Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 95-89

Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 95-89

Με τους Γουαναμέικερ και Βέσελι σε πολύ καλή κατάσταση και τον Κώστα Σλούκα σε ρόλο μαέστρου, η Φενέρμπαχτσε έκανε το 2-0 στη σειρά της νικώντας την Μπασκόνια με 95-89.

Σε ένα πολύ σκληρό ματς, Φενέρ και Μπασκόνια βάδιζαν χέρι χέρι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν το καθαρό μυαλό και τις κατάλληλες επιλογές στην επίθεση και παρά τη προσπάθεια των Ισπανών επικράτησαν με  95-89.

Κάπως έτσι οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το πλεονέκτημα έδρας που κέρδισαν στη regular season και πηγαίνουν στη χώρα των Βάσκων αναζητώντας πλέον μια νίκη για να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο ομάδων. Η Φενέρμπαχτσε αν και άστοχη στα τρίποντα (3/11) είχε καλές επιλογές μέσα από το ζωγραφιστό και πήρε 8 περισσότερους πόντους από τη γραμμή των βολών. Επίσης ήλεγξε τα ριμπάουντ (15 έναντι 8) και με κορυφαίους τους Βέσελι και Σλούκα κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο +4 (53-49), παρά τις προσπάθειες των Τίμα και Πουαριέ και τα 7/15 τρίποντα των παικτών του Πέδρο Μαρτίνες.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια από τα ίδια στην Ulker Sports Arena. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είδαν τον Τίμα να μένει άποντος αλλά οι Μπομπουά, Τζάνινγκ (κυρίως) και ο Σενγκέλία τα έδωσαν όλα για την ανατροπή.

Όμως οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είδαν τους Γοαναμέικερ και Κάλινιτς να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση, τους Βέσελι, Μέλι και Ντατόμε να προσφέρουν στα ριμπάουντ (30 έναντι 19) και την εξασφάλιση κατοχών και με 10 περισσότερους πόντους από τη γραμμή των βολών πήραν τελικά τη νίκη με 95-89 κάνοντας το 2-0 στη σειρά τους, η οποία θα μεταφερθεί στην έδρα της Μπασκόνια για τις επόμενες δύο αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 53-49, 71-68, 95-89
Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ