Τιλί : «Να τους αναγκάσουμε να κάνουν πράγματα που δε τους αρέσουν»

Τιλί : «Να τους αναγκάσουμε να κάνουν πράγματα που δε τους αρέσουν»

Ο Κιμ Τιλί έδωσε το δικό του μήνυμα μέσα από to10.gr για τον 4ο αγώνα με την Ζαλγκίρις ενώ εξήγησε τι δεν πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο Κάουνας.

Μόνο κατσουφιασμένα κεφάλια μπορούσε κανείς να δει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις. Όλοι έβγαιναν από αυτά με ελάχιστη διάθεση για να μιλήσουν και χωρίς όρεξη για το παραμικρό. Ο Κιμ Τιλί ήταν από τους ανθρώπους που πίστευαν και με το παραπάνω ότι μπορεί να γυρίσει ο διακόπτης και η ομάδα του να εμφανιστεί μεταμορφωμένη στη συνέχεια.

Μάλιστα, to10.gr μίλησε μαζί του, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες πως πρέπει να αγωνιστούν στον 4ο αγώνα, ενώ τόνισε ότι οφείλουν οι «ερυθρόλευκοι» να ανασυνταχτούν γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα στη σειρά και τα πάντα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Ξέρουμε πως αυτή η ήττα πονάει, όμως μήπως μπορεί να βοηθήσει για το 4ο το παιχνίδι;

«Εννοείται πως μας βοηθήσει αυτή η ήττα για τη συνέχεια. Είμαστε ακόμα ζωντανοι. Έχουμε μία ακόμα ευκαιρία για να παίξουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε εννοείται. Δεν σκεφτόμαστε για την πίεση ή τίποτα άλλο. Απλώς πρέπει να τα δώσουμε όλα και δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Οπότε τώρα τι πρέπει ο Ολυμπιακός να διορθώσει στο τέταρτο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις;

«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να «κλείσουμε» τη ρακέτα και να αναγκάσουμε τη Ζαλγκίρις να κάνει πράγματα που δεν της αρέσει να κάνει. Να γυρίσει την μπάλα, να μην βρει χώρο στη ρακέτα και να μην βρει εύκολα καλάθια. Οπότε πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνά μας, να θωρακίσουμε το «ζωγραφιστό» και να την αναγκάσουμε να τρέξει.

Και εννοείται ότι πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια. Να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση, να μοιράσουμε καλύτερα την μπάλα γιατί όταν κάνουμε αυτά τα πράγματα είμαστε μία ομάδα που δύσκολα σταματάει κανείς».

Πιστεύεις ότι ουσιαστικά πρέπει να… αντιγράψετε το δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ, που ήρθε και η νίκη, ώστε να κάνετε και τα ίδια πράγματα στο παρκέ;

«Ναι ναι, εννοείται. Ήταν το ίδιο και τότε γιατί είχαμε χάσει το πρώτο παιχνίδι. Οπότε στο δεύτερο ματς μπήκαμε στο παρκέ με πολύ ενέργεια και χωρίς να φοβόμασταν. Σήμερα δεν ξέρω γιατί δεν είχαμε αυτά τα συστατικά αλλά πλέον δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή και πρέπει να τα διορθώσουμε όλα».

Μήπως πιστεύεις ότι πιεστήκατε και από την έδρα και τον κόσμο; Γιατί είναι μία γεμάτη έδρα..

«Ειλικρινά δεν το ξέρω, όμως δεν νομίζω. Όταν παίζουμε στο παρκέ, δεν σκεφτόμαστε για τον κόσμο και τίποτα άλλο. Απλά πρέπει να δίνουμε το καλύτερο δυνατόν και να κερδίζουμε το παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ