Η μεγάλη διαφορά Πασκουάλ και Σφαιρόπουλου

Η μεγάλη διαφορά Πασκουάλ και Σφαιρόπουλου

Η διαφορά του να παίρνεις από όλους κάτι, και όχι από τους περισσότερους τίποτα. Δεν κρίθηκε τίποτα ακόμη για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι όμως επιβάλλεται άμεσα να αλλάξουν το πλάνο τους αν θέλουν να δουν από κοντά το Βελιγράδι.

Προφανώς και δεν τελείωσε τίποτα. Ούτε για τον Παναθηναϊκό που υποχρέωσε σε στριπτίζ την Βασίλισσα στο ΟΑΚΑ, ούτε για τον Ολυμπιακό που για τρίτη φορά φέτος ηττήθηκε με τον ίδιο τρόπο από τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Έχει πολύ δρόμο μπροστά, και επιβάλλεται η ψυχραιμία και η σωστή διαχείριση: Όχι μόνο των δυνάμεων αλλά και των συναισθημάτων.

Ποια είναι η διαφορά για τους αιώνιους, έπειτα από τις πρώτες μάχες στα πλέι-οφ και πέραν του αυτονόητου της νίκης-ήττας; Ότι ο Πασκουάλ σε αυτό το game 1, ζήτησε και πήρε κάτι από όλους τους παίκτες του, ενώ ο Σφαιρόπουλος εγκλωβίστηκε στο ίδιο αδιέξοδο μοτίβο που συνηθίζει όταν η ομάδα του είναι χτυπημένη από τραυματισμούς. Έκλεισε το ρόστερ ο Έλληνας τεχνικός. Δεν έψαξε… στο βάθος για κάτι άλλο, δεν προσπάθησε να εκπλήξει, δεν φάνηκε να διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο. Πάνω στον ίδιο… μπούσουλα. Φοβήθηκε την ήττα περισσότερο από ότι έπρεπε και αυτό του στοίχισε.

Πέραν του Λεκαβίτσιους που έμεινε στη σκιά της παράστασης του Νικ Καλάθη, δεν υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού με χρόνο συμμετοχής μικρότερο των δέκα λεπτών. Και όσο για τη στατιστική: Αριστούργημα, χωρίς καν να φαίνεται το πάθος για τη μια… άμυνα, που ανέβαζε ολοένα και ψηλότερα τον ρυθμό. Ο Ντένμον με 3 τρίποντα, ο Λοζέτσκι με άλλα 2, ο Πέιν, ο Γκάμπριελ και ο Βουγιούκας σούμα 21 πόντων με ένα χαμένο σουτ στο ματς. Συν ο Θανάσης να κυνηγάει ως τα αποδυτήρια τους Ισπανούς, συν ο χρήσιμος Παππάς έστω ρολίστας. Μια γεμάτη ομάδα, ένα ξεκάθαρο σχέδιο, μια μεγάλη νίκη.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός που μέσα σε όλα τα άλλα του προέκυψε και μια απερίγραπτη διαιτησία στο φινάλε: Τόμπσον 4:35΄, Μπράουν 4:41΄, Γουίλτζερ DNP. Ακόμη και ο Ρόμπερτς που κάποια βράδια έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει από μόνος του εναλλακτικό σχέδιο μόλις 13:27. Οι τρεις πρώτοι άποντοι, ο Ρόμπερτς 5 κάνοντας τα τρία φάουλ νωρίς. Ο δε πέμπτος Αμερικάνος της παρέας, ο Μακ Λιν 6 πόντους και αυτούς με τέσσερις εύστοχες βολές. Βάλτε και το μηδενικό του Στρέλνιεκς στο πλάι και πάμε να δούμε τι απέμεινε. Έφτασαν οι Ερυθρόλευκοι με 38΄τον Παπαπέτρου στο παρκέ, και 37΄ τον… 36άρη Σπανούλη που το πάλεψε μόνος του ως το τέλος. Και όλα αυτά σε μια παρτίδα επαφής, με μπόλικο ξύλο και φθορά.

Είναι κατανοητό ότι αυτά τα ματς μοιάζουν με τη διαχωριστική γραμμή επιτυχίας και αποτυχίας για τους αιώνιους. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ κρίνεται. Για να προκύψει κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει πρώτα να παίξουν. Τα μάτια των Πράσινων γυάλιζαν στο πρώτο παιχνίδι, εκείνα των Ερυθρόλευκων όχι. Φυσικά υπάρχει περιθώριο επανόρθωσης σε ότι αφορά στον Ολυμπιακό. Αρκεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να αποφασίσει να υπερασπιστεί και να εμπιστευτεί τις επιλογές του στο ρόστερ. Και βέβαια να επιδιώξει το αυτονόητο: Να ανοίξει το γήπεδο και τον ρυθμό. Σε αυτό το μοτίβο έχασε ήδη τρεις φορές από την Ζαλγκίρις. Προφανώς το σερί του θα το συνεχίσει, αν δεν αλλάξει κάτι. Και αυτό το κάτι δεν είναι η διαιτησία για την οποία έκανε ειδική αναφορά στη συνέντευξη Τύπου. Η διαιτησία ήταν κακή, και η ομάδα του όμως το ίδιο! Αν δεν ήταν ο Σπανούλης ο Ολυμπιακός όχι στην παράταση δεν θα έφτανε το ματς, αλλά θα έχανε και εύκολα.

Αυτές τις ώρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχουν ξεκινήσει τα πλέι οφ του ΝΒΑ. Στη σειρά που μας ενδιαφέρει όλους λόγω του Giannis, οι Σέλτικς έχουν μείνει… μισοί. Χωρίς Ίρβινγκ, χωρίς Σμαρτ, χωρίς Τάις, χωρίς φυσικά τον Χέιγουορντ που έχασε όλη τη σεζόν. Είναι ήδη όμως στο 2-0. Γιατί; Διότι έχουν τον Μπραντ Στίβενς στον πάγκο τους. Έναν προπονητή που δεν διστάζει να δίνει 21΄συμμετοχής στον Λάρκιν που πέρσι τέτοια εποχή ήταν στη Μπασκόνια μιας και δεν βρήκε συμβόλαια στο ΝΒΑ. Έναν προπονητή που με rookies δεύτερης διαλογής όπως ο Γιασουμπέλ, ο Αντζελέγιε, ο Ναντέρ έχει σχηματίσει μια 11άδα όλη και όλη την οποία ετοιμάζεται να την οδηγήσει στους ημιτελικούς της Ανατολής!

ΥΓ. Σωστή κίνηση της αντιπροσωπείας της Θύρας 7. Πήγε στα αποδυτήρια σε ένα τόσο δύσκολο βράδυ, και είπε αυτό που έπρεπε να ακούσουν οι πάντες. Ότι δεν τελείωσε τίποτα. Ότι η ομάδα έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Έτσι είναι. Το κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια, αυτό το προνόμιο ο Ολυμπιακός. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ