Μια (διπλή) φάση-καθρέφτης της άθλιας διαιτησίας (vid)

Μια (διπλή) φάση-καθρέφτης της άθλιας διαιτησίας (vid)

Τα... κλειστά μάτια στο πεντακάθαρο διπλό φάουλ πάνω σε Σπανούλη και Πρίντεζη στην παράταση, ανέδειξε με σαφήνεια τη μεροληπτική στάση των Λοτερμόζερ, Πέρεθ και Παστούσιακ κόντρα στον Ολυμπιακό και τη «με δύο μέτρα και δύο σταθμά» διαιτησία τους.

Τα παράπονα του Ολυμπιακού από τη διαιτησία του πρώτου αγώνα των πλέι οφ κόντρα στη Ζαλγκίρις ήταν μεγάλα και δικαιολογημένα. Και εκφράστηκαν, τόσο από τον Μίλαν Τόμιτς όσο και από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ. Μία αναμέτρηση οριακή, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και λόγω μίας της μονόπλευρης ανοχής από τους διαιτητές στο έως και αντιαθλητικό παιχνίδι των Λιθουανών.

Ειδικά η αντιμετώπιση που είχε ο Ολυμπιακός από την 3άδα των διαιτητών στην παράταση της αναμέτρησης ήταν αυτή που εξόργισε περισσότερο τους Πειραιώτες. Καθώς όχι μόνο συνέχισαν τη μεροληπτική αντιμετώπιση του αγώνα, υπέρ της Ζαλγκίρις, αλλά σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις του αγώνα, 2’10» πριν τη λήξη της παράτασης, και με τους φιλοξενούμενους προηγούμενους με 4 πόντους, έκλεισαν τα μάτια σε μαρς διπλό φάουλ.

Αρχικά ο Ουλανόβας κατεβάζει ξεκάθαρα το χέρι του Σπανούλη σε μπάσιμο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Πρίντεζης γκρεμίζεται από τρεις παίκτες της Ζαλγκίρις μέσα στη ρακέτα, χωρίς κανείς εκ των τριών διαιτητών να υποδεικνύει τις οφθαλμοφανείς παραβάσεις. Με αποτέλεσμα στη συνέχεια της φάσης η λιθουανική ομάδα να πάει στο +6 και να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό τη νίκη και το προβάδισμα στη σειρά των πλέι οφ.

Ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, ο Ισπανός Μιγκέλ Πέρεθ Πέρεθ και ο Πολωνός Πιότρ Παστούσιακ φρόντισαν να δείξουν με τα σφυρίγματά τους ότι δεν είχαν διάθεση να δώσουν ούτε τα προφανή στους Ερυθρόλευκους. Με τη διαφορά στα σφυρίγματα να είναι εντυπωσιακή, ειδικά στις επαφές. Κάθε επαφή παίκτη του Ολυμπιακού με παίκτη της Ζαλγκίρις ήταν φάουλ. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ήταν απλώς… άμυνα!

Είναι σαφές ότι οι διαιτητές δείχνουν να επηρεάζονται από το επικοινωνιακό παιχνίδι που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και κορυφώθηκε τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα, όσο κι αν ο Γιασικεβίτσιους προσπάθησε να πείσει ότι… δεν είπε τίποτα για τη διαιτησία πριν το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο ότι και ο ίδιος επέλεξε να «συμμετάσχει» με τον τρόπο του σε ένα παιχνίδι άτυπου επηρεασμού της διαιτησίας. Χρησιμοποιώντας «παλιά κόλπα», όπως εύστοχα το σχολίασε ο Σφαιρόπουλος πριν το παιχνίδι. Με σκοπό να «χαλάσει» το μυαλό των διαιτητών. Οπως ήδη έγινε το βράδυ της Τετάρτης…

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις μόνο εξαιτίας της διαιτησίας. Ηταν ένας από τους βασικούς λόγους, αλλά υπήρχαν κι άλλοι. Οπως η ξεκάθαρη ανετοιμότητα των τραυματιών, αλλά και η έλλειψη καθαρού μυαλού στις κρίσιμες στιγμές και όταν οι Πειραιώτες «έχτιζαν» διαφορές. Ενώ από κάποια στιγμή και μετά, εάν ο Σπανούλης δεν έκανε κάτι, η επίθεση ήταν στατική, δίχως καμία κίνηση, καμία δημιουργία και με πολύ κακές αποστάσεις.

Δείτε το βίντεο με την πιο χαρακτηριστική φάση του χθεσινού αγώνα….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ