Ολυμπιακός : Λαβωμένος στον «τελικό»– απίθανο να παίξει ο Παπανικολάου

Ολυμπιακός : Λαβωμένος στον «τελικό»– απίθανο να παίξει ο Παπανικολάου

Ο διεθνής φόργουορντ θα «σφίξει τα δόντια» αλλά είναι πολύ δύσκολο να προλάβει το αυριανό παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Αμφίβολος και ο Μιλουτίνοφ με ενοχλήσεις στο γόνατο. Αύριο το πρωί θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και με τους δύο. Μονόδρομος για τον Ολυμπιακό η ισοφάριση .

Ο Ολυμπιακός έχασε χθες βράδυ στο ΣΕΦ το ματς και το πλεονέκτημα της έδρας από την Ζαλγκλίρις αλλά οι ερυθρόλευκοι καλούνται ν΄ αφήσουν πίσω τους τον πρώτο αγώνα και να αφοσιωθούν στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Τα περιθώρια έχουν στενέψει για τους ερυθρόλευκους και ο αγώνας της Παρασκευής έχει αναμφίβολα χαρακτήρα τελικού, καθώς ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να κάνει το 1-1 απέναντι στους Λιθουανούς.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μετά την εξέλιξη που είχε το πρώτο ματς με την Ζαλγκίρις και ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει στο παρκέ του ΣΕΦ τον χαρακτήρα που τον καθιέρωσε ως μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την ομάδα του λιμανιού κι αυτό που κάνει ακόμα δυσκολότερη την προσπάθεια του Ολυμπιακού είναι τα προβλήματα τραυματισμών.

Απίθανο για Παπανικολάου

Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου από το πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Ο Έλληνας φόργουορντ κάνει όλες τις δουλειές στο παρκέ και χωρίς τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έχει σημαντικό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι είναι απίθανο να παίξει ο «Παπ» και στο δεύτερο ματς της σειράς, Ο παίκτης εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Παπανικολάου θα κάνει μια τελευταία δοκιμή αύριο το πρωί. Θα «σφίξει τα δόντια» για να δώσει το παρών έστω και για πέντε λεπτά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να προλάβει. Και το σίγουρο είναι πως αν ο Παπανικολάου έχει ξανά ενοχλήσεις, ο Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο και να τον χρησιμοποιήσει.

Όλα ανοιχτά για Μιλουτίνοφ

Ο τραυματισμός του Κώστα Πανανικολάου δεν είναι όμως ο μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, καθώς αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο σέντερ των πειραιωτών τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι και όλα θα κριθούν στο αυριανό πρωινό χαλάρωμα των ερυθρόλευκων. Ο Μιλουτίνοφ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν καταφέρει να αγωνιστεί, δεν θα είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας ειδικά για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Αν λοιπόν επισημανθούν και τα προβλήματα με Πρίντεζη, Τιλί και Στρέλνιεκς που έπαιξαν ανέτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο δύσκολη είναι η αποστολή των ερυθρόλευκων στο αυριανό παιχνίδι. Είναι όμως δεδομένο πως όσοι αγωνιστούν θα δώσουν ότι έχουν για να πετύχει ο Ολυμπιακός το 1-1. Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την συμπαράσταση των οπαδών και στο αυριανό παιχνίδι και το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο. Η ισοφάριση της σειράς είναι μονόδρομος για την ομάδα του λιμανιού και αν ο Ολυμπιακός κάνει το 1-1, τότε είναι σίγουρα σε θέση να κερδίσει στο Κάουνας, ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Το πρώτο παιχνίδι όμως στην Λιθουανία είναι πολύ μακρινή υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Ο «τελικός» για τους πειραιώτες είναι αύριο και η ομάδα του Πειραιά πρέπει να ισοφαρίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ