Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 81-74

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 81-74

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια... ανάσα από ένα τεράστιο διπλό στην Μαδρίτη, αλλά λύγισε από την Ρεάλ (81-74) και πλέον το παιχνίδι της Παρασκευής (27/4) είναι τελικός για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και πλησίασε σ’ ένα πολύ μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη, αλλά τελικά δεν κατάφερε. Η Ρεάλ έφυγε νικήτρια με 81-74 και πλέον το παιχνίδι της Παρασκευής (27/4) είναι τελικός για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που θέλεi τη νίκη για να φέρει τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ και να διεκδικήσει την πρόκριση της στο Final Four.

Οι «πράσινοι» πάλεψαν ως το τέλος για να κάνουν την ανατροπή, ήταν έως το 39 μέσα στη νίκη, αλλά ο Κάρολ με τρίποντο και φάουλ τους «μαχαίρωσε» δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στους Μαδριλένους. Ο Πασκουάλ και οι παίκτες του πάντως έχουν αρκετά παράπονα και από τη διαιτησία και διαμαρτυρήθηκαν έντονα μέσα στο ματς για κάποια από τα σφυρίγματα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να κρατήσει χαμηλά το τέμπο του αγώνα, με λίγες κατοχές και γρήγορες επιστροφές στην άμυνά του. Παρά τα προβλήματα στην επόθεσή του είχε καταφέρει να «χαλάσει» το ρυθμό των ισπανών και να μην τους επιστρέψει να βάλουν τον κόσμο στην εξίσωση.

Με τον Καλάθη και τον Λοτζέσκι να δίνουν λύσεις ήταν μέσα στο παιχνίδι (13-17 στο 8’), ενώ η είσοδος του Γιούλ δεν βοήθησε σε πρώτη φάση τη Ρεάλ. Ο Ισπανός άσος ήταν επηρεασμένος από την απουσία του, ενώ προσπάθησε να σκοράρει και όχι να δημιουργήσει. Η Ρεάλ προηγήθηκε με 37-34 στο 19’ και εκεί το ματς «πήρε φωτιά».

Ο Πέιν σπρώχτηκε από τον Ρέγιες ενώ ετοιμαζόταν να σκοράρει και έκανε βήματα, τα οποία έδωσαν οι διαιτητές. Ο Πασκουάλ ζήτησε φάουλ με τον Ιταλό διαιτητή Πατέρνικο να τον τιμωρεί με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.

Έτσι οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 40-34 τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 11/19 δίποντα και 2/11 τρίποντα, αλλά και 12/17 βολές με τον Παναθηναϊκό να έχει 3/12 τρίποντα, 11/23 δίποντα και 3/6 βολές.

Ο Παναθηναϊκός έκανε 4 λεπτά να βάλει καλάθι με πολλά λάθη και βιαστικές επιλογές δίνοντας την ευκαιρία στη Ρεάλ να προηγηθεί με 50-47 στο 25’. Ο Ντόντσιτς οργάνωνε πολύ σωστά την ομάδα του και οι Ράντολφ, Τόμπκινς σκόραραν.

Επιστροφή, Κάρολ και «μαχαιριά»

Ωστόσο με δυο τρίποντα του Καλάθη και τον Ντένμον να παίζει πολύ καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 4 πόντους με τη λήξη της περιόδου (57-53) δείχνοντας πως είχε τον τρόπο να αντέξει. Μάλιστα μείωσε ακόμα περισσότερο με τον Καλάθη να σκοράρει και να πασάρει αποτελώντας τον πλέον «κομβικό» παίκτη (62-61 στο 34’).

Δυο λεπτά πριν το τέλος με το ματς ισόπαλο ο Ρέγιες κέρδισε φάουλ από τον Γκάμπριελ και έκανε το 71-70, ενώ στο 1.30’’ ο Τζέιμς αστόχησε σε προσπάθεια. Στο 1.03’’ ο αμερικανός μείωσε σε 73-72, αλλά στα 56’’ ο Κάρολ με τρίποντο και φάουλ έδωσε «αέρα» στη Ρεάλ (77-72) δίνοντάς της τεράστια ώθηση για να πάρει τη νίκη. Ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο στα 33’’ και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς με τη Ρεάλ να σφραγίζει τη νίκη της με το τελικό 81-74.

Από τους Μαδριλένους οι Κάρολ (17 π. με 3/3διπ, 3/3τριπ, 2/2βολ), Ράντολφ (8π.) και Νόντσιτς (7π, 10 ριμπ) ήταν καλύτεροι, ενώ από τον Παναθηναϊκό οι Καλάθης (26π. 4ας), Τζέιμς (14π.) και Γκιστ (15π.) διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 81-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ