύτερον, γιατί στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο οι επιλογές που έκανε στην επίθεση θύμιζαν περισσότερο πλημμύρα παρά οργανωμένο σχέδιο. Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό είναι η συγκλονιστική, για ένα ακόμα παιχνίδι, εμφάνιση του Νικ Καλάθη ο οποίος μπορεί σήμερα να μην βρήκε πολλές ασίστ, πήρε όμως σημαντικές επιθετικές πρωτοβουλίες κρατώντας ζωντανή την ομάδα του σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού.

Επίσης, η επανεμφάνιση του αρνητικού μέχρι τώρα στη σειρά Τζέημς Γκιστ, αφήνει μια νότα αισιοδοξίας και για το επόμενο ματς. Ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση της πρόκρισης, θα πρέπει να κάνει ότι έκανε σήμερα, αλλά να μην πέσει ξανά στην παγίδα της τεχνητής πρόκλησης έντασης από συγκεκριμένους παίκτες της Ρεάλ, κάτι που δυστυχώς απόψε δεν το έπραξε.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το τριφύλλι μπορεί σε λιγότερο από 48 ώρες να επαναλάβει μια ανάλογη εμφάνιση. Ενεργειακά σαφέστατα και μπορεί. Είναι μια ομάδα πολύ αθλητική που μπορεί να πιέσει τον αντίπαλό της, να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να σκοράρει εύκολους πόντους.

Για να κερδίσει όμως μέσα στη Μαδρίτη δεν πρέπει η Ρεάλ να περάσει με τίποτα τους 75 πόντους. Αν το σκορ πάει ψηλά οι Μαδριλένοι θα έχουν τον πρώτο λόγο. Σημαντικός παράγοντας στη μάχη της Παρασκευής θα είναι και το επίπεδο εκνευρισμού των πρασίνων, κάτι που στο ματς που τελείωσε πριν από λίγο ήταν ανεξήγητα υψηλό. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή…

Τα υπόλοιπα την Παρασκευή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ